11
aug
Seneste opdatering: 12/8-16 kl. 2046
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

tækkelig

Modestly attired Japanese women wade into water to bathe, October 1928.KIYOSHI SAKAMOTO, NATIONAL GEOGRAPHIC, står der. Tækkelighed er et ord, der sjældent bruges mere. Sproget må have set, at det var blevet overflødigt, og sproget observerer tit mere, end vi selv gør. I stedet har vi “anstændighed”, et ord der er så ødelagt af skvadderhoveder, at det er umuligt at bruge.

Øjeblikket har en Hammershøi’sk flygtighed og værdighed over sig. Det er 88 år siden, og en dag er 2016 lige så fjern og drømmeagtig. Måske er jeg også så betaget af fotografiet, fordi det kunne have været min mor. Hun var ni år i Nagasaki på det tidspunkt, og hun gik traditionelt klædt. Jeg har endnu hendes blegnede, skørnede silkekimonoer fra 1920 tallets Japan.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


River

Posted: 12 august 2016 - 09:39 - Svar

Har lidt det samme med ordene. Værdighed. Jeg tænker altid på andet er det sidste jeg ønsker pillet fra mig. I modsætning til al den galen op om retfærdighed i alle livets tilskikkelser i stedet for at leve værdigt.

  snaphanen

  Posted: 12 august 2016 - 10:38 - Svar

  Har du lagt mærke til, hvor stor “retfærdighed” er i Sverige? CENTRUM FÖR RÄTTVISA, Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, Uppsala Forum för Demokrati, Fred och Rättvisa osv. osv. osv.

  Guddommelig eller juridisk retfærdighed, spørger jeg mig.

   River

   Posted: 12 august 2016 - 16:32 - Svar

   Overvej også hvad der ligger i ordet retfærdighed. Ret færd. Svare enhver sit, leve op til anstændige normer, villighed til at gøre noget for andre. Alt sammen udvirket af frihed, alt andet vil være slaveri OG en bjørnetjeneste over for disse misfostre. Disse mennesker aner ikke hvad det vil sige men tror at retfærdighed er deres effektive løftestang til at fremme deres syge egoisme. Jeg tænker på muslimer og mange kuffars.

   Som dig har jeg en inderlig kærlighed til Sverige og har minder fra talrige besøg. Det jeg har set og erkendt igennem mange år har givet mig beslutningen om ikke at komme der mere. Lidt som min beslutning om aldrig at feriere i noget muslimsk land.

   For mit vedkommende vil jeg søge den guddommelige retfærdighed fra Bibelen og min belønning hinsides. Så genere jeg vist ingen. Eller det gør jeg jo alligevel, men den lille selvretfærdige harme kan folk jo så hygge sig med uden den mindste frygt for at jeg skærer hovedet af dem.

Poul Højlund

Posted: 12 august 2016 - 18:24 - Svar

Smukt foto og tekst.

Leave a Comment