8
jan
Seneste opdatering: 9/1-16 kl. 1515
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

I går var jeg med en ven i Cinemateket for at se Je Suis Charlie og hører taler af Flemming Rose og den franske ambassadør. Her er det debatten efterpå. På stedet og i de omkringliggende gader, talte vi over 30 svært bevæbnede politibetjente. Vilkårerne for at holde sådanne arrangementer er sådan, at de vil svinde ind i de kommende år og næsten forsvinde, antager jeg. De kommende års terrorangreb vil bestemme, hvilken del af vores kulturliv, som ikke længere kan lade sig gøre på grund af muslimsk barbari.

Filmen, som desværre ikke findes online i sin helhed, er en alvorlig og bevægende oplevelse helt i Charlie Hebdos ånd. Det er en samling gøglere og store glade drenge, der taber deres uskyld. Den er en smuk og tragisk oplevelse. Det er den kunstneriske, anarkistiske venstrefløj vi ser i glæde og sorg, det uskyldige Europa, der som Theo van Gogh sagde: “Vi kan vel snakke om det. Vi kan vel le af det.”

Det kunne vi ikke så rigtig mere. Trods alt det Charlie Hebdo havde været igennem, havde de alligevel ikke helt fattet alvoren: At deres verden og univers er ved at forsvinde for altid, at der er indført dødsstraf i Europa for at være som dem. Alle der vil overleve, passer på herefterdags. Filmen er en hyldest, der ikke beskæftiger sig med, hvorfor det er blevet sådan, og hvem der har skylden. Det sidste har jeg et par bud på, men de skulle ikke luftes i går.

P1010116 (1)

Debatten mellem Rose, Brügger og dansk-iraneren Nazila Kivi var jeg ret sikker på, jeg ikke ville anvende på bloggen da jeg forlod Gothersgade, men ved nærmere eftertanke vil jeg gøre det alligevel og det af den ene grund, at jeg vil illustrere hvordan man effektivt kan sabotere en debat. Jeg synes kort sagt, det må være lærerigt for andre at høre Nazila Kivi.

Gør hun det med vilje, eller kan hun bare ikke gøre for det? Min ledsager mente, hun gjorde det med vilje. Havde hun optrådt sådan foran en muslimsk forsamling, havde de kastet sig fysisk over hende som de gjorde med Lars Vilks, men nu er hun i det civilliserede Europa, trods det at hun tydeligvis ikke er Europæer inde i hovedet som så mange iranere i Europa ellers er blevet. De er i gennemsnit den begavede del af indvandringen, men ikke denne aften. Hun vil snylte på en frihed, hun ikke vil løfte en finger for at forsvare.

Flemming Rose lægger bevæget ud og anslår en debat, jeg gerne ville have fulgt, for han ved noget om Charlie Hebdo og han kendte dem. Mads Brügger er en begavet journalist, men der kom grus i deres maskineri fra starten.

Så tog nemlg  Stud. scient .san. publ., forfatter køn, medikalisering, biomedicin og queer i Mellemøsten Nazila Kivi tog fat, og så var den debat ødelagt efter 30 sekunder. Hjertet sank i brystet på mig. Resten af tiden skulle de forsvare sig mod rent vås. Hele Foucault- smøren liret af af en, der næppe har forstået den. En debatdræber og talende papegøje der afbrød og lagde sin klamme hånd på ethvert interessant udvikling i samtalen, og ganske uden selvkritik. Ret ironisk var det, at hun ikke forstod ordet “postfaktuel,” for det er, hvad hun selv er.

Jeg ved ikke, om hun er dårligt uddannet, dum eller begge dele, men nu handler debatten pludselig om hvides racisme og kolonialisme, om hvor diskriminerede danske etnikkere er. Hvad er det man hører her, hvor vi skulle have talt om mordet på det frie ord og et Europa på vej ind i mørket og barbariet?

Har vi så dårlige universiteter, at man ikke engang lærer at tænke? Bliver etnikkere behandlet med fløjelshandsker af lærerne, så de får deres grader og er ubruelige til noget som helst? Blandt mine venner, som er universitetslærere, siger man at det er tilfældet. De får særbehandling, og her hører man resultatet.

Jeg ved godt, det er ren bullshit, hun studerer, men gør det også en dummere? Rose og Brügger giver hende en vis, anstændig modstand, men hun står for et intellektuelt hug, der burde være dræbende. Det er næsten synd, at man ikke kan se Rose og Brüggers grimasser af smerte og opgivenhed. Døm selv, det varer kun 46 minutter.Charlie Hebdo’s anniversary edition proves Islamic terrorists won


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Niels Henriksen

Posted: 8 januar 2016 - 20:44 - Svar

Og det nye år fortsætter, hvor det gamle slap …

Nyhedsbureau: Dansker såret ved angreb på hotel

http://www.bt.dk/udland/nyhedsbureau-dansker-saaret-ved-angreb-paa-hot el

fre D. 8. jan 16 kl. 20:30

Ifølge flere medier skulle en af de sårede ved angrebet i Hurghada være en dansk statsborger.

En dansker og en tysker er såret ved angreb på turisthotel i den egyptiske by Hurghada, skriver nyhedsbureauet Tass.

Polis sköts i USA i misstänkt terrordåd

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/polis-skots-i-usa-misstankt-terrorda d

En ensam man avlossade 13 skott in i en polisbil i Philadelphia på
fredagsmorgonen. Gärningsmannen har erkänt dådet och sa att han
gjorde det i Islams namn.

Tidigt på fredagsmorgonen svensk tid sköts en 33-årig polisman i sin
bil i den amerikanska staden Philadelphia. Polismannen träffades tre
gånger i armen och överlevde attacken och hann skjuta den 30-årige
gärningsmannen som sedan kunde gripas av polis och föras till sjukhus.

På en presskonferens på fredagen sa Philadelphias polischef Richard
Ross att 30-åringen erkänt dådet och sagt att han gjorde det i Islams
namn. Han ska även ha sagt att han svurit trohet till Islamiska staten och
att det var skälet till att han sköt polisen.

  Niels Henriksen

  Posted: 8 januar 2016 - 20:51 - Svar

  Mænd skyder ved turisthotel i Egypten

  http://ekstrabladet.dk/112/maend-skyder-ved-turisthotel-i-egypten/5901 449

  Bevæbnede mænd har åbnet ild mod en indgang i et hotel for udenlandske
  turister i den egyptiske by Hurghada, siger sikkerhedskilder til Reuters

  8. jan. 2016 – kl. 20:02

  Af:Ritzau /112

  Emil Ingvorsen
  Kathrine Jeppesen

  Bevæbnede mænd har åbnet ild mod en indgang i et hotel for udenlandske
  turister i den egyptiske by Hurghada, siger sikkerhedskilder til Reuters. Der
  skulle angiveligt være både danskere, nordmænd og svenskere på hotellet.

  Det skriver Expressen.

  Ifølge sikkerhedskilderne blev der åbnet ild med automatvåben mod turisthotellets
  Bella Vista hovedindgang.

  – De bevæbnede mænd ankom til hotellet fra havet for at udført angrebet, siger kilderne.

  Reuters skriver også, at to udenlandske turister er sårede.

  Der skulle både være danskere, svenskere og nordmænd til stede på det hotel,
  som er blevet angrebet. Det skriver den svenske avis Expressen, som har talt
  med den svenske chef for Apollo, Peter Browall.

  ….

   Niels Henriksen

   Posted: 8 januar 2016 - 21:18 - Svar

   Gæt en etnicitet 😉

   SVT Rapport

   08/01 19.30
   25 min

   Overfald på ambulancepersonale i kraftig stigning i Sverige

   http://www.svtplay.se/video/5662478/rapport/rapport-08-01-19-30 ( ca. 1:00 )

    Anna Svensson

    Posted: 8 januar 2016 - 21:56 -

    Med andra ord, allt är som vanligt – det har ju inget med islam att göra.

    Niels Henriksen

    Posted: 8 januar 2016 - 22:31 -

    Just precis 😉

Polka Charlie

Posted: 9 januar 2016 - 07:49 - Svar

Min egen oplevelse er, at studerende med dansk henholdsvis ikke-dansk baggrund bedømmes forskelligt. Den unge fr. Nazi(la) skal nok få et Ph.d-stipendiat, selvom hun næppe svinger sig meget højere op end sinke-niveau… Alle vil jo gerne have en ‘præmieperker’, særligt i det offentlige hvor det jo er andre folks penge man brænder af.

  Peter Zichau

  Posted: 9 januar 2016 - 09:58 - Svar

  Ja, én eller anden idiot har i hvert fald inviteret hende med i det her debat-panel. Så hun skal da nok blive til noget, selv om hun lyder som en elevrådsrepræsentant, fra en fra 9. klasse på Nørrebro.

  At de ikke sparkede hende ud efter fem minutter, er mig en gåde.

Marit

Posted: 9 januar 2016 - 10:50 - Svar

Terror, vold og trusler virker. Vi skal trues til taushet. “Herrefolket” har langt på vei lykkes i den tidligere “frie verden.” Hvor går vi nå ?

Leave a Comment