30
apr
Seneste opdatering: 30/4-16 kl. 2118
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Mediekritik fra tre virkelige eksperter. Man forstår her, hvorfor svensk presse styrtdykker og den alternative presse – samsidat medierne -bare bliver større og større. Det kunne være interessant at se et sammenlignende  europæisk studie i alternative medier, især en sammenligning af Sverige og de gamle østlande.

Sandelin nævner (min. 24:15) Helmuth Nyborgs kronik fra den 8. april som et eksempel på forskellen i ytringsfrihed mellem Sverige og Danmark. “Umulig at publicere i Sverige.” Det er fascinerende at to så beslægtede lande, kan have så forskellig en pressetradition og offentlig debat i det hele taget.

Der er indlagt interviews med blandt andre socionomen Nina Drakfors og en anonymiseret journalist. Interviewet i Jyllands Posten, Sandelin henviser til er: Sverige i en nøddeskal. Sverige ligger, som det har redt, siger forfatterne til en ny debatbog

I dagens avsnitt av Lördagsmorgon med Svensk Webbtelevision diskuterar ekonomidocenten Jan Tullberg, journalisten och socionomen Gunnar Sandelin och Jan Sjunnesson, medarbetare på Avpixlat, den ständigt aktuella frågan om mediernas mörkläggning av invandringens nackdelar, men även andra aspekter på mediernas arbetssätt. Mediernas mörkläggning diskuteras av Jan Tullberg och Gunnar Sandelin i LördagsmorgonDonér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Pingback: Tre fornuftige svenskere om mediernes mørklægning i Sverige | Hodjanernes Blog()

 • clareal

  Så sant, rätt och riktig, det som de tre herrarna säger. Men som alltid är det bara förhållandet i Sverige som behandlas. Jovisst, danska tidningar omnämns och beröms för sin rätt stora frispråkighet till skillnad mot vår egna monolitiska mediavärld. Men egentligen är det bara en gradskillnad. Alla västliga media mörkar och vinklar, men under detta vårt nya årtusende är man helt lika och samstämmiga med att vara organ för Eliten och deras Framtids Projekt: Den Nya Världsordningen! De privata media-ägarna släpper inte fram vad som helst och i takt med att ETT särintresse har skaffat sig en helt dominerande ställning, så har förstås åsiktskorridoren smalnat av rejält. Det är inte okänt, även om det anses ofint att säga så. Det ger ju en förnimmelse av antisemitism, usch, usch, så hemskt!
  Den verkliga starten på den Nya Världsordningen blev “9/11″, ett nytt Pearl Harbor, fullständigt överaskande. Vem hade kunnat tro att något sådant kunde inträffa! Det var ju en kriminell handling av galaktiska mått. Muslimer i M Ö pekades ut efter bara några timmar: Osama bin Laden och den 19 man starka kommando Muhammed Atta, med sin Flying Circus! Denna lögnaktiga saga håller sig Media, Elit och Etablissemang fortfarande med, även om man sedan några år tillbaka gör allt vad man kan för att inte prata om terrorhändelsen i konkreta termer. Internet har sedan länge i grunden avslöjat vem de skyldiga äro: The angloZionists. Kunskapen om detta är fullständigt klar och övertygande, även om detaljer förblir gåtfulla.
  Krigen som (på beställning) har följt, har som bonus för skurkarna även tillfört en mekanism för åstadkommande av folkmord på oss nordeuropéer, alltså (olagliga) flyktingskaror. Win, win situation!
  Elitens Media har alltså skyddat brottslig verksamhet. Någon kritisk granskning av de osannolika byggnadskollapserna som World Trade Center 1, 2 och 7, men även Pentagon, uppvisade, har aldrig intresserat journalisterna. Det har åtminstone ägarna sett till.
  Här finns möjligheten, ja förmodligen den största, att komma åt de odemokratiska och totalkriminella skurkarna. När sanningen tar skruv hos de tröga människorna i väst, först då kan en bättring åstadkommas och vi kan få ett slut på helvetet.
  En fråga finns: Varför har så många vänstermänniskor valt fel sida av Historien? Svaret kanske är, att de älskar att posera som Gutmenschen som bara MÅSTE “hjälpa” alla andra (svaga utsatta själar klotet runt).
  Missionärer fanns det gott om bland religiösa förr i tiden. Nu tycks det vara en form av narcissism.