14
jan
Seneste opdatering: 14/1-16 kl. 1942
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Vilks overrækker portrættet til Henrik Dahl. Det foregår i Liberal Alliances gruppeværelse på Christiansborg. I baggrunden kan man skimte et maleri af den danske musiker og maler Johnny Madsen. (Foto: Facebook)

Den svenske billedkunstner Lars Vilks, der er mest kendt for sin monumentalskulptur Nimis på Kullens kyst og sine tegninger af religionsstifteren Muhammed som en rundkørselhund, har kastet sig over et nyt motiv. Et naturalistisk portræt af Liberal Alliance ’s folketingspolitiker Henrik Dahl, der i efteråret var vært for en konference på Christiansborg i Lars Vilks Komiteen ’s regi. Henrik Dahl fik overrakt maleriet i dag og skriver følgende på sin Facebook profil:

“I dag har jeg haft besøg af den svenske kunstner og kunsthistoriker Lars Vilks. Vi har altid mange ting at tale om, men i dag havde han også det ærinde, at hanskulle overrække mig et portræt, han har tegnet.Når jeg er færdig med dagens dont, kan jeg sætte mig i min bil og køre hjem.

Sådan er det ikke for Lars Vilks. Han må leve med evig politibeskyttelse, fordi han har tilladt sig at benytte sin ytringsfrihed. Måske tror du, at Lars Vilks problemer kun er hans egne. Men hvis ikke alle er frie, er ingen frie. Derfor skal vi beskytte Lars Vilks ytringsfrihed med magt, så ingen tager den fra ham. Ligesom vi skal beskytte alle andre menneskers borgerlige rettigheder.

Jeg er bange for, at den dag, hvor Lars Vilks kan færdes i sikkerhed overalt, hvor det passer ham, er langt væk. Til gengæld vil jeg bruge alle mine kræfter på at lægge hindringer i vejen for de mennesker, der truer vores frihed, og på at svække dem så meget, det er muligt.”

Lars Vilks har tidligere portrætteret Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti.

Lars Vilks deltager 13. februar 2016 i en konference om kunst og ytringsfrihed i Lars Vilks Komiteen’s regi på Christiansborg. Uwe Max Jensen


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?