Ikke den største, men den smukkeste stemme i tusind år. Dokumentaren havde premiere på SVT i august.
Möt människan Jussi Björling, en av tidernas största sångare. Hans barn och kollegor berättar den gripande historien om en fattig, föräldralös pojke som lade hela världen för sin fötter, samtidigt som han brottades med sina mörka krafter. Än i dag, 50 år efter sin död, håller många kännare honom som den allra störste. En film av Johan von Sydow. Også på SVT Play
Haveselskabets Have
Sommerens nok sidste skovtur med gamle venner selvom det fortsat bliver over 25 grader frem til fredag. Det Kongelige Danske Haveselskab fra 1830 er det næstældste i verden efter det engelske, og deres have på Frederiksberg er ikke særlig kendt selv af københavnere, hvad der kun er en del af dens charme. Det er faktisk flere haver i én af forskellige, store havearkitekter. En madkurv og nogle flasker hvidvin i det endnu meget grønne, så er verdenssituationen om ikke ordnet så dog kommenteret.
[…] på trods af alle odds. Der skal vi hente det livsmod, vi ikke kan leve uden. (Se dokumentaren Sagan om Jussi […]
[…] Se dokumentaren Sagan om Jussi (2016) […]
Tack för allt vackert man behöver det och alla historier. Det lättar upp.
Selv tak. Uden åndepauser går det ikke.
Så sant.
https://www.youtube.com/watch?v=lO9Ild2cvdg
[…] 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*) (Se dokumentaren Sagan om Jussi […]
[…] 23.12.2010 Kultur Anm: O helga natt ! Af HENRIK WIVEL – ikke online*) (Se dokumentaren Sagan om Jussi […]
Ah ! Jussi Bjørling ! Ingen over- ingen ved siden !
Den ligger også dér som et “lønkammer” til den store have lige ved siden af. Man overser den, hvis man ikke lige ved, den er der. Familie og venner har flere gange holdt fest i Væksthuset, midt i al skønheden. To bryllupper har jeg deltaget i, i disse omgivelser.
– – –
Man kunne se Frederiksberg Slot og lugte Zoologisk Have derfra hvor vi sad. Og høre Hansens Familiehave
Eigtveds Væksthus, nederste foto, nævnes dog ikke blandt værkerne på: https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do;jsessionid=23D9783D359C2674AAE7A031E05F09A7?kunstnerId=6489&wsektion=vaerker Nicolai Eigtved, født Niels Madsen og skrev sig selv Nicolai Eigtwedt (4. juni 1701 i Haraldsted Sogn – 7. juni 1754 i København) var en dansk arkitekt og hofbygmester og manden, der indførte rokokostilen i Danmark. Som skaberen af Frederiksstaden med de fire palæer, der senere blev slottet Amalienborg, nævnes han ofte i litteraturen som en af Danmarks betydeligste arkitekter nogen sinde. Hans hovedværk er optaget i Kulturkanonen. Han blev født “under Herregården Skjoldnæsholm”. I nærheden ligger gården Egtved, som derfor tilskrives hans fødested i Haraldsted Sogn på Sjælland… Read more »
Hva mer kan man ønske..:)
Haveselskabetsvej
Opkaldt omkring 1876 efter det kongelige danske haveselskab, som havde have her fra 1837 til 1882. Derefter blev den flyttet til pladsen ved Frederiksberg Runddel.
http://dengang.dk/artikler/2123
I 1852 åbnedes de to parker for folket. Det vil dog sige, at Nyboder – folket stadig ikke havde adgang.
http://dengang.dk/artikler/2122
Man blir så glad over at noe så vakkert finnes…enda…bare nyter det…man blir helt ærbødig…
Flotte bilder, min favo ..bilde nr 2…harmoni og ro med vann og en vakker statue…nødvendig for sjelen.
Håper jeg kan besøke hagen neste år…
Har alltid hatt en forkjærlighet for Jussi Bjørling. Det hender jeg setter på en cd når jeg trenger en liten vitamininnsprøytning. Viktig i disse tider å unne seg noen skjønnhetsopplevelser, kanskje viktigere enn noensinne.