13
aug
Seneste opdatering: 13/8-16 kl. 1935
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Av Torbjörn Holmgren, fd gymnasielärare,

Många anklagar media för att mörka sanningen om invandringen och dess konsekvenser. Enligt dem framställer etablerad media invandring som odelat positivt och döljer negativa fakta. Stämmer detta? Det undrade jag själv tills jag beslöt mig för att ta reda på sanningen. Som fd gymnasielärare med en gedigen akademisk utbildning och väl på det klara med allt som krävs för vetenskaplig metodik beslöt jag mig att undersöka media för att se vad som stod på.

Jag valde tidningen Metro vilken presenterar sig som en oberoende nyhetstidning. Med början i november 2015 fram till sommaruppehållet 2016 läste jag varenda nummer noga och markerade samtliga artiklar som handlade om invandring. Allt sammanställde jag i en vetenskaplig rapport kallad ”Metro och migrationen” som jag lagt upp fritt och gratis på min hemsida, www.pilum.nu/metro

För att kunna avgöra om en tidning är oberoende måste man ”bedöma nyheternas objektivitet” (Handbok i journalistforskning av Karlsson/Strömbäck, s191f). Objektivitet består av saklighet och opartiskhet. Så hur står det då till med objektiviteten i Metro när det gäller invandringen? Svaret är: riktigt illa!

När det gäller artiklar som framställer invandring som positivt kontra negativt är kvoten tjugo mot en. Dvs för varje artikel eller insändare som säger att pengarna till mer invandring är slut eller att kriminaliteten ökar pga invandringen, finns det tjugo artiklar som förnekar dessa fakta. Av ett material på över fyratusen sidor och 726 artiklar om invandring är invandringskritiska artiklar 6%. Samma förhållanden gäller allt annat spaltutrymme i Metro om invandringen. Allt pekar åt ett och samma håll: att framställa invandring som något odelat bra.

Den vänsterinriktade stiftelsen EXPO skriver att om man ska tro invandringskritiker ”är svenska journalisters främsta uppdrag att skriva propaganda för det mångkulturella samhället” (SD har fel, s23). Och ja, det stämmer. Min vetenskapliga rapport ”Metro och migrationen” visar utan någon som helst tvekan att åtminstone den tidningens uppgift är att skriva för multikulturalism. Den som har avvikande åsikt har ingen chans att komma fram. Den som upplevt negativa sidor av invandring har inte en möjlighet att få sina erfarenheter tryckta i Metro.

Metro är inte en oberoende nyhetstidning utan en partsinlaga i samhällsdebatten. Det märks inte bara i snedfördelningen av material om invandringen utan även i framställningen. Metros reportrar drar sig inte för att manipulera resonemang genom retorik och demagogi; gärna med så osynliga knep som möjligt. Men för en utbildad lärare inte så svåra att genomskåda. Härskartekniker och försåtliga konstgrepp är väl förekommande i Metro. Metro är dessutom fylld med inkonsekvenser och självmotsägelser.

Avsikten med att skriva undersökningen ”Metro och migrationen” och publicera den offentligt är att vem som helst skall kunna hänvisa till den när de diskuterar invandringspolitiken och svensk massmedia. Alla skall ha fritt tillgång till material som vetenskapligt bevisar Metros ställningstaganden i invandringsfrågan. Detta är syftet.

Metro och migrationen – Tidningen Metros rapportering av migration, asylsökande, flyktingar samtinvandring mellan november 2015 och juli 2016, PDF


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


invernes

Posted: 13 august 2016 - 19:50 - Svar

Jeg trodde jeg hadde hørt alt , men ondskapen er større enn det jeg hadde forestilt meg. 😮

Flyktingar våldtog och urinerade på 5-årig flicka – filmade och visade flickans pappa

http://www.friatider.se/5-arig-flicka-valdtogs-av-tre-flyktingar-lokal bor-rasar

  latmask

  Posted: 13 august 2016 - 20:02 - Svar

  Och tänk att de var 7 resp. 10 år gamla….tror någon på det?

invandrare1957

Posted: 13 august 2016 - 20:14 - Svar

Styra och utbilda människor den rollen tog ju media på sig med lilla Saltsjöbadsavtalet. Och att inte skriva om invandring o brott. Det är ju vida känt men svensken är så himla flat och törs inte ställa krav o protestera. Men media lägger ju upp bilder på högerextrema direkt det är en demonstration. Effektivt
Människor är ju rädda om jobbet.

samuelafugglas

Posted: 13 august 2016 - 20:17 - Svar

Det har vi kunnat slutat oss till sedan länge, mycket länge!

Thomas Nydahl

Posted: 13 august 2016 - 21:12 - Svar

Lysande initiativ Torbjörn Holmgren. Jag har laddat ner din undersökning som pdf och ska studera den noga. Arbeten som det du gjort borde det finnas fler av. Om man tröttnat på gläfsandet och utbrotten är det hög tid för de seriösa analyserna. Stort tack för att du gjort detta. (Och inte är jag förresten ett dugg förvånad av aptitretaren i den här artikeln där du skriver att Metro inte drar sig för att manipulera resonemang genom retorik och demagogi, eftersom det är ungefär så vi känner pressen idag).

Mittlandet

Posted: 13 august 2016 - 21:31 - Svar

Tack så mycket för ditt initiativ och gedigna arbete!

OlofdeGothia

Posted: 13 august 2016 - 21:39 - Svar

Det svenska samhället har nu nått en nivå som de flesta svenskar inte har den ringaste aning om. En vacker dag eller en kulen kommer deras värld att slås i spillror. Att vara framsynt och inse globaliseringen och dess konsekvenser på ett sårbart samhälle som det svenska innebär endast att man är förberedd.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/08/13/rabiata-svenska-politiker  /

Jibe17

Posted: 13 august 2016 - 21:42 - Svar

Metro har väl inga egna journalister längre?
Köper man inte nyhetsmaterialet från Aftonbladet?
Likheten är oftast slående.

  OlofdeGothia

  Posted: 13 august 2016 - 22:21 - Svar

  Om Metro ska kunna säga att de är en nyhetsförmedlare som är seriös bör de nog tänka till en gång extra-

   latmask

   Posted: 14 august 2016 - 07:35 - Svar

   20 % av svenskarna får sig ett gott skratt, men 80 % sväljer tyvärr propagandan.

GustaWasa

Posted: 14 august 2016 - 04:33 - Svar

Sverige:
Fusionen, mellan kommunism och vänsterliberalism är genomskådad. Kejsaren är naken. Genom att kommunisterna dölj sitt ruttna anleten sedan Sovjet och DDR epoken, så har de kunnat göra detta genom vänsterliberalismens försorg. Men utan ägare strukturer inom media husen så har detta inte varit möjligt. Det gällde för “dem” att vrida bort demokraternas styrka ur demokratierna.
Makten, politiskt som medialt i Sverige har därvidlag sällat sig till att fördöma demokraternas skyldigheter, när så demokratiska medborgare har protesterat mot kommunister och vänsterliberalsers politiska demokratur. Då har den politiska makten i bl.a. Sverige klivit på tåget som går raka vägen mot system som klart påminner om DDR och sovjet.
Media husen, kommunister och vänsterliberaler har trojaner i regeringshuset. Dessa “trojaner” har haft som enda uppgift att söndra demokratiska institutioner.
Partier i Sverige lade till “Nya” i partinamnet Nya Moderaterna. Folkpartiet ändrade namnet till Liberalerna, så att det inte skulle finnas kvar något som förknippades samhörighet med “Folk”.
Centerpartiets politiska ledare Annie Lööf, sade om och om igen, att Sverige behövde minst trettio miljoner invandrare! “Nya” Centern var därmed född, men ännu inte offentliggjort tillägg i partinamnet för varken väljare eller medborgare.
Miljöpartiet (MP) var inget miljöparti! Detta parti blev “partiföreträdarnas” stora möjlighet att i lönndom föra in islam i Sveriges regering och riksdag. Långt borta är miljöpartiets engagemang för djur och natur.

Vänsterpartiet “VP+K”, fick även därmed komma in i värmen och kunde så förhärliga sitt “K” i kommunism. VPK kunde nu stå på samma folketshus tillsammans med alla partiledare förutom Sverigedemokraterna, och säga “ska jag skicka på dem mina utomparlamentariska grupper!” -Lars Ohly 2010.
Det sägas i Sverige att “alla vägar bär till Rom”, men i detta fall så kan man säga att “all svensk politisk överföring av demokrati, leder till EU-kommissionens byråkratiska träsk”.
I all denna politik så är “fusion”, “trojaner” och “Nya” enbart namn som har en “agenda”, med att kringskära demokratin i Sverige. Det går ut på att stjäla demokratin mitt framför näsa på medborgarna och överlämna demokratin till en byråkrati i Bryssel som är allt annat demokratiskt. Som att därmed säga att Sovjet och DDR var “demokratiska mönsternationer”. Demokratiska arbetarrörelsen har alltid bekämpat kommunismens godtyckliga tanke på diktatur. Därvidlag så avskyr “fusion, trojan och nya”, samt EU-kommission ordet demokrat och demokrati.
Metro, är en av dem “megafoner” som husbonden i Bryssel numera har som deras propaganda verktyg, lika väl som kommunismen hade sitt “Pravda”. Media husens ägare ställer välvilligt upp sina lokaler till användandet av “megafoner”. “Pravda” i Sverige är numera Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter.
Klarar inte “Pravda” av att stoppa demokraten med lögner, så använder dem ordet nazist, mot demokratisk medborgare. Ordet nazist har dem påtalat mot “demokraten”, så att dem kan anfalla och önska förgöra den demokratiske medborgarens ord.
Men demokrati och demokrat behöver aldrig ställa upp på kommunismens försök att omdana samhället till diktatorisk form. Demokraten och demokratierna har som skyldighet att förpassa dikaturen till soptippen om den så är kommunistisk eller islamistisk i sin form. Den rätten gav våra förfäder oss i denna nutid. Genom farfädernas kamp så fick medborgarna se ljuset i den annars så mörka tunneln. Detta ljus lyser inte så starkt som man kan önska. Men demokratierna och demokraterna har varit släpphänta och det har de fått lida för!
Men som allt i denna värld så har allt sin tid. Nu är demokraterna i europeiska demokratier på väg att resa sig ur käftarna på ett monster som önskar förslava människorna. Östeuropas medborgare kommer även att sälja sig dyrt, när dem har tvingats leva under dikaturens kommunism och har nu ett val att ingå i andra demokratiska nationer.
Metro, har gjort sig till ett demokraturens megafon. “Lögner, lögner och förbannade lögner”.

latmask

Posted: 14 august 2016 - 07:33 - Svar

Det här kallas för agendasättande journalistik. Den skall uppfostra den omedvetne läsaren att tänka och tycka som journalisten vill. Den skall absolut inte upplysa läsaren, för då börjar läsaren tänka själv och DET är det sista Övermakten vill.
Titta på DN och Wolodarski så förstår ni.

  sussebassa

  Posted: 14 august 2016 - 09:20 - Svar

  Gammelt nytt…
  Slik har det vært i flere tiår..pk eier media og driver ren propaganda.
  Alternativt media har økt og har “reddet” oss ikkepk…det finnes en annen sanning…folk våkner..gjør motstand ovenfor løgnerna.

   latmask

   Posted: 14 august 2016 - 20:39 - Svar

   Jo, du har rätt men sådant här behöver upprepas då och då. Det finns nya läsare även här som behöver väckas.

Britta Due Andersen

Posted: 14 august 2016 - 09:48 - Svar

At Goebbels kunne få tyskerne til at stå og råbe på den totale krig midt i ragnarok, er det bedste/værste eksempel på, at propaganda virker. Vestens multikulturelle fortalere for masseindvandring kommer godt der op ad.

GOvSx

Posted: 14 august 2016 - 11:02 - Svar

Takk for kjempejobben du har gjort – et viktig bidrag.

Anna Svensson

Posted: 14 august 2016 - 20:46 - Svar

Detta är inte precis en överraskning, men det är bra att du har gjort en undersökning som även bevisar hur det ligger till – ifall det finns någon som inte har begripit. Egentligen borde din undersökning nämnas på SVT, men det lär nog inte ske.

GHjo

Posted: 14 august 2016 - 22:29 - Svar

En slik undersøkelse skulle ha blitt gjort og hengt ut samtlige aviser i norden.De er stort sett like løgnaktige alle sammen.

Leave a Comment