23
apr
Seneste opdatering: 24/4-16 kl. 1146
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er formentlig den græske kystbevogtning, som i deres fritid ombringer migranter til havs. Sådan ser det ud, når limousinedrengene i Bryssel ikke kan finde ud af noget som helst. Det er ikke kønt. EU har delegitimeret sig selv, når det fremtvinger sådan noget. Armed, masked Greek men attack refugee boats, leaving stranded people to die at sea, Migrant flow from Turkey to Greece picking up again: IOM

“Snart bevæbnede vagter og pigtråd ved Europas grænser”

Politikere opretholder et syn på sig selv som “elite”, til trods for at de ankommer til indlysende konklusioner flere årtier efter almindelig sund fornuft. Uffe Ellemans forståelse rækker ikke længere end til, at vi ikke har fordelt dem nok. Om et årti, når Afrikas befolkning er vokset med endnu en milliard, vil man se tilbage på 90 erne og 00 erne som endnu et “galent kvartsekel,” om muligt endnu mere skæbnesvangert og “galent” end det marxistiske, kvarte århundrede.

Hvis EU vil holde flygtninge og migranter ude af Europa, kan pigtrådshegn og bevæbnede vagter snart blive en realitet. Det siger en række udenrigseksperter til Kristeligt Dagblad. Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) mener, at det er et realistisk scenarie, fordi Europa har bragt sig selv i en dybt alvorlig situation.

– Det er dér, vi risikerer at ende, hvis man ikke meget snart tager det mere højtideligt at sikre et fælles forsvar af de ydre grænser, siger han til Kristeligt Dagblad.Det nytter ikke at opgive de indre grænser, hvis man ikke samtidig sørger for at beskytte de fælles ydre grænser. Og det er det, der så åbenlyst er gået galt. Det er der mange grunde til, siger den tidligere udenrigsminister.

Professor emeritus og ekspert i europæisk historie Uffe Østergaard mener, at scenariet er “en nødvendighed.”

– Det er bestemt ikke et scenarie, jeg ønsker, men jeg ser det som en nødvendighed. Det er en kølig, realistisk analyse. Grænsemarkeringer holder kun så længe, der er magt og vilje bag dem, siger han til Kristeligt Dagblad.

– Siger man faste og lukkede grænser udadtil, siger man samtidig voldsanvendelse. Ellers så griner folk jo bare og går forbi alligevel. Og ellers sejler de dyre skibe hjælpeløse rundt i Middelhavet og samler de flygtninge op, der overlever, siger han. Berlingske


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?