3
jul
Seneste opdatering: 4/7-16 kl. 2219
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Når man ikke flyver, kommer man ikke så tit i Kastrup. Det var engang et fattigt fiskerleje med en uprætentiøs kirke, der i 70 erne blev udbygget og moderniseret. Den nye kirke fik Svend Wiig Hansen i opgave at udsmykke, og resultatet blev Det Sårede Menneske. Jeg og en af  hans elever fra akademiet, Johannes Cramer Møller, var foruden glarmester Freese håndværkerne på jobbet i fire år.

Jeg var der for nylig med to gode venner, man godt kan invitere til den slags koncerter, nemlig Fauré s Requiem og Cantique de Jean Racine. Det var først, da jeg kom en halv time ind i koncerten, at det slog mig, jeg ikke havde været der i 36 år, bortset fra Svend’s bisættelse i 1997. Jeg kan ikke rumme alle de år i èn tanke. Erindringerne om en forgyldt tid kom tilbage, alle de mange venner, som kom forbi Kastruplundsgade.

Jeg kom i tanker om Ole Sarvig, der kom forbi i 1980, et år inden sin død. Sarvig skrev bedre om billedkunst end de fleste forfattere – Edvard Munchs Grafik, 1948 og Krisens Billedbog, 1950 – og Wiig illustrerede hans sene digte og salmer på Brøndums Forlag. Jeg kunne have sagt: “Jeg har læst alle dine bøger,” men det gjorde jeg ikke. Jeg var for ung, og han var for gammel, går jeg ud fra. Jeg vidste ikke, han levede på  så lånt tid.

Jeg kan forstå på Støvring og Søren Ulrik Thomsen, at Sarvig oplever en renæssance. Jeg vil genlæse ham. Først ”Midtvejs i det tyvende århundrede” og “De Rejsende, en undergangsroman.”

P1040922 P1040923 P1040926

Facebook Comments


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8
Deltag i debatten...

avatar
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
jonny_99IqɱØяñιηg$ʇðя ©™Peter ZichauRNE Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Iq
Guest
Iq

Ole Sarvig, ja ham husker jeg også. Hans søn Christian ligeså. Han var en hyppig gæst, når mine forældre holdt hof for datidens kunstnere, originaler og andet godtfolk, i deres hjem i indre København. Der var liv og glade dage. Jeg tror ikke, at vi, familien, nogensinde var alene, det være sig dag som nat. Det forekommer mig, at alle var originaler, og de som ikke var, blev det efterhånden. Det kunne godt blive for meget af og til, når vi skulle op i skole, Nå, jeg har da heldigvis oplevet en tid, som var, ja jeg synes bedre og… Read more »

RNE
Guest
RNE

Vid Kastrup finns ju också “Den blå planet” som är väl värd ett besök. Jag var där för ett år sedan. “Den blå planet” är ju fd “Danmarks akvarium” som har flyttat till en större och modernare anläggning.
Det är en upplevelse att gå in i en tunnel och få se en rocka simma ovanför huvudet t.ex.

Solvind Danmark
Guest
Solvind Danmark
Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Trist og skræmmende video. Håber han får hvad han fortjener..!

Solvind Danmark
Guest
Solvind Danmark

Lignende overfald, og mange meget, meget værre, finder sted hver eneste dag i usa. Men ’tilfældigvis’ hører vi kun om det når slemme hvide politimænd i selvforsvar skyder en eller anden kriminel neger … De utallige rovmord, lystmord, overfald og voldtægter med Hvide ofre som negerne hele tiden begår … dem synes vores kære medier tilsyneladende ikke rigtig er interessante eller ‘nyhedsværdige’ nok til at de bør bringes til den danske offentligheds kendskab. Det kunne jo være at vi blev helt kede af sådan at få bristet vores betryggende illusioner om negeren som den evigt flinke og rare bill cosby-type.… Read more »

Solvind Danmark
Guest
Solvind Danmark

Tvivler på at mere end 1% af den danske befolkning nogensinde har hørt om dette kærestepars skæbne: https://www.youtube.com/watch?v=CqS6OFuUXe8 –Men nåeh-jo, ofrene der blev bortført, voldtaget og tortureret over flere dage inden de blev myrdet og parteret og efterladt i et par skraldespande og delvist forkullet på nogle afsides jernbaneskinner var jo også bare nogle priviligerede, sikkert slemme og racistiske Hvide teenagere. Og eftersom gerningsmændene alle var negre og ikke havde noget med islam at gøre … hvordan skulle det så på nogen mulig måde kunne være relevant for de jødiske medier at fortælle danskerne om sagen? Det ville jo ikke… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Guest

Det är just sånt som gör att jag inte bryr mig om strunt som Black Lives Matter. Betyder inte vita liv någonting, så ser jag ingen anledning till att bry mig om deras heller. Men sånt är ju vardagsmat i Sydafrika och Zimbabwe och lär bli det här också ju mer neger-populationen växer i våra stackars länder.

jonny_99
Guest
jonny_99

Vad sorgligt många svarta själva anser om “BLM” i praktiken kan man se i 10 000-tals filmade händelser på t ex YT, Liveleak, WorldstarHipHop.

Sucker punch.
“Fuck him, run his pockets.”

http://www.liveleak.com/ll_embed?f=eba6a0bbb218