7
dec
Seneste opdatering: 7/12-15 kl. 2040
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Som nævnt talte erhversmanden Asger Aamund for en fuld domkirke i onsdags. Vi var nogle venner, der var så heldige at få plads. Talen er opdelt i Kristendommen og vestens udvikling og en selvstændig del om islam. Desværre er domprovst Ravn Jørgensens indledning i ikke filmet. Aamund er citeret for at have sagt: “Giv mig 90 mandater, så skal jeg nok styre dette land.” Tænk hvad vi kunne have været sparet for, hvis vi havde slået til.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Skåning

Posted: 7 december 2015 - 21:22 - Svar

“Generobring fra tyskerne”? Förlåt om jag hakar upp mig på en detalj i ett stort tal som detta, men det är så symptomatiskt för den utbredda historielöshet som finns i Västvärldens medvetande. Det var inte så att Baltikum först togs av tyskarna, för att sedan erövras av Stalin i motoffensiven. Nej, när Hitler erövrade västra Polen, så passade “Uncle Joe” på att erövra östra Polen och Baltikum. Han försökte sig på Finland också, men det gick inte helt enligt planerna.

Faktum är att många balter hyllade Tyskland som befriare under op. Barbarossa. Inte direkt rättvisande, men det är ändå så att det Finlands, Baltikums och Ukrainas mannaminne, så var kommunisterna värre.

skanehenrik

Posted: 7 december 2015 - 22:50 - Svar

Baltikum blev erövrat av Sovjet sommaren 1940, av tyskarna ockuperat 1941 och blev sovjetiska igen 1944, så ja, de blev “generobrat”

    Skåning

    Posted: 7 december 2015 - 23:14 - Svar

    Semantik. Du fattar vad jag menar. Som Asger uttrycker sig så framgår det inte att det var Sovjetunionen som först ockuperade dessa länder i WWII.

Jane von Rathsach

Posted: 7 december 2015 - 23:30 - Svar

Kommentarerne bagefter var hovedsagelig enige. Aamund svarede på et spørgsmål at konfrontation måtte finde sted, hvis modstanden skulle ændre noget. Hvorledes blev ikke formuleret, men underforstået.
Repatriering blev ligeledes entydigt sagt, da ideen om at huse migranter er forkert håndteret.
Asger Aamund lagde ikke skjul på at han stemte NEJ til Løkkes folkeafstemning.

Peter Zichau

Posted: 8 december 2015 - 10:57 - Svar

Det er jo egentligt ret tankevækkende, at alt hvad Asger Aamund står siger, overhovedet ikke er spor kontroversielt. Det kunne en hvilken som helst folkekirkepræst, professor eller historiker ligeså godt have sagt. Men nu er det altså blevet kontroversielt, fordi nogen har bestemt sig for det. Og med hvilken grund har de bestemt det ?
Jeg kan ikke finde anden begrundelse end, at der er kommet mange muslimer til landet. Og de bryder sig sikkert ikke om, at høre islam omtalt på den måde. Ikke fordi det ikke passer men, fordi det jo står i skærende kontrast til de værdier vores samfund bygger på. Så det skal vi åbenbart helst ikke tale højt om.
Havde der ikke været nogen muslimer i Danmark eller andre vestlige lande, havde det jo bare været rene selvfølgeligheder, for den der kendte lidt til det. Og det er vi jo efterhånden nogen stykker der gør. Så vi må jo nok erkende, at vi har ladet os underkaste en hel del allerede.
Man kan måske godt forestille sig en fredelig forbrødring og sameksistens i alt det her. Men der eksisterer ikke noget eksempel på det. End ikke filosofisk, kan man få to så modsatrettede tankesystemer til at mødes. Så dem med den forestilling, lader sig enten styre af ønsketænkning eller frygt for en konfrontation. Men her bliver nogen desværre nød til, at bringe det sørgelige budskab, at islam aldrig har levnet et samfund andre muligheder end underkastelse eller konfrontation. Så ved vi det…

skitzer

Posted: 8 december 2015 - 13:13 - Svar

Rigtig godt indlæg af Aasmund. Tak for at have lagt det op.

Jette Laustsen

Posted: 8 december 2015 - 16:47 - Svar

Asger Aamund siger jo tingene ligeud ! Han tør det – han gør det – som lægmand ! Befriende at høre hans indlæg, Uden at gå på listesko siger han blot,hvad mange måske tænker,men ikke tør sige. Af frygt for at være kontroversiel,ortodoks eller politisk ukorrekt gør alt for mange som de “3 aber” : Ikke høre,ikke se,ikke tale ! Vi skal ikke lade os underkaste ! Vel talt af en klog og modig mand.

Leave a Comment