15
mar
Seneste opdatering: 15/3-16 kl. 1738
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Fascist censors” who shut down Paul Weston’s Montreal speech simply proved his point


Bör Breivik ha medborgerliga rättigheter?

Av Thomas Nydahl

Nu har teater Breivik börjat igen och det föranleder frågan. Jag var av den uppfattningen att ett dödsstraff vore helt rimligt när man tänker på hur många människor han mördade. Men Norge har nu inget sådant straff att använda i extrema fall. Återstod inlåsning. Nu har Breivik stämt norska staten för att han lider. Är då inte straffet just avsett att å ena sidan skydda oss andra från honom och å andra sidan att åsamka honom ett lidande?

Det förvånar mig att den norska staten lägger en enda krona till på hans teater. Låt dörrarna vara låsta om honom och använd eventuellt överblivna skattekronor till att lösa andra akuta samhällsproblem. Norge har, liksom vi andra, omfattande sådana problem. Breivik borde fråntas alla sina medborgerliga rättigheter. Hans brott är så grovt att han själv valde den vägen. Hans klagomål bör gå direkt i papperskorgen, utan vidare kommentarer.

Jag rekommenderar läsning av min artikel om Peder Jensen, en av många drabbade norrmän.

Peder  Jensen har fået fat i Breiviks breve fra fængslet

Jeg har mottatt flere forespørsler om å publisere Breiviks brev fra fengselet i sin helhelt. Dette skal vurderes. Jeg har ikke selv originalene, men jeg har tatt bilder med digitalt kamera av hver enkelt side i alle brevene jeg kjenner til. Til sammen blir dette en god del sider, som det vil være litt tungvint å publisere reint teknisk sett. Men publisering skal absolutt vurderes. Breivik hevder nå meget klart og tydelig at han er nazist. Skal jeg være helt ærlig er jeg derimot ikke sikker på om jeg tar Breivik seriøst selv som nazist. ABB er først og fremst meget mentalt ubalansert og dypt kunnskapsløs.

Mitt hovedinntrykk fra å lese Breivik brev fra fengselet er at denne mannen er ekstremt psykologisk avvikende og trolig medisinsk sinnssyk. Noe av det han skriver fremstår som enda mer absurd og sinnssykt enn det ABB skrev i sitt såkalte manifest. Tilregnelighetsdommen fra 2012 fremstår som mer og mer tvilsom. Det er grunn til å mistenke at dette er en viktig årsak til at norske massemedier som NRK, TV2, VG, Aftenposten og Dagbladet ikke ønsker å gjengi disse brevene i sin helhet. Kanskje bør de publiseres nettopp av den grunn.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?