3
maj
Seneste opdatering: 3/5-16 kl. 2231
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Der kom interessante ting frem ved gårsdagens retssag. Jeg havde kun informeret en sluttet kreds om min happening Trold, der vejrer kristenblod, men politiet havde modtaget “troværdige informationer” om tid og sted, og Politiets Aktionsstyrke havde derfor oprettet en observationspost i Glyptotekshaven.

De tre civilklædte betjente, som udgjorde observationsposten (da jeg i sin tid kom ind i Glyptotekshaven troede jeg, at der var tale om tre håndværkere, der holdt frokostpause), skulle efter ordre fra ledelsen holde sig klar til at gribe ind, hvis der i forbindelse med happeningen foregik noget anstødeligt. Det, vurderede de, var tilfældet, da jeg kravlede op på soklen til skulpturen Moderne Pige. Jeg fremførte i retten, at hvis dette var anstødeligt, kunne man anholde turister i hobetal ved Den lille Havfrue.

En anden interessant detalje var, at der i internt notat fra politiet, som min advokat Rasmus Paludan havde fremskaffet, blev spekuleret i, om jeg overhovedet skulle sigtes og i givet fald for hvad. Oprindeligt var jeg blevet anholdt efter terrorparagraffen.

Det gik godt i retten, og Rasmus Paludan leverede et karismatisk og mangefacetteret forsvar. Om det er tilstrækkeligt til at få mig frifundet for anklagen om forstyrrelse af den offentlige orden, må tiden vise. Der falder dom i sagen på mandag. Provo-kunstner i retten for at vifte med isisflag i Glyptotekets have.


Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Polka Charlie

  “Jeg havde kun informeret en sluttet kreds om min happening Trold, der vejrer kristenblod, men politiet havde modtaget “troværdige informationer” .. ”

  Ren Stasi-romantik! – Hans Jørgen Bonnichsen og Che-beundreren, Jakob Scharf, må være blevet varme om hjerterne.

 • FelixKrull

  Interessant. Har du og dine medkonspiratorer kommunikeret elektronisk?

  • FelixKrull

   Okay, jeg noterer mig nu, at du har annonceret din happening paa Faecesbog. Saa det er formentlig fair cop, som man siger i udlandet.

 • FelixKrull

  Kun tre personer, som kunstneren bedømte som håndværkere, var at få øje på.

  Saa de eneste, der var i fare for at blive kraenket og terroriseret (det er det samme) var politiet?

 • invernes

  Skolsystemet i mångkulturella Detroit har kollapsat – skolorna stängda

  http://avpixlat.info/2016/05/03/skolsystemet-i-mangkulturella-detroit- har-kollapsat-skolorna-stangda/

 • Hans Und

  Politiets ledelse har ligefrem haft tid til forhåndsovervejelser inden de griber ind. Fint. Dermed gør de sig (og øvrigheden i bred almindelighed, til aktive deltagere i opførelsen af et af samtidens mest betydelige værker. – I modsætning til f.eks. den passive, eventuelt uvidende, statist rolle. Spørgsmålet er nu hvorledes denne medvirken skal analyseres og fortolkes.

 • Peter Zichau
 • Rune Hansen

  Det er synd, Uwe Max Jensen ikke er rigtig IS-kriger. Så havde han fået psykologhjælp, bistand, uddannelsesstøtte og bolig.

 • Pachama

  Noe som bekymrer meg en hel del, er hvordan rettsvesen, politi og påtalemakt åpenbart er på vei inn i idiotmodus, hva gjelder spørsmålet om ytringsfrihet.

  De adopterer tilsynelatende den helt forenklede, ytre, banale forståelse som f.eks. ligger til grunn for store deler av svensk offentlighet. “Han gjorde det”. “Han sa det”. “Han liket det innlegget på Facebook”… Osv.

  Og så rettsliggjør man det, og belegger det med straff. Hva fanden er det man holder på med?

 • Peter Larsen

  Bliv ved, Uwe Max! Du er den eneste ægte provocateur tilbage i kongeriget.

  • Svend

   Han er altså godt nok en dejlig dreng. Stor tak her fra en gammel mand.

   • Stor tack även från en gammal kvinna. Uwe Max engagerade sig ju även för Dan Park på sommaren 2014, heder åt honom!.

 • Peter Buch

  Uwe Max Jensen- nu en samfundstrussel for systemet.

  Lav tingene to gange Uwe, en gang hvor du kun bruger computeranimationisten og en anden- folk, der kan lave optagelserne, og sætte ting sammen uden unødig snak.
  Anden gang kan så blive med 100 inviterede tilskuere tæt omkring dig og objekterne, livesteamet fra flere.