28
apr
Seneste opdatering: 29/4-16 kl. 1747
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politiken får ny chefredaktør, nemlig chefredaktøren fra Information, Christian Jensen. Så kan det kun gå frem, for Christian Jensen er i modsætning til Lidegaard bladmand, og Information er iøvrigt en avis, jeg hellere læser end Politiken. Ligger den foran mig på et bibliotek eller en cafe, læser jeg den nødigt. Det var i Seidenfadens tid, jeg udviklede an afsky for Politiken, men han var dog i det mindste bladmand. Hvad Lidegaard er, udover at være embedsmand, er det svært at blive klog på.

 Politiken var min barndoms avis – jo, børn læste aviser dengang – men det var noget helt andet. Avisen havde masser af ansatte, korrespondenter, den havde fyldige teater, litteratur og filanmeldelser. En omnibusavis dengang, var et helt univers. I dag er aviserne mest et minde over fortids storhed, så når Jeppe Juhl kalder Lidegaard en indflydelsesrig meningsdanner, vil jeg moderere det: Der er ingen avis i dag, som er indflydelsesrig. Desværre, kan en gammel avis-fan sige, men de fører sig frem, som om det var anno 1975. Bo Lidegaard stopper: Politiken får ny chefredaktør

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Lazze

  Selv abonnerede jeg på Politiken i mere end 20 år, det gav mig mange gode stunder hvor jeg brast i latter over Lederne og kultursektionen. (har aldrig holdt aviser som bekræftede min egne overbevisninger, det er sågu for kedeligt), men jeg måtte ganske enkelt give op og kaste håndklædet i ringen da Seidenfaden lavede Politikens guddommelige aftale med Muhammads “efterfølgere”. Alting har en øvre grænse og jeg blev da ramt af, hvad jeg vil betegne som et alvorligt Politiken-udmattelses-syndrom.

  • Rune Hansen

   Jeg selv droppede Politiken under Muhammed-krisen. Jeg havde abonneret i mange år, mens jeg boede på Østerbro, men under Muhammed-krisen var jeg meget aktiv som blogger, og det gik det langsomt op for mig, at det der stod i Politiken intet havde at gøre med, hvad der skete i virkeligheden.

   Siden da har jeg som ærkekøbenhavner abonneret på JP.

 • Peter Zichau

  Politiken bliver vel mest brugt til at lægge på et bord, for at signalerer “pænt hjem”..? De folk jeg kender, der holder det lort, læser kun nyhederne og kulturstoffet. Politik tør de sgu ikke røre med en ildtang. Eller rettere; de kender dogmerne til bevidstløshed. Og de signalerer “pænt hjem… Her taler vi ikke politik – her er vi gode..!”

  • MollyM

   Nu om dage rører jeg kun ved Politiken iført gummihandsker 😉

   • snaphanen

    jeg lader den ofte være ulæst, hvis jeg ser den på et cafe latte sted

   • Rune Hansen

    På et tidspunkt kunne jeg lige klare A.T.S., men selv den er det måneder siden, jeg har orket.

    • MollyM

     Ja, ATS var bestemt et lyspunkt – men nu er det længe siden jeg opgav Politiken

 • Hestehandleren

  Politiken, Berlingeren ect ect… MSM generelt, har “misset” deres berettigelse og kører (gudskelov) mod den sikre død… At der endnu ikke er en forretningsmand der har “spottet” hullet/savnet og smidt MIA efter at levere RIGTIG journalistik, fatter jeg ikke.. De millioner som mig/os, der dagligt bruger timer på at få vores nyheder/informationer via blogs og internet… ER et kæmpe marked for den rigtige AVIS…. Alt vi beder om er jo bare OBJEKTIVITET… Derfor læser vi snaphanen mm..

  • snaphanen

   Berlingske er blevet meget bedre, efter at Lisbeth Knudsen var så venlig at forlade den

  • Peter Zichau

   Kaviar, Champagne og Vodka – Og så er USA vores allierede..?

 • samuelafugglas

  Kaere redaktion på Snaphanen. Vi sidder i Sverige og lytter til radionyhederna på DR 1 daglig.
  Må vi gerne bede dem om at afsløre all den socialistiske lort der vaeltee ud fra DR 1. Vi har sidden mange år lukket for SR P1 og nyt den danske radio. Håber i forstår den triste situation dansker og svensker havnet i og håber I gør noget ved den.
  Beste hilsner!

 • Morten – – –

  I firserne holdt mange avisen, “for opinionsstoffets skyld”. – “Resten”, sagde en god ven til mig, “lægger jeg under kattegruset”.

  Bo Lidegaard var Politikens “bløde landing” efter Tøger Seidenfaden, som ingen rigtigt kunne lide, men som mange var afhængig af ved hans bortgang, fordi de fejt havde forsvaret hans uforsvarlige synspunkter. Avisen kunne ikke kapitulere straks efter hans død, men måtte om ad Bo Lidegaard. Den proces mener avisen sig nu igennem, og er klar til at tage næste skridt. Forhåbentlig.

  – – –

 • invernes
 • Niels Henriksen

  Yougov april – de tre store 😉

  http://avpixlat.info/2016/04/28/yougov-april-3/#more-176447

  V 7,8 (+0,6)
  S 23,5 (+1,6)
  MP 5,4 (+0,4)
  SD 23,6 (-1,3)
  C 6,7 (+1,0)
  L 3,6 (-0,1)
  KD 2,7 (-0,9)
  M 23,6 (-1,0)

  • MollyM

   Der er lys forude !

 • Pingback: Intet nyt hos Samarbejds-Politiken | Undskabens Hotel()