3
jun
Seneste opdatering: 5/6-16 kl. 2107
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En af disse store, mærkelige kunstnere Sverige fostrer, fordi kunst kræver modstand, hvilket man bedst ser af danske velfærdskunstnere. Wadling havde ikke andet end modstand, fra han var dreng. I pleje hos en voldsomt religiøs bedstemor. Senere alkoholiker for at dulme sin smerte, indtil han fandt sin vej i musikken.

En Fred Åkerstrøm, en Cornelis Vreeswijk. Ikke et ondt ord om Kim Larsen, men det er noget andet. I Danmark har vi “artister”, som man skelner sprogligt i Sverige, selvom vi kalder dem “kunstere” alligevel. Se om du kan få fat på Freddie Wadling – en släkting till älvorna (1999). En stor kunstner, Kirsi Levanti, portrætterer en anden.

Han kunne med et usvigeligt instinkt synge alt fra naive frelserviser og svenske folkesange, til John Dowland og her Ted Gärdestad. Han var ægte, fordi han var uhjælpelig. Han kunne ikke andet.  Den folkkära Freddie Wadling är död. Han blev 64 år.

Annoncer fra Danske Partner-Ads:


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Rip Freddie, du var en av de riktigt stora, fastän livet inte var snäll mot dig. Var du än är nu så hoppas jag att du får det bättre.

 • S Pdlr

  “Jag kanske inte är så jätteglad men jag är väldigt snäll i alla fall”, sa han, när han var sommarpratare i Sveriges Radio 2011. En skön lirare, som kämpade sig genom livet. R.I.P.

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/126280?programid=2071

 • Britta Due Andersen

  Svensk er også et meget smukt sprog….

  • Niels Henriksen

   Og mere sangbart end dansk – men de øver sig jo også hele tiden, når de taler 😉

  • Olav Ødegaard

   Verdens vakreste språk, synes jeg; i Norden i alle fall.

 • Eberhard Stürwolt

  Han spændte vidt på mange måder – Jeg så ham mange gange i København med Fläskkvartetten (senere Fleshquartet), og det var i særklasse godt ! Han har også fortolket Bowie, Lakshmi Shankar, Judy Garland og mange andre, og er i udlandet kendt for albummet ‘ The Music Of Captain Beefheart – Live ‘. I 70’erne og 80’erne var han også en del af bands’ene Cortex (punk,
  postpunk), Leather Nun (garage, goth, industrial), og Blue for two
  (pop/rock).
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Freddie_Wadling
  Han fik som 15åring konstateret en hjertefejl der kunne koste ham livet inden 5 år, men som bekendt så han sig ikke tilbage. Han boede i en del år sammen med en kvinde som var medlem af jehovas vidner.

 • invernes

  Videoen som var så farlig at Facebook fjernet den fra nettet

  FACEBOOK/SENSUR
  Den svenske journalisten Ingrid Carlqvist opplevde å få sin Facebook-konto suspendert denne uken. Årsaken skal ikke ha blitt opplyst fra den sosiale nettgiganten. Men det som trolig sto bak var en video hun hadde lagt ut på sin vegg som heter “Sverige – voldtektsepidemien utført av migranter”. Videoen ble sett av hele 80.000 de to første dagene før den ble fjernet.

  https://www.frieord.no/multimedia/videoen-sa-farlig-facebook-fjernet-n ettet/

 • invernes