26
mar
Seneste opdatering: 27/3-16 kl. 2217
50 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den tidligere statsminister Reinfeldt talte så det gav genlyd i danske aviser, og det blev fanget på en mobiltelefon. Han er ironisk, for han kan ikke lide, at selv seriøse, svenske skribenter bruger ordet “systemkollaps” om Sverige. Det var dog kun en feberredning, der i januar reddede Sverige fra total kollaps, eller rettere udskød den. Det var hans egen politik, der kørte ind i virkelighedens betonmur.

Han taler her for sit eftermæle og sin syge moster. Læg mærke til, men hvilken reservation publikum i salen modtager Reinfeldts ironi og “humor”. Et enkelt fnis bliver det til. De er simpelthen ikke med ham, havde det ikke drejet som om svenskere, var han blevet buh’et ud som en Ceaucescu på balkonen. Tino Sanandaji klæder Reinfeldts løgne helt af:

Sverige gældsætter sig, den offentlige service er nede på fælgene, folk dør på sygehusenes ventelister, skolen er havereret, der er knap et mord om dagen – syv gange flere end i Danmark – og den næste opstand i ghettoerne vil kræve at hæren sættes ind. Det skøjter han let henover. I hans retorik har han hjulpet livstruede krigsflygtninge, skønt kun fem procent af dem, der har invaderet landet har villet identificere sig og således ikke kan bevise, de er flygtet fra noget som helst, der giver asylret.

Det har med andre ord overhovedet ikke drejet sig om godhed og næstekærlighed, men om noget andet. Noget internt svensk, der tangerer en pervers psykologi. Magten siger: “Se, folkens, vi kan opløse jer, hvis det passer os,” og det kunne de da. De foragter deres eget folk, og det er straffen.

Formålet med Sveriges asylpolitik henligger i det ret dunkle, for så vidt man overhovedet kan tale om en politik. Set udefra har der ikke været andet formål end at skifte den svenske befolkning ud så hurtigt som muligt med ligegyldig hvem. Det er det eneste rationale, man kan se i den, og det kræver løgne og følelsesapeller fra den hovedskyldige at bortforklare.

Hån og ironi er hans forsvar, og det værste er, at han kommer til at slippe for at stå til regnskab for, hvad han har gjort. I manges øjne, er han en gemen forbryder, så det er skidt han kan leve uanfægtet videre i det internationale jet-set. Imens viser samfundsopløsningen sig hver dag, så man skal hedde Fredrik, for ikke at se den:

Stenkastning och bränder i Stockholm

Stenkastning i Hovsjö – polisbil fick ruta krossad, Nya bilbränder i Stockholmsförort


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?