28
apr
Seneste opdatering: 28/4-16 kl. 1416
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Når velfærdssamfundet forsvinder

Det här är historien om ett gift par som hamnade i djup misär p g a att myndigheterna inte längre kan hjälpa svenska medborgare som jobbat, gjort rätt för sig och betalat skatt. Mannen fick inget nytt jobb när han väl blev av med sitt gamla, blev deprimerad och tog till flaskan. Hans fru fick ta en större och större börda. Förhållandet blev sämre och sämre. Till slut bestämde de sig för att skiljas. Men det fanns inga lägenheter i Malmö. Därför fick de bo ihop ändå.

Till slut hittar mannen en andrahandslägenhet, som han får betala ockerhyra för. Historien slutar dock tragiskt. Mannen hittas död i andrahandslägenheten. Kanske har han dött på fyllan, eller så har han blivit ihjälslagen. Ingen vet! Det vi vet är att han sökte hjälp för sin depression, men skickades bara runt till olika psykologer som inte hade tid.

När sedan änkan skall hämta den dödes tillhörigheter blir hon hotad och jagad av den skumme lägenhetsinnehavaren, som har med sig tre kompisar. Hon får kasta sig in i en bil och fly.Bilderna från Freddy Mardell ger en unik inblick i ett samhälle som inte längre kan leverera de tjänster, som man tagit ut stora skattepengar för att leverera


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?