17
apr
Seneste opdatering: 19/4-16 kl. 1530
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

The prospect for integration does not look good. It may already be too late

Den meget omtalte Channel 4 dokumentar, som blev sendt for en lille uge siden. Den er først kommet på You Tube her i eftermiddag. Trevor Phillips var en særlig fortaler for det politiske svindelbegreb “islamofobi,” der har gået sin sejrsgang i Sverige, men aldrig har slået an i Danmark. Trevor Phillips kommenterer den yderligere her. Trevor Phillips is finally discovering the pitfalls of the term ‘Islamophobia’ og The View from Britainistan

Ann-Sofie Dahl: ”Det är tillåtet att tycka olika.”

Docent Dahl er nu så venlig mod Danmark, at man bliver helt flov. ER vi nu også så vidunderlige? En halv Uffe Østergaard kunne man kalde det. Hun skrev om Danmark og Sverige op gennem 2000 tallet i Berlingske, og ikke altid lige venligt.

Alt er i bevægelse her i 2016, tiden er fuld af kovendinger, bare tænk på SF, der er vågnet til dåd efter 33 år (de var også et kvart århundrede om at vågne op til NATO nemlig da det forlængst var for sent). Nye venner, nye fjender, men flest venner. Lad os citere Lars Hedegaard: “Det er ikke mig, der har skiftet mening, det er venstrefløjen. Jeg mener det samme, som jeg altid har gjort.”

Det finns många skäl att älska Danmark men mest av allt detta: Debatten. De frimodiga, glada, provocerande diskussionerna. Acceptansen av andra åsikter än de egna. Det höga, höga taket. Framför allt om man är svensk

De individualistiska, anarkistiska, bångstyriga danskarna som bor i ett land där småskalighet och mångfald är grundprincipen och misstänksamheten är stor mot allt som luktar centralisering, gläds åt en rejäl debatt och diskuterar så stickor och strån ryker.Och är sedan de bästa vänner igen. Eller rättare sagt: ständigt de bästa vänner, för här i landet skiljer man på person och sak. [..]

En konsekvens av detta är att svenskar ofta är rätt usla debattörer, helt enkelt av brist på övning. Det märktes i de svensk–danska tv-debatterna i höstas, som var utomordentligt pinsamma historier för svenskarnas del.I svenska debattprogram vänder man ju inte på argumenten; där sitts det på läktare och skriks rakt ut i luften, utan ögonkontakt med motståndaren.

Ann-Sofie Dahl: ”Det är tillåtet att tycka olika.”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?