24
dec
Seneste opdatering: 24/12-15 kl. 1447
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er 12 jul på bloggen, en menneskealder i blogosfæren. Der sker en større omlægning først i januar, men nu er ikke tidspunktet at skrive om det. I dag er det kun jul indtil gudstjenesten i morgen er forbi.

Jeg tror, SR stadig spiller Björling og “Oh, Helga Natt” hver julenat kl 12. Det gjorde de alle de mange jul, jeg holdt i Småland, som regel i sne, der går perfekt med en badstue. Bagefter en svensk, amerikansk, dansk fusionskøkken-jul med sommerens svampe og bær og dens porse, enebær og slåensnaps. Nu om stunder er den heldansk, på landet med gode venner og gudstjeneste juledag. Glædelig jul til alle venner og læsere og hvorfor ikke også fjenderne?

Der er lidenskab og styrke i hans stemme, men også en vemod, der forankrer følelsen i dybden og vidner om skjulte lag i Jussi Björlings personlighed………Det er med O helga natt , Jussi Björling synger sig helt ind i hjertet og får mørket til at lyse. Dette lyse mørke er en del af hans egen stemme, og klokken i salmen ringer som et blødt kosmisk ekko og vidner om en anden verden, der for en stund kommer til stede. Her.

Jussi Björlings stemme skaber korrespondancen mellem himmel og jord, ikke mindst i kraft af hans uforlignelige legato og linjeføring, der gør salmens gentagne slutvers til en lang glidende bevægelse, hvor han uden ophold skaber sammenhæng fra det højeste til det dybeste på melodiens tonestige. Hold da op, hvor er det godt, her i Augustin Kocks svenske gendigtning: “O helga natt , o helga stund för världen, då Gudamänskan till jorden steg ned! För att försona världens brott och synder, för oss han dödens smärta led.” (Weekendavisen 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*)


Københavns pigekor i Grundtvigskirken:


København den 22 og den 23. Klik for helskærm

jul 1 133 jul 1 171 jul 2 001 jul 2 004 jul 2 006 jul 2 011 jul 2 012 jul 2 013


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22
Deltag i debatten...

avatar
14 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
LennIqJohn Hansenramonafranssonsussebassa Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Lenn
Guest
Lenn

Et forsinket Glædelig Jul til allihop! Tak til Steen for de mange vigtige historier. Det burde være lovpligtigt, at alle danskere skulle læse en side som snaphanen.dk hver morgen 🙂

Her er mit favoritkor – of all times: King’s College Cambridge – In the Bleak Midwinter https://www.youtube.com/watch?v=K-9yB6t8Vl4&list=PL8788786A62CEAA7E&in dex=2

Iq
Guest
Iq

Det er jo egentlig meget praktisk med en international lufthavn og en bro, nu hvor Sverige endelig og alt alt for sent har besluttet sig for at sætte stop for deres vanvittige indvandringspolitik. Her er jo i forvejen stængler og kontrol og. betalingsanlæg, som alt andet lige kan lette id kontrol af tilrejsende. Hvis Danmark beslutter sig for noget tilsvarende, som efter min mening, er påkrævede, skal den så foregå på tysk jord inden migranterne sætter storetåen på dansk side ? Jo,jo svenskerne er nok handlekraftige, når det trænges, og kan tryne lillebror Danmark. Den svenske elite og regering har… Read more »

John Hansen
Guest
John Hansen

Løfvens “julhalsing” til Norge og Danmark: “Sveriges innstramminger overfor asylsøkere er blant de kraftigste i hele Europa. De går mye lenger enn tiltakene som er varslet i Norge, sier UDI-direktør Frode Forfang. Sverige sa de ville legge seg på et minimumsnivå i Europa, og det ser det ut som de faktisk gjør, sier Forfang til NTB. Han viser som eksempel til at muligheten for familiegjenforening blir kraftig innskrenket: 60 prosent vil ikke få familiegjenforening overhodet. – La oss si at dette fører til færre ankomster til Sverige og at de avvikler grensekontrollen. Da er veien til Norge mer åpen igjen.… Read more »

sussebassa
Guest
sussebassa

Igjen prøver svenske “ansvarlige” å lage vanskeligheter for sine naboland Danmark og Norge hvis det du skriver slår til…har WW2 i tankene og da svenskenes dobbelhet/egoisme med sitt forsøk på såkalte nøytrale holdning..som blir bekreftet av krigsshistorien…som vi vet ikke lot seg gjennomføre…og skapte unødvendige problemer for oss. De ble tvunget til å ta side, eller bli bombet. Igjen handler de “ansvarlige” over evne og totalt uten tanke på konsekvensene.både for eget folk og for Danmark og Norges befolkning. Reinfeldt begynte med åpne hjerter og dører, og Løfven fortsetter i samme tragiske fotspor…bare pøser på, for så endelig etter 3… Read more »

ramonafransson
Guest
ramonafransson

Så vackert! Så underbart vackert! Jej elsker Denmark! ♥ ♥ ♥ Och danskarna och för att inte tala om era underbara smörrebröd! Mums! God fortsättning dejlige danskar och Danmark! ♥ ♥ ♥

sussebassa
Guest
sussebassa

Har nettopp kommet hjem ifra julfeiring i en av Sveriges topp SD kommuner….en bastion hvor ordning og reda verkeligen funkar.
Så stille,fredelig og en trygg/avslappet følelse at man kunne undra om det var i Sverige.
Vil med dette som håp for resten av Sverige ønske Alle her inne …
En Riktig fortsatt god og fredfylt julefeiring.
Er så glad for at snaphanen eksisterer, hvor en kan dele meninger med likesinned tenkende…en nødvendighet i dagens samfunn
hilsen en snaphøne

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Glædelig jul til alle Snaphaner & Snaphøns ;o)

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen
ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Guest

Finns det inga könsneutrala Snaphens?

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Ja, men de taler nu mest engelsk 🙂

Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Glædelig Jul, Steen!

Skåning
Guest
Skåning

En riktigt god jul till Snaphanen och alla dess läsare!

Marit
Guest

Hjertens takk, Steen, for Jussi Bjørlings O Helga Natt ! Den vakreste av alle ! 😉
Gledelig og fredelig jul ønskes alle !

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Guest

Det är inget fel på Jussi Björling eller hans röst. Men bakgrundsbilderna bör bytas ut till att stämma mer överens med dagens mångkulturella Sverige. Jag sticker ut hakan och menar att videon är rasistisk och gynnar mörka krafter i samhället. Det behövs helt enkelt mer mångfald. För så har Sverige inte sett ut på minst 25 år.

Marit
Guest

Vennligst, ikke ta fra oss våre gode minner…

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Guest

Tänkte bara att en uppdatering hade varit lämplig. Här i Sverige finns sannolikt batikhäxor av båda könen som mår dåligt av både sången och bilderna. 😉

Anna Svensson
Guest

Det hoppas jag verkligen!

sussebassa
Guest
sussebassa

…Ha…Fel på…
Ingen over ingen ved siden, kommer aldri å bli, og du henger deg oppi kulisser…
Ingen tvinger mångfaldet å lysna til han eller bosetta seg i Sverige…helt frivillig.

Svend Andersen
Guest

Glædelig Jul til Steen og alle Snaphanens læsere.

Anna Svensson
Guest

Vill bara ansluta mig själv med att önska alla en God och Glad Jul – faktiskt från Snapphanebygden.

invernes
Guest
invernes

God Jul til alle snapphaner 🙂

https://youtu.be/mCPgE3jRmQo

Gunnar Biering
Guest
Gunnar Biering

Som altid et bevægende genhør – og gensyn – med det Sverige, vi kendte og gerne fortsat vil have som nabo. Sverige har ressourcerne – jeg tror, at de vil vågne i sidste øjeblik og rette skuden op. Men det er alene op til svenskerne selv.
Glædelig Jul til Steen og alle andre læsere!