3
maj
Seneste opdatering: 3/5-16 kl. 1513
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

men befrämjar kaos

Av Thomas Nydahl

– Grundläggande i asylpolitiken är att det råder ordning och reda, säger Morgan Johansson.

Så lät det vid måndagens presskonferens som han och inrikesminister Anders Ygeman höll. Det som sades ger upphov till många kritiska funderingar. Låt mig nämna ett par:

Ett: Var det ”ordning och reda” under hösten 2015? Var i så fall målet att verkligen, med öppna ögon, ta emot dryga 160.000 personer?

Två: om det var ett uttryck för ”ordning och reda”, hur kan det då komma sig att 2.000 personer per månad ska avvisas? Vi skulle inte ha några stängda dörrar förkunnade regeringen. Om de var öppna av misstag kan det knappast kallas för ”ordning och reda”.

Vi vet alla vad som hände sedan. Vi vet också att åtgärderna vid de skånska gränserna radikalt minskade människoströmmen. Ändå säger regeringen att man räknar med att mellan 60.000 och 100.000 människor ska söka asyl här under 2016.

– Det klarar vi, också boendet, sa Morgan Johansson i tv-nyheterna i förra veckan. Antingen ljuger han medvetet eller så förstår han inte att årets siffror är väldiga lika fjolårets.

– Den som inte fått bifall utan avslag måste resa hem igen. Annars har vi en växande grupp som lever i en gråzon som lever illegalt och oftast utnyttjas av arbetsgivare.

Det uttalandet av Johansson på dagens presskonferens ter sig mycket märkligt. Det är ett faktum att vi har just det förhållandet i landet. ”Ingen människa är illegal” brukar det heta. Men de människor som inte följer ett avvisningsbeslut befinner sig i Sverige just illegalt. Johansson behöver inte varna för vad som komma skall, vi befinner oss där nu.

2015 verkställdes 2.600 personers avvisning. Jämför den siffran med de andra siffrorna. Räkna, gärna med miniräknare så det verkligen blir rätt, hur lång tid det skulle ta att verkställa i den storleksordning man idag talar om.

Se også Lars Berns: 1:a maj med skadeskjutna sossarDonér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • clareal

  Dessa två svenska politiker är karriärister som säger vad som helst som gynnar deras personliga välstånd och till en viss del sitt Parti. Dom fattar inte att dom ljuger, helt enkelt. Dom lovade i höstas att 80 000 migranter skall avvisas/utvisas, fullt medvetna om att det med största sannolikhet aldrig kommer att ske annat än i form av några små rännilar. Dom är båda övertygade, liksom de flesta andra välbetalda politiker, att stormen kommer blåsa över när de svenska skolorna och universiteten har fått en kraftig övervikt av icke-svenskar. Så är faktiskt fallet redan på en del håll. Demografin kommer gynna vänstern. Tanken på att de västerländska samhällena är på väg mot avgrunden föresvävar inte någon inom den svenska Överheten, ty de, liksom övriga svenskar har näppeligen begripit att media härstädes, inklusive SR och SVT, sedan “Elfte September” har mörkat/ljugit/snedvridit de stora utrikespolitiska händelserna flagrant. Att media är extremt invandringsvänligt har numer inte undgått någon, men att de totalt ljuger om orsaken och händelserna runt “9/11″ och alla efterföljande krig, är de flesta tyvärr inte medvetna om. Gäller säkert bland många av de grå eminenserna bland politiker och myndighetspersoner.
  Idag firade P1 något slag av “tryckfrihetens dag” och berömde sig själva hur väl de sköter sig på detta område, trots att dom ju faktiskt skyddar kriminell verksamhet, för att nu inte tala om att alla regler om opartiskhet som man brutit emot under många decennier.
  Jag har också frapperats över alla nya medarbetare med icke-europeiska namn som har anställts på SR/SVT under senare tid. Att “vita män inte kommer på fråga vid nytillsättningar har man vant sig vid. Unga feminister med pipiga omogna röster vimlar det dock av.

 • S Pdlr

  Nästan fyrtio år kommer det att ta med regeringens påstådda kommande utvisningar av ca 80000 illegaler, om man utgår från takten under 2015. Vilket visar att landet inte styrs, det vanstyrs gravt av okunniga och obildade pratkvarnar och dilettanter, Pk-ismen ligger som en våt filt över landet utan ordning och reda.

 • invernes

  Sverige har ingen regjering ! de har en samling sinnssyke psykopater .

 • niklasr

  “… oftast utnyttjas av arbetsgivare” Så det är hans största bekymmer angående illegala utlänningar?!?
  Inte att de bryter mot svensk lag, inte att de begår brott, inte att de tär på våra gemensamma tillgångar, utan att de kan utnyttjas av arbetsgivare (som svart arbetskraft vilket i slutändan innebär minskade statliga inkomster).
  Det är det som är problemet enligt Morgan, att sossarna får mindre inkomster om illegala utlänningar jobbar svart i Sverige.

 • invandrare1957

  Sverige lögnernas rike. Det är inte mycket som står rätt till i det feministiska globala Sverige. Som har egen matproduktion till 1/4 av befolkningen resten är import. Bostäder behövs dom bygger man på åkermark. Det kan inte vara kloka människor som styr Sverige. Tror inte ens att politikerna styr Sverige utan det är direktörer bankirer o medieägare den så kalkade Bilderberggruppen styr Sverige med sina tentakler. Ligger helt i deras linje med invandring och matproduktion. Svenskarna behöver snarast ta över Sverige och det vet man det är ju Letsdance på fyran och Melodifestivalen på SVT snart. Så man kan nog säga mupplandet Sverige är kört.