9
aug
Seneste opdatering: 9/8-16 kl. 0409
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...


Kjeragbolten er en stein som er 5 m³ stor og er kilt fast i en kløft i fjellet 959 m over Lysefjorden

Italien nærmere italexit

Den afstemning Italiens højesteret nu har givet grønt lys for, er egentlig en strukturreform, men taber premierministeren den, må han gå af og EU modstanderne kan danne regering. Italien er nettobridrager til EU med nogenlunde det samme som Storbritianien var: 33,5 milliarder kroner.

If Renzi loses the referendum, he will resign from the role of the prime minister and the PD’s leadership. That, in turn, would end the post-Berlusconi period of relative stability in Italy, while paving way to “Italexit” – an Italian referendum on the EU.

Renzi wants structural reforms, EU integration, and U.S. cooperation. Salvini wants political power, an exit from the euro, and Euro-skeptic cooperation with Russia. Whatever the outcome of Italy’s October referendum, it will be preceded by the Italian banking debacle. Both Brussels and Berlin know only too well that too much for Renzi could mean they risk losing the support of EU integrationists. However, they also realize that should they not support Renzi enough, they risk losing Italy. And after Brexit, Brussels simply cannot afford an Italexit. ITALY AT THE BRINK: FROM RENXI’S REFERENDUM TO ITALEXIT – EUROPE’S SUMMER OF DISCONTENT, Italy gives green light to pivotal referendum which could DESTROY the EU


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Steinadler

Posted: 9 august 2016 - 11:06 - Svar

If Renzi loses the referendum, he will resign from the role of the prime minister and the PD’s leadership. That, in turn, would end the post-Berlusconi period of relative stability in Italy, while paving way to “Italexit” – an Italian referendum on the EU.

Realiteten her er at “Troikaen” – EU-kommisjonen, Den Europeiske Sentralbanken, Det Internasjonale Pengefondet – bevisst gikk inn for å destabilisere den italienske økonomien for å kvitte seg med Berlusconi. Dette skjedde i kjølvannet av bombingen og ødeleggelsen av Libya, som Berlusconi hadde gått åpent ut og advart imot, blant annet nettopp fordi det høyst sannsynlig ville utløse en folkevandring over Middelhavet til nettopp Italia.

“I have fresh news from a few minutes ago and it appears that, effectively, Gadhafi no longer controls the situation in Libya,” Berlusconi told a political meeting in Rome. Berlusconi, who has been relatively subdued in condemning the violence in Libya, said popular revolts in North Africa could bring democracy and freedom but also trigger the creation of “dangerous centers of Islamic fundamentalism a few kilometers from our shores” and a mass exodus of refugees. Haaretz, 26 February 2011. Berlusconi: Gadhafi No Longer in Control of Libya. U.S. imposes sanctions on Libya for Gadhafi’s violent crackdown on protesters, UN to soon discuss possible sanctions; Turkish PM speaks out against UN sanctions, says they will harm the Libyan people.

Finanskomiteen i det italienske parlamentet ble så altså, etter at Berlusconis motstand ovenfor bombingen av Libya allerede i løpet av de foregående månedene hadde utløst et massivt angrep mot Italia fra EU-koommisjonen og ECB, ved hjelp av trusler om en ytterligere opptrapping av dette finansøkonomiske angrepet, fra og med November 2011 av, presset til å akseptere den sentrale EU-ledelsens foretrukne statsminister og øvrige nye regjeringsmedlemmer. Dette dreide seg med andre ord om et regelrett kupp som i prinsippet ikke skiller seg stort fra et militærkupp da resultatet av å trappe opp denne form for bevisst angrep mot den økonomien fra den sentrale EU-ledelsens side i praksis også ville innebære et tilsvarende massivt angrep på befolkningens liv og helse, av samme slag som den regelrett morderiske form for utpressing og utplyndring som Hellas ble utsatt for. Både selve bombingen av Libya, og dette kuppet understreker selvsagt bare at man her har med kriminelle å gjøre, som burde ha vært stilt for retten, dømt og fortrinnsvis henrettet.

To make you grasp what British people spared themselves in what I call ‘the historic UK near miss with Europe’ – I ask you to consider the following. Please don’t quit halfway through – because the shocking bit comes at the end. Picture this – the UK Treasury Committee chairman Andrew Tyrie is sitting at an ordinary meeting to discuss finance. Midway through, some foreign technocrats enter the scene and demand immediate attention. Well, as it happened these men are from the EU Commission and the ECB and have the power to question the chairman at will. Here’s the conversation as it unfolds: “Mr Tyrie, will you and your party back ‘our man’ as next British Prime Minister? We mean, now.” The question, in its absurdity, takes the chairman aback, and he replies: “Gentlemen, we do have a Prime Minister in power, we’ll vote at the next General Election”. “No, Sir,” impatiently replies the foreign technocrat. “Let us be straight here: either you back ‘our man’ as next British PM now or we will bankrupt your county in no time, is that clear?”. The foreign technocrats leave, and it becomes apparent to the UK Treasury Committee that this coup d’etat has already been presented as an “offer they can’t refuse” to top British politicians and MPs. In fact four days later the incumbent Prime Minister suddenly resigns and the technocrats’ man enters Downing Street. Now, if you think that this is an absurd B movie script – look at the events of November 9 2011, in my home country Italy. Instead of Mr Tyrie, it’s Italian Senate Budget Committee Chair Massimo Garavaglia, a government coalition partner. The EU technocrats remain who they were, and ‘their man’ is EU hawk Mario Monti, who in fact became unelected Italian Prime Minister just seven days later on November 16. The ground for this coup against the democratically elected government of ‘EU disobedient’ Silvio Berlusconi had already been set, when Deutsche Bank and the ECB unleashed a massive attack against Italian state bonds, thus creating the very national panic that forced Italian voters to accept this obscenely undemocratic turn of events.. mikeyy.org, 6 August 2016. Britain’s historic EU NEAR MISS: How the Brexit vote SAVED the UK, by PAOLO BARNARD. YES, the Brexit vote WAS a historic near miss Leavers – do tell the sadly uninformed Remain people.

  selma

  Posted: 9 august 2016 - 11:35 - Svar

  Hvorfor blir jeg ikke overrasket over noe lenger?
  Det er godt at de avsløres. Jo mer som kommer ut til folket, jo større sjanse er det for at pol. partier mister støtte for sin politikk. Det beste er selvfølgelig at det dannes en stor protest-organisasjon som blir en motvekt mot de bestående partiene som jo alle er globalisme-tilhengere.
  Takk for at du la ut denne lenken, og takk til snaphanen som tok den inn. Jeg håper den leses av mange.

   torstein

   Posted: 9 august 2016 - 11:55 - Svar

   Circumcensis et panis; folket er ikke interessert i sannhet, kun i brød og cirkus. Jfr reality shows og talkshows i dagens populær media.

    selma

    Posted: 9 august 2016 - 15:32 -

    Tv er full av fordummende underholdning, det er visst. Jeg begynner å bli så paranoid at jeg tror dette også er en villet politikk.
    Derfor er også våre skriverier så viktige; vi har en oppgave å gjøre her.

    achantus

    Posted: 9 august 2016 - 21:08 -

    I så fall er det uvanlig mange som nå lider av paranoia. Tror det var Roosevelt (eller var det Kennedy?) som sa at ingenting i politikken er tilfeldig. Om noe skjer, så er det fordi noen har villet det.

  invernes

  Posted: 9 august 2016 - 12:12 - Svar

  Skremmende folk burde komme seg opp og ut og forlange sine land ut av EU .

   torstein

   Posted: 9 august 2016 - 13:25 - Svar

   Kvakk kvakk, hvem tør?

mjolly

Posted: 9 august 2016 - 14:48 - Svar

Video fra Preikestolen i samme fjord, 600 m rett ned, har vært der og det er nærmest en gratis fornøyelsespark. Kjerag er 1000 meter ned til fjorden. https://www.youtube.com/watch?v=K4CRfK-2G3w

  sussebassa

  Posted: 9 august 2016 - 15:02 - Svar

  Vært der, men lå flat med bare nesetippen over kanten…ilhhh……adrenalinkick.

Lenn

Posted: 9 august 2016 - 15:02 - Svar

Dronefilmen over Lysefjorden er vildt smuk! Norsk natur er uovertruffen, ganske enkelt.

  mjolly

  Posted: 9 august 2016 - 16:27 - Svar

  Det er enda coolere i virkeligheten, videoen får ikke helt fram hvor vanvittig langt det er ned til fjorden.

Leave a Comment