25
apr
Seneste opdatering: 25/4-16 kl. 2236
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

THERESA May has called for Britain to remain in the European Union but leave the European Convention on Human Rights.In a keynote speech, Mrs May stressed how Britain had to “stand tall and lead in Europe” rather than leave the EU and argued membership made the country “more secure from crime and terrorism”.

But she questioned the EU’s expansion to the east, noting how Albania, Serbia and Turkey had “poor populations and serious problems with organised crime, corruption, and sometimes even terrorism”.She explained: “We have to ask ourselves: is it really right that the EU should just continue to expand, conferring upon all new member states all the rights of membership?”

The Home Secretary also warned that no one should think Brexit was the “single bullet that is suddenly going to solve all our immigration problems”.Theresa May says Britain should leave European Convention on Human Rights

“Sommeren i Göteborg blir het og kaotisk”

Flere og flere helt banale samfundsfunktioner ophører med at fungere. Sverige er i varierende grader af opløsning. Politibetjenten Peter Larsson interviewes af norske Aftenposten:

Politimannen Peter Larsson mener Göteborg nå koker over av grov kriminalitet og tror det går mot en het og kaotisk sommer. Han betegner situasjonen i Göteborg som en trykkoker og forteller om en stemning av frustrasjon og oppgitthet hos politiet.

Helt til det nylig roet seg noe har det vært et problem i fire–fem måneder. Denne gruppen er nærmest straffeimmune, og gir blaffen i om de blir pågrepet. Sverige er ekstremt naivt, og ungdommene får godkjent feil alder når de kommer slik at de ikke kan straffes, hevder Larsson. Spesielt utsatt er kjøpesenteret Nordstan midt i sentrum av byen. Narkosalg, ordensforstyrrelser, slagsmål, butikktyverier og personran er gjengangere.

Det Larsson frykter mest for fremtiden er kamper mellom høyre- og venstreekstreme.- “Flere høyreekstreme grupper er blitt mer synlige. For et par uker siden gikk de inn i et område hvor venstreekstremister vanker. Trolig bevisst. Dette endte med slagsmål og tumulter, og hvor de høyreekstreme denne gangen fremsto som ofre. Det blir et problem”, forteller Larsson.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?