7
jul
Seneste opdatering: 8/7-16 kl. 1429
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

I dag din by, i morgen min

Man ser madammerne er bagerst i konebåden, mens skabningens herre vender røv til himmel forrest: Stunning drone footage shows 88,000 people packed into a Birmingham park for Europe’s biggest celebration of Eid


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Morten - - -

Posted: 7 juli 2016 - 19:29 - Svar

Har forældrene berøvet børnene en fremtid? Aha. Hmm. – Er det ikke nærmest omvendt? At forældrene har skænket børnene en fremtid? Og at de ydermere har et ansvar for at anvise en vej for de unge?

– – –

Peter Buch

Posted: 8 juli 2016 - 06:57 - Svar

Så i anden anledning tidligere på en lille artikel i sund-forskning hvor Hanne Hæsum med henvisning til indlæg i Psykological Science 04-13-2015 under overskriften When does cognitive functioning peak, giver sin egen artikel overskriften:

Alle aldre har sine fordele!

-og hvorfor ældre stadig er de klogeste….

Værd at erindre i tiden hvor også Udkantsengland- et område ret fyldt op med uformående bonderøve, hvilket skulle være oplagt for enhver, tillige er en betydelig del af landets klogskab

http://pss.sagepub.com/content/26/4/433.abstract

http://pss.sagepub.com/content/26/4/433.full

http://monokultur.dk/?p=16748#comments

jonny_99

Posted: 8 juli 2016 - 21:01 - Svar

We saved our democracy

Västvärldens eliter håller på att tappa tålamodet med pöbeln som icke förstår sitt eget bästa.

Bundespräsident Joachim Gauck (precis som med Merkel finns misstankar om att han var en informell medarbetare hos Stasi) om Brexit och EU
„Die Eliten sind gar nicht das Problem, die Bevölkerungen sind im Moment das Problem.“

https://www.youtube.com/watch?v=_5pkwEFi1nE

.
Anne Applebaum kommenterade bland annat ”Brexit” och Donald Trumps framgångar i USA.

– Brexit blev den engelska ursprungsbefolkningens seger över Londons internationella elit, sade hon om britternas val att lämna EU.

Efter Brexit gled samtalet in på USA och Donald Trump, som Applebaum menar är en identitetspolitiker.
– Trump talar till den vita stammen i Amerika. Inte sedan George Wallace på 60-talet har vi haft en sådan politiker på den nationella scenen, sade hon.

http://www.friatider.se/journalist-i-almedalen-vitt-stamt-nkande-tar-v er-v-stv-rlden

http://www.washingtonpost.com/people/anne-applebaum

  jonny_99

  Posted: 8 juli 2016 - 22:26 - Svar

  It’s Time for the Elites to Rise Up Against the Ignorant Masses
  The Brexit has laid bare the political schism of our time. It’s not about the left vs. the right; it’s about the sane vs. the mindlessly angry.” (by James Traub)

  The issue, at bottom, is globalization. Brexit, Trump, the National Front, and so on show that political elites have misjudged the depth of the anger at global forces and thus the demand that someone, somehow, restore the status quo ante. It may seem strange that the reaction has come today rather than immediately after the economic crisis of 2008, but the ebbing of the crisis has led to a new sense of stagnation. With prospects of flat growth in Europe and minimal income growth in the United States, voters are rebelling against their dismal long-term prospects. And globalization means culture as well as economics: Older people whose familiar world is vanishing beneath a welter of foreign tongues and multicultural celebrations are waving their fists at cosmopolitan elites. I was recently in Poland, where a far-right party appealing to nationalism and tradition has gained power despite years of undeniable prosperity under a centrist regime. Supporters use the same words again and again to explain their vote: “values and tradition.” They voted for Polishness against the modernity of Western Europe.

  Perhaps politics will realign itself around the axis of globalization, with the fist-shakers on one side and the pragmatists on the other. The nationalists would win the loyalty of working-class and middle-class whites who see themselves as the defenders of sovereignty. The reformed center would include the beneficiaries of globalization and the poor and non-white and marginal citizens who recognize that the celebration of national identity excludes them.
  ..
  The schism we see opening before us is not just about policies, but about reality. The Brexit forces won because cynical leaders were prepared to cater to voters’ paranoia, lying to them about the dangers of immigration and the costs of membership in the EU. Some of those leaders have already begun to admit that they were lying. Donald Trump has, of course, set a new standard for disingenuousness and catering to voters’ fears, whether over immigration or foreign trade or anything else he can think of. The Republican Party, already rife with science-deniers and economic reality-deniers, has thrown itself into the embrace of a man who fabricates realities that ignorant people like to inhabit.

  Did I say “ignorant”? Yes, I did. It is necessary to say that people are deluded and that the task of leadership is to un-delude them.

  Is that “elitist”? Maybe it is; maybe we have become so inclined to celebrate the authenticity of all personal conviction that it is now elitist to believe in reason, expertise, and the lessons of history.

  http://foreignpolicy.com/2016/06/28/its-time-for-the-elites-to-rise-up -against-ignorant-masses-trump-2016-brexit/

  Anna Svensson

  Posted: 9 juli 2016 - 02:42 - Svar

  Denne Gauck är lika illa som Merkel, tursamt nog avgår han, men antagligen blir den nästa Bundespresidenten ännu värre.

jonny_99

Posted: 8 juli 2016 - 22:37 - Svar

Göran Rosenberg om felet med folkomröstningar

Folkomröstningar är ett slag i magen på demokratin. I varje fall på det vi kallar den representativa demokratin, som är den enda demokrati vi känner som förmår förena makt med ansvar.

Demokrati handlar nämligen inte bara om att fatta demokratiska beslut, utan i minst lika hög grad om att utkräva demokratiskt ansvar.

I en folkomröstning är kopplingen mellan beslut och ansvar upphävd.

I en folkomröstning uppmanas folket att för ett kort ögonblick kliva upp på scenen och fatta sitt enstaviga beslut, ja eller nej, ut eller in, för att sedan kliva ner igen utan att lämna någon efter sig, allraminst någon att ställa till svars.

Det här blir särskilt tydligt när folket fattar fel beslut, dvs ett annat beslut än vad de valda politiker som utlyste folkomröstningen hade hoppats på och räknat med, och som de därför inte helt självklart vill eller kan ta ansvar för.

Problemet är och förblir den växande klyftan mellan makt och ansvar.
Mellan vad den nationella demokratin kan råda över i en globaliserad värld och vad dess nationella väljare vill kunna ställa den till svars för.

På det problemet finns som jag ser det bara en lösning och det är att göra det möjligt för den representativa demokratin att på en högre nivå förena makt och ansvar, vilket den bara kan göra om delar av makten och ansvaret tillåts överskrida nationsgränsen.

I Europa finns redan ett namn på en möjlig sådan lösning och det är EU.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=646415 7

Leave a Comment