10
apr
Seneste opdatering: 10/4-16 kl. 1948
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I believe this century will be the last century, jews will live in Europe, and they have been living in Europe for more than 2000 years. It’s a tragedy.

For ikke så længe siden, gjorde jeg den store fejltagelse at diskutere indvandring med en herboende jødisk ven (de udkommer i alle slags), hvis søn tjener i Israels hær. Han mente, det hele handlede om “næstekærlighed”, hvilket allerede burde have advaret mig mod at fortsætte diskussionen. Et kort forhør viste mig, at han var blank på fakta endda om hvordan Israel selv behandler illegale indvandrere. (Go back to Africa or go to prison). Masser af mennesker, der har stærke meninger, har ikke tid eller vilje til at sætte sig ind i fakta. Det er min undskyldning for ham. Det var så sidste gang, vi diskuterede politik.

Jeg var lige ved at sige, “du har et land i reserve, det har jeg ikke”, men jeg tog mig i det. Den politiske diskussion er blevet så brandfarlig, at den skiller gamle venner og ægtefolk. Splittelsen vi er blevet påført, er katastrofal. Jeg er jo blevet anklaget af Klaus Wivel og Martin Krasnik for at være “en af de mest rabiate, højreorienterede” underforstået jødehadere.

Jeg har forsonet mig med, at debatten nu er lige så beskidt, som den den nogensinde har været siden besættelsen. Jeg har forsonet mig med, at nogle journalister overlapper med propagandister. Jeg er ikke fornærmet  mere, jeg er blevet klogere, men de skylder mig naturligvis end undskyldning, hvis de ejer  hæderlighed.

Det værste er, at den formentlig bliver endnu værre. Kendsgerninger vil spille en stadig mindre rolle, og voldeligheden vil øge i samme takt.  Ekstremisterne vil tiltage sig stadig større plads, og jeg er virkelig ikke en af dem. Krasnik og Wivel kommer til at savne mig.

Nutiden er en øvelse i sindsro, og jeg vil genlæse Villy Sørensens bog om Seneca. Jeg anbefaler den manende video.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?