22
feb
Seneste opdatering: 22/2-16 kl. 1806
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Norge forbereder sig på svensk systemkollaps

Når det brænder på, er konventioner trods alt ikke andet end papir og blæk. Scenariet med Sverige har været forudset af fritænkere i et årti, først nu kommer det op på regeringsplan. I Expressen skælder en klummeskriver ud over sociale medier og svenskernes bekymring over deres land. Allerhelst, fornemmer han, vil han lukke hele nettet og vende tilbage til de gode gamle dage, hvor han og kollegerne bestemte, hvad der var vigtigt at bekymre sig om i Sverige. Svenskerne skulle hellere bekymre sig om “Samhällskollapsen i Syrien. Att EU inte enas om flyktingmottagandet. Hotet mot demokratin i Ungern och Polen. Att Ian Wachtmeister kan bli president i USA. Att ett gäng Karl XII-svärmare ska få något att säga till om i Sveriges riksdag.” Ja, ja, Lars Lindström. For hver måned der går, får jeg og ligesindede mere ret i hvad vi sagde for ti-femten år siden. Svenskerne havde været bedre klædt på, hvis de havde læst mig i stedet for Expressen. Det norske Storting har også fornemmet hvilken vej vinden blæser med Sverige.

Norge redo säga upp Genèvekonventionen vid svensk systemkollaps.Gränsen stängs med våld och svenska flyktingar avvisas utan möjlighet att söka asyl. “Vi är redo för det värsta”, säger statsminister Erna Solberg som ligger bakom nya lagförslaget

Der er så overhængende en fare for, at Schengen-samarbejdet og asylsystemet i Sverige bryder sammen, at Norge må have en kriselovgivning til at håndtere det. Det mener Norges statsminister, Erna Solberg. Derfor har hun udformet en lov, som vil gøre det muligt for de norske myndigheder at afvise asylansøgere, som ikke kommer direkte fra et konfliktområde.

Det betyder, at asylansøgere, der vil til Norge fra Rusland, men også fra de øvrige nordiske lande, skal kunne nægtes retten til at søge asyl, som ellers er forankret i FNs flygtningekonvention.

»Det er et force majeure-forslag, som vi vil have i tilfælde af, at det hele bryder sammen, at strømmen bare kommer, og alle ender i Norge, fordi vi ligger øverst og yderst i Europa. Norge er jo slutpunktet, ikke sandt,« siger Erna Solberg i et interview med Berlingske. Norge vil bryde folkeretten og afvise flygtninge i krisetilfælde

Norska regeringen: Vi överger folkrätten om Sverige kollapsar, Norge garderar sig mot svensk systemkollaps – kommer inte att bevilja svenskar asyl


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?