13
jan
Seneste opdatering: 13/1-16 kl. 1912
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

af Henrik M. Jensen

Indspilning i fuld skærm 13-01-2016 153719

I en af Storm P’s tegninger spørger den ene vagabond den anden:

“Du Perikles, hvad lærer de egentlig inde på universitetet?” “De lærer det, vi andre ved i forvejen.”

Men det var dengang, hvor studenter i det mindste erhvervede en viden på universitetet; i dag lærer mange bare at slynge om sig med floskler, der foregiver en viden.

Og nogle af dem, både studenter og floskler, når sågar helt frem til fjernsynsskærmene, især hvis de er yngre muslimske kvinder, der kan smykke sig med en titel som stud.dit eller cand.dat.

Seneste skud på stammen hedder Nazila Kivi, og hun deltog 9.1. i Deadlines debat om de seksuelle masseovergreb i Tyskland omkring nytår. Men at muslimske mænd i flok opfører sig aggressivt over for kvinder har iflg. Kivi intet med religion at gøre.

“Det er simpelt hen faktuelt forkert – der findes vold mod kvinder overalt i verden”.

Og om den netop offentliggjorte voldtægtstatistik, der viser stærk overrepræsentation af muslimer siger hun:

“Det handler om den politiske måde et samfund er indrettet på. Når der er mangel på demokrati, er der mangel på sikkerhed. I sådanne samfund opstår der voldelige praksisser.”

Værten Krause-Kjær følger op med et spørgsmål, der netop går på det politiske:

“Så er det et arabisk problem mere end et nordeuropæisk problem?”

Kivi: “Nej, i Danmark har vi også elementer af kvindefjendsk praksis.”

Så det har altså alligevel ikke noget at gøre med mangel på demokrati og sikkerhed, dvs. politik. Og dog! For da Jalel Tavakoli, der også deltog i debatten, påpeger, at der er meget mere vold mod kvinder i den mellemøstlige kultur, snurrer Kivi igen rundt og siger:

“Det handler om et politisk system, der legitimerer vold mod kvinder.”

Men de gør det gennem islam, indvender Tavakoli.

“Nej, det er faktuelt forkert. Der findes mange lande, der er præget af straffrihed for vold mod kvinder.”

Tavakoli fastholder, at den mellemøstlige vold har med islam at gøre, og at Kivi benægter både fakta og virkeligheden.

Kivi: “Nej, det er faktuelt forkert, at der skulle forekomme mere vold pga. deres kultur. Det er altså et politisk strukturelt problem i lande med social ustabilitet. Vold mod kvinder er ikke knyttet til en bestemt religion og det er ikke knyttet til nogen bestemt kultur. Det er simpelt hen et faktum.”

Krause-Kjær spørger, hvorfor det er farligt at tale om kulturer i denne problemstilling og om der ikke er forskel på kulturer.

Kivi: “Der er forskel på, hvor voldsomt kvindevolden kommer til udtryk, og det er fordi der er en politisk forskel på, hvad det er for et samfund.”

Tavakoli hævder, at Kivi benægter kulturforskelle, der har med religion at gøre, for hvordan kan man ellers forklare overrepræsentationen af muslimske voldtægtsmænd, og Kivi svarer:

“Man rammer simpelt hen forbi målet ved at knytte kulturer sammen med bestemte praksisser…. Mellemøsten og Nordafrika er præget af mangel på demokrati. I sådan en situation kan der godt komme en højere grad af praksis, der handler om vold, og det indebærer vold mod kvinder.”

Og til Tavakolis påstand om, at Kivi er berøringsangst over for problemer med islam:

“Det ligger til højrebenet at beskylde muslimer eller en bestemt kultur for at være kvindefjendsk, men vi kan jo se, det er faktuelt forkert og det kommer til at fodre fremmedfjendske tendenser.”

Og hermed nåede vi frem til dette studentikose tågehorns egentlige anliggende: Debatten om muslimernes voldelige overgreb på europæiske kvinder handler i virkeligheden om højrefløjens overgreb på muslimer.

Det er på en måde besynderligt, at Kivi med hendes iranske baggrund ikke har fattet den banale kendsgerning, at hvor lovreligonen islam hersker og koranen er kilden til lovgivningen, vil religionen nødvendigvis sætte den politiske dagsorden.

Tavakoli og Krause-Kjær kæmpede bravt for at skabe en smule klarhed i den ca. 15 min. lange debat, men det er svært at overdøve et tågehorn.

Egentlig kan man ikke bebrejde Kivi hendes præstation, for ingen er forpligtet ud over sine evner.

Men hvorfor overhovedet invitere hende til møder (som for nylig i Filmmuseet) og TV-debatter, når resultatet er det uundgåelige, at debatten bliver bragt ned på et studentikost omtåget niveau?

Det er ikke bare forkert. “Det er simpelt hen faktuelt forkert.”

DR Deadline 9.1.2016. Foto fra Cinemateket forleden. Man aner to ret udmattede meddebattører.

P1010120


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


FelixKrull

Posted: 13 januar 2016 - 15:56 - Svar

Hvis man siger at noget er ‘strukturelt’ har man tabt debatten.

  snaphanen

  Posted: 13 januar 2016 - 16:07 - Svar

  Jeg kan godt lide, at folk er konkrete, også selvom de har besøgt et universitet (hvor hun vist endnu ikke er dimitteret) Hendes øregas passerer min hjerne uregistreret

invernes

Posted: 13 januar 2016 - 16:04 - Svar

  sussebassa

  Posted: 13 januar 2016 - 16:17 - Svar

  …og sende ut dom som redan praktiserer denne ideologien.

queuecumber

Posted: 13 januar 2016 - 16:30 - Svar

Hvorfor er det at indvandrere fra muslimske lande har været forment adgang til diskoteker i Danmark siden 60’erne? Er det også pga. mangel på demokrati..?

  latmask

  Posted: 13 januar 2016 - 16:35 - Svar

  Varför vill arabiska resaturang- och diskoteksägare i Sverige inte släppa in araber som besökare? Jo, då försvinner svenskarna snabbt och araber brukar inte dricka så mycket, så ölförsäljningen går ner.

Lotta

Posted: 13 januar 2016 - 17:12 - Svar

“Det er simpelt hen faktuelt forkert – der findes vold mod kvinder overalt i verden”.
Ge mig en krona för varje gång jag får höra den floskeln…å jag blir miljonär!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Posted: 13 januar 2016 - 17:23 - Svar

“Du Perikles, hvad lærer de egentlig inde på universitet?” “De lærer det, vi andre ved i forvejen.”

Stämmer ju klockrent in på Södertörns Högskola.

  Markus Lindt

  Posted: 13 januar 2016 - 20:46 - Svar

  Det är mycket värre en så.

  “Du Perikles, vad lär de egentligen på universitet?” “Det lär att ingenting är som det är, utan rakt tvärtom: att svart är vitt, uppåt är neråt, skitigt är rent, fult är vackert, …”

Lotta

Posted: 13 januar 2016 - 17:28 - Svar

Lustigt egentligen. Jag ser om och om igen kvinnor i media och på Twitter och liknande som kommer från mena länder och som brukar tala om vita mäns strukturella makt och blablabla
Dom kommer från en fruktansvärt patriarkal del av världen men det är inte den dom angriper istället angriper de män som varit med att skapa en frihetligt och jämlikt samhälle. “Vita” män är problemet! Vår struktur är problemet! Inte Islam.
Vad fan är det med dom här brudarna? Varför tar dom inte och flyttar hem till sitt eget land och snackar strukturer där? Nej visst nej det går ju inte, dom skulle få stryk. Så därför är det äl lättare att ge sig på männen i snälla väst. Den attityden har jag sett från flera mena-födda debattörer i Sverige.

  sussebassa

  Posted: 13 januar 2016 - 17:41 - Svar

  Faktisk helt enig.
  “Så kommer de til Sverige” og blir utrolig kjepphøie og stor i kjeften/skrikande…har faktisk undret meg over dette fenomen…

   Lotta

   Posted: 13 januar 2016 - 18:03 - Svar

   Precis! Stora i käften. Otroligt irriterande.

Lazze

Posted: 13 januar 2016 - 18:07 - Svar

Jeg så også dén der Deadline, men må indrømme at den blot fyldte mig med varme, fryd og tilfredsstillelse, for jeg tænkte, at “OK, nu har vi nået bunden, vi kan ikke ganske enkelt ikke komme længere ned, nu kan dette her feminist-galskab ikke blive mere vanvittigt!”

Og sikke jeg så efterfølgende sov som et lille uskyldigt barn under min varme dyne og drømte om små hundehvalpe og bløde kattekillinger, (Okay, Marilyn Monroe var også lige forbi).

Nå, men vækkeuret ringer altid på det mest irriterende tidspunkt. Arbejdet kalder og skatten skal betales.

En god kop kaffe, en masse arbejde fra hånden, og så lige trykke på radioknappen til P1.

4-5-6 kvinder har så besluttet sig for at mødes i P1-debat. Umiddelbart handler det om fordømmelse af mænd som seksuelt krænker kvinder, men i løbet af ingen tid drejer det sig mere om at forsvare kulturelle forskelle og ikke undlade, at fordømme hvide, etniske mænd for deres ansvar for overgreb de ikke har begået eller været i nærheden af!

Sjældent har jeg måtte drikke så mange kopper kaffe på så kort tid – Tavokoli var dog et beroligende element i hønsegården…http://bit.ly/1P16oU6

Kvinder, hvis I ikke engang kan føre en debat med retning mod en forklaring af koncist tema, så drop jeres venindemøder. Eller inviter en mand, så der kan blive lidt styr og fornuft over det hele.

….Sagde en mand, som opdrager sine 2 døtre til IKKE at blive hjernevaskede feminist-robotter, men selvstændige individer med helt deres egne tanker!

  snaphanen

  Posted: 13 januar 2016 - 18:48 - Svar

  Stakkels dig. Jeg hørte også P 1 debat (på opfordring) Da lukkede jeg ned for i dag, men tak for Tavakoli, dog. Se lige denne, et langt livs erfaring siger mig, det er løgn og statistik

  Rapport: Danske mænd er de mest kvindehadske i EU

  http://politiken.dk/indland/ECE2225421/rapport-danske-maend-er-de-mest -kvindehadske-i-eu/

  Lenn

  Posted: 13 januar 2016 - 21:42 - Svar

  Haha! Godt skrevet, Lazze! Jeg har haft samme opgivenhed over mig den seneste tid, især når jeg ser, at de hjernedøde venstrefløjsere og fascister står og galer op inde på Kgs. Nytorv i dag. De råber op om den hårde linje mod okkupanterne. Tænk!? Hvilken ‘hårde linje’, tænkte jeg? Jeg ser kun stupiditet og manglende lederskab fra Borgens side. Vi mangler en jernhård MAND i Europa, som kan vælte psykopaten Merkel ned fra hendes selverhvervede ‘præsident’-status over Europa, og som kan LUKKE dé grænser! Jeg er taknemlig over, at der findes håndfaste mænd som Orban og Putin, og nu er Polen også kommet i skammekrogen af Lard-arse, så noget må dé osse gøre rigtigt.. Forbyd I-slam i Vesten, og forbyd EU!!!

Lenn

Posted: 13 januar 2016 - 22:04 - Svar

Videoen her på BNI (hvis jeg lægger den på via Youtube-link, bliver billedet for stort) er faktisk rigtigt go’, særligt sidste halvdel! Feminister bliver bashet. http://www.barenakedislam.com/2016/01/13/must-see-despite-mass-sexual- attacks-and-violence-by-a-growing-army-of-muslim-invaders-europe-conti nues-to-welcome-them-with-open-arms/
Jeg tror stadig, at Merkel har en eller anden lyssky økonomisk aftale med Saudi og/eller Tyrkiet.

Glennie Sørensen

Posted: 13 januar 2016 - 23:24 - Svar

Tågehornet Kivi lider af et udpræget Dunning Kruger syndrom : https://da.wikipedia.org/wiki/Dunning-Kruger-effekten Det var så latterlig at høre hende bruge ordet FAKTUELT igen og igen, jeg tror at hun lige har lært ordet udenad….

  snaphanen

  Posted: 14 januar 2016 - 00:04 - Svar

  I høj grad, man kan sikkert høre det, men man kan også se det. Selv nok så kompetent kritik gør ikke det fjerneste indtryk på hende. Hun ejer ikke evne til at identificere end modstander, der er klogere og mere erfaren Selv om de var mindre venlige imod hende ville hun ikke opdage det

Lotta

Posted: 14 januar 2016 - 13:43 - Svar

Postar en teckning jag gjorde för en tid sen. Kunde inte rita IS- flaggans text så det fick bli kort och gott ISIS.
Tycker den passar lite in i denna tråd.

Leave a Comment