11
mar
Seneste opdatering: 11/3-16 kl. 1700
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Fjordman & islam- och invandringskritisk litteratur i Skandinavien

Av Jan Sjunnesson

Julia Caesars utmärkta krönika om Peder “Fjordman” Jensens bok Vitne til vanvidd fick mig att själv läsa den bok som författaren skickat mig men legat oläst på skrivbordet. Nu är jag klar med den fruktansvärda berättelsen om hur Peder Jensen förföljdes efter 22 juli 2011 då den sinnesförvirrade Anders Behring Breivik hade mördat 77 människor.

Jensens bloggnamn “Fjordman” fanns med i det kompendium som mördaren författat, därav trodde den norska polisen att denna anonyme bloggare förberett morden och kanske var en del av Breiviks “Knights Templar” orden. Ni kan läsa mer i Julia Caesars recension men jag instämmer i alla hennes lovord om boken. Att Peder Jensen inte uppmanar till våld utan bedriver saklig kritik av islam och invandring framgår av hans mycket omfattande textarkiv på nätet. Dessutom har han studerat arabiska i Egypten och vistats i Mellanöstern flera år.

Den är aktuell, personlig, knivskarp och modig som få i sitt slag. Inte bara för dess kritik av islamiseringen av västvärlden och massinvandringen utan för att den blyge Peter Jensen lämnar ut sig så att vi förstår vem han är. Jag har träffat honom kort och han är min raka motsats; en privat person som inte står längst fram och gapar. Sådana behövs också.

Danska och norska författare ger ut islam- och invandringskritiska böcker nu i en strid ström som omedelbart måste översättas till svenska. Jag tänker i första hand på Vitne til vanvidd (ni som inte har problem med norskt bokmål kan köpa den direkt på Adlibris), men även på Hege Storhaugs Islam (svensk översättning redan igång), Lars Hedegaards Attentatet, fd imamen Achmed Akkaris Min afsked til islamismen och fängelsepsykologen Nicolai Sennels Blandt kriminelle muslimer.

Vad som finns på svenska som jag känner till är Lars Hedegaards Muhammeds flickor, några böcker av Thomas Nydahl och pseudonymen Nils Dackes Islam under slöjan. Vi behöver alltså översätta och ge ut fler böcker från våra grannländer så att en diskussion kan starta om vad som sker här uppe i Nordeuropa. Svenska förlag vågar ännu inte så det får bli på självutgivning och små förlag men med teknikutveckling går allt sådant snabbare idag och billigare än någonsin. Det räcker inte att se på videoklipp, även om de är svensktextade som på www.islamcrit.com.

Böcker står sig över tid och kan inte avvisas lika lätt. Är de dessutom skrivna med sådan kunskap och sådant engagemang som Peder Jensens Vitne til vanvidd är vi välförsedda med argument och fakta som räcker långt. Sverige är efter Norge och Danmark som vi väl vet, men det är bara att göra som folk gjort i alla tider – vi ger oss inte, vi försöker igen.

Jan Sjunnesson


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


adminingcarl

Posted: 11 marts 2016 - 16:44 - Svar

Nicolai Sennels bok är redan översatt – av mig. Frågan är bara vem som vill betala för detta och ge ut den!

  steen

  Posted: 11 marts 2016 - 17:19 - Svar

  Det burde være muligt

  Om ikke andet, kan man gøre, hvad jeg gjorde for snart ti år siden med

  Exit Folkhemssverige. En samhällsmodells sönderfall

  Ingrid Björkman, Jan Elfverson,Jonathan Friedman , Åke Wedin

  http://exitsverige.blogspot.dk/

  Jan Sjunnesson

  Posted: 11 marts 2016 - 18:06 - Svar

  Aha. Vi bör se till att alla dessa böcker kommer ut.

  Bob Assmountain

  Posted: 11 marts 2016 - 18:26 - Svar

  Vad kostar det? Med rätt marknadsföring så kan den sälja bra. Tiden är rätt nu med alla överfall och folk börjar få upp ögonen. Arnstberg & Sandelin kommer ut med Nötskalet under mars. Många går och ser fram emot Tinos bok etc… En Kickstarer på “Bland Kriminella Muslimer” också? Annars kanske några kan skramla och låna ut mot blygsam ersättning tills det sålts tillräckligt många. Eller låna ut rakt av för den goda saken. Det behövs en försäljningskalkyl. Kolla upp vilka försäljningskanaler som kan förhandsbeställa…

  ɱØяñιηg$ʇðя ©™

  Posted: 11 marts 2016 - 18:46 - Svar

  Kör en crowdfunding-kampanj.

  Skåning

  Posted: 11 marts 2016 - 20:12 - Svar

  Really? Den var helt omöjlig att få tag på för fyra-fem år sedan. Jag läste en lånad skabbig kopia på danska av en vän. På många sätt är den den mest intressanta boken av alla jag har läst i ämnet. Den förklarar nämligen det som så många inte förstår kring stora invandrargruppers mentalitet, och som svensken/dansken inte kan sätta sig in i, och inte enbart på religiösa grunder, utan även kulturella.

  Om du har översatt den, måste det finnas någon slags print-on-demand-lösning.

   affekson

   Posted: 12 marts 2016 - 19:17 - Svar

   Vet inte hur bra det fungerar dock.

   “With Amazon’s self publishing services you can reach
   millions of readers worldwide and keep control of your work. It’s fast
   and easy to independently publish your print book with CreateSpace, your digital book with Kindle Direct Publishing and create an audiobook with ACX.”

   http://www.amazon.com/gp/seller-account/mm-summary-page.html?topic=200 260520

Jan Nielsen

Posted: 12 marts 2016 - 14:56 - Svar

Oversæt den til engelsk, så kan alle læse det.

  snaphanen

  Posted: 12 marts 2016 - 15:33 - Svar

  Den er undervejs. Det er kun en svensk version, der er tvivl om

selma

Posted: 12 marts 2016 - 15:10 - Svar

Veldig bra sagt. Og jeg er så enig med deg; man skal ikke gi opp, men fortsette å lese, skrive på nett eller bøker eller i aviser o.a.- lage referater fra nettet og få det ut til bekjente, lodde stemningen blant slekt og venner og snakke om hva som skjer av svik og løgn og under-informering. I tillegg til de bøkene du nevner her, vil jeg legge til Hallgrim Berg, tidl. Høyre-politiker og leder for The European Democratic Group i Europarådet 1992-1997. Han skrev i 2007 “Amerikabrevet:Europa i fare” og i 2013 “Demokrati eller islamisme”. En annen forfatter er historikeren Halvor Tjønns bok om Mohammed. Danmark ligger nok noen hakk foran både Sverige og Norge hva gjelder viljen til off. debatt om islam, og da tillate og akseptere kritikk av denne ideologien. I tillegg kommer dansk TV2 s avslørende program om Moskeene bak sløret. Jeg vil også si at Danmark har konservative aviser med gode artikler og dyptpløyende analyser av det som skjer, ikke så i Norge. Her er de fleste sterkt venstrepolitiske. Det er ellers sterkt å beklage at skandinaviske land ikke evner å holde fast ved den åpenheten og de gode demokratiske samfunnsnormer som tidl. kjennetegnet dem.

Dag Selander

Posted: 12 marts 2016 - 17:06 - Svar

Textens “Det räcker inte att se på videoklipp, även om de är svensktextade som på http://www.islamcrit.com.” Behovet av översättningarna av böckerna blir desto mer nödvändigt när man klickar på länken till http://www.islamcrit.com och finner att youtube-sajten är nedlagd…

Hysenio

Posted: 15 marts 2016 - 07:26 - Svar

Det er trolig slik at Peder “Fjordman” Jensens bok “Vitne Til Vannvidd” kommer til å stå igjen som den viktigste boken som omhandler 22.7

For det som skiller “Vitne til Vannvidd” fra en rekke andre bøker, er at denne tar utgangspunkt i hva Breivik faktisk formidler. For i andre bøker som skal “opplyse” om Breivik, så handler det i stor grad om en ideologisk agenda hvor man ønsker å etablere Breivik i den bestemt ramme, slik at den skal brukes mot andre.

Videre tar “Vitne til Vannvidd” også opp perioden etter 22.7. Den politisk korrekte forfalskede varianten var at med f.eks dette “rosetoget” så var det preget av medmenneskelighet og omtanke. Dette er meget forfalsket fremstilling av virkeligheten. Riktignok var det såkalt “rosetog”. Men under den falske overflaten pågikk det en nærmest klappjakt på det som de politisk korrekte, multikulturelle media så på som statsfiender. Og en av dem som fikk merke klappjakten på kroppen var “Fjordman”

Rettsaken mot Breivik ble meget spesiell. Men det som gjorde at rettsaken likevel var en rettstats verdig, skyldes ene og alene to statsadvokater som valgte bort evig heltedyrkelse hos politisk korrekte, media og multikulturelle til fordel for yrkesstolthet. De to statsadvokater valgte å prosedere utfra relevante fakta og ikke for å blidgjøre media, multikulturelle og politisk korrekte. Media, multikulturelle og politisk korrekte ønsket et premiss om at Breivik hadde et nettverk. Statsadvokatene kunne påpeke under rettsaken og som det ikke har funnet fnugg av bevis for i ettertiden, det fantes intet nettverk. I motsetning til ulike islam-relaterte terroraksjoner hvor det har blitt funnet nettverk. Det statsadvokatene derimot fant dokumentasjon på, og som indikerer utilregnelighet var at det Breivik hevdet var fiksjon var virkelighet. Derimot det som Breivik var virkelighet trolig kun har eksistert i Breiviks sinnsforvirrede hode.

Leave a Comment