6
apr
Seneste opdatering: 7/4-16 kl. 1242
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nedtælling for Europa

Der er en folkevandring på vej – fra Asien, Mellemøsten og Afrika – med kurs mod Europa – og det er naivt at tro, at vi kan stoppe den, siger forfatter og oversætter Peter Eszterhas. Han kom til Danmark som flygtning sammen med sin far i forbindelse med den ungarske opstand i 1956. Det vi oplever er ”Untergang des Abendlandes” – Europas sammenbrud, siger han. Hør en samtale med Peter Eszterhas (fra min 5:12)

Realist eller defaitisk? Jeg ved ikke, om nogen nation behøver dø, som ikke selv vil. Eszterhaz mener vi lige så godt kan give op og følge Romerrigets vej ud af historien. Diagnosen har en vis sandhed. “Flygtningestrømmen” har ingen ende, det er ikke en krise, vi oplever. Den fortsætter til vi stopper den, eller til en milliard mennesker har gjort EU til den 3. verden. EU kunne standse det i morgen, men de vil ikke. At de vil fordele os ud af det, viser at de ikke har forstået det, som Eszterhas har: Det er en folkevandring. Den 2 Radio er et reservat fra tidligere P 1 journalister. De kan være så røde som de ikke kunne tillade sig på P1, men de fastholder et kulturelt niveau, P 1 forlod for 25 år siden. – Se også German Minister: ‘Three Million Migrants Ready to Set Sail for Europe’

En mindegudstjeneste for islams ofre?

Anders Gadegaard formulerer det selvfølgelig: Mindegudstjeneste for terrorens ofre. En Sura i Københavns Domkirke er lige hvad øjeblikket kalder på:

Siden de tragiske hændelser i Bruxelles har terroren slået til igen flere andre steder, senest i Irak og Pakistan. Og i marts måned var der blodsudgydelser i både Tyrkiet, Irak, Nigeria og på Elfenbenskysten. Domkirken inviterer sammen med den belgiske ambassade, Elfenbenskystens ambassade, den pakistanske ambassade og den tyrkiske ambassade, alle til at komme og deltage i mindegudstjenesten for i fællesskab at reflektere over de tragiske begivenheder og vise støtte til de ramte.

Domprovst Anders Gadegaard leder gudstjenesten på tværs af lande, regioner og kulturer. Der vil undervejs være korte taler fra bl.a. justitsminister Søren Pind, den belgiske ambassadør Pol de Witte samt forfatter Jens Christian Grøndahl.

Hodja Hüseyin Gültekin vil recitere suraen “Al-Fathia” og Københavns Drengekor synger salmer. Parvaiz Akhtar fremfører et sufi-digt på punjabi og Anna og Igor Egholm spiller Bachs “Ave Maria” for violin og cello.

Robert Spencer skriver om Sura’en i Gadegaards domkirke: Spencer: Prayers for the Enemy


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?