4
sep
Seneste opdatering: 4/9-16 kl. 2258
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ikke den største, men den smukkeste stemme i tusind år. Dokumentaren havde premiere på SVT i august.

Möt människan Jussi Björling, en av tidernas största sångare. Hans barn och kollegor berättar den gripande historien om en fattig, föräldralös pojke som lade hela världen för sin fötter, samtidigt som han brottades med sina mörka krafter. Än i dag, 50 år efter sin död, håller många kännare honom som den allra störste. En film av Johan von Sydow. Også på SVT Play

Haveselskabets Have

Sommerens nok sidste skovtur med gamle venner selvom det fortsat bliver over 25 grader frem til fredag. Det Kongelige Danske Haveselskab fra 1830 er det næstældste i verden efter det engelske, og deres have på Frederiksberg er ikke særlig kendt selv af københavnere, hvad der kun er en del af dens charme. Det er faktisk flere haver i én af forskellige, store havearkitekter. En madkurv og nogle flasker hvidvin i det endnu meget grønne, så er verdenssituationen om ikke ordnet så dog kommenteret.

P1050448

P1050453P1050449 P1050455 P1050456

Facebook Comments


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14
Deltag i debatten...

avatar
7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
2017: Glædelig jul « Snaphanen.dk2016: Glædelig jul! « Snaphanen.dkPeter BuchsnaphanenMarit Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] på trods af alle odds. Der skal vi hente det livsmod, vi ikke kan leve uden. (Se dokumentaren Sagan om Jussi […]

trackback

[…] Se dokumentaren Sagan om Jussi (2016) […]

Marit
Guest

Ah ! Jussi Bjørling ! Ingen over- ingen ved siden !

Morten - - -
Guest
Morten - - -

Den ligger også dér som et “lønkammer” til den store have lige ved siden af. Man overser den, hvis man ikke lige ved, den er der. Familie og venner har flere gange holdt fest i Væksthuset, midt i al skønheden. To bryllupper har jeg deltaget i, i disse omgivelser.

– – –

snaphanen
Guest
snaphanen

Man kunne se Frederiksberg Slot og lugte Zoologisk Have derfra hvor vi sad. Og høre Hansens Familiehave

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Eigtveds Væksthus, nederste foto, nævnes dog ikke blandt værkerne på: https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do;jsessionid=23D9783D359C267 4AAE7A031E05F09A7?kunstnerId=6489&wsektion=vaerker Nicolai Eigtved, født Niels Madsen og skrev sig selv Nicolai Eigtwedt (4. juni 1701 i Haraldsted Sogn – 7. juni 1754 i København) var en dansk arkitekt og hofbygmester og manden, der indførte rokokostilen i Danmark. Som skaberen af Frederiksstaden med de fire palæer, der senere blev slottet Amalienborg, nævnes han ofte i litteraturen som en af Danmarks betydeligste arkitekter nogen sinde. Hans hovedværk er optaget i Kulturkanonen. Han blev født “under Herregården Skjoldnæsholm”. I nærheden ligger gården Egtved, som derfor tilskrives hans fødested i Haraldsted Sogn på… Read more »

sussebassa
Guest
sussebassa

Hva mer kan man ønske..:)

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Haveselskabetsvej
Opkaldt omkring 1876 efter det kongelige danske haveselskab, som havde have her fra 1837 til 1882. Derefter blev den flyttet til pladsen ved Frederiksberg Runddel.
http://dengang.dk/artikler/2123
I 1852 åbnedes de to parker for folket. Det vil dog sige, at Nyboder – folket stadig ikke havde adgang.
http://dengang.dk/artikler/2122

sussebassa
Guest
sussebassa

Man blir så glad over at noe så vakkert finnes…enda…bare nyter det…man blir helt ærbødig…
Flotte bilder, min favo ..bilde nr 2…harmoni og ro med vann og en vakker statue…nødvendig for sjelen.
Håper jeg kan besøke hagen neste år…

achantus
Guest
achantus

Har alltid hatt en forkjærlighet for Jussi Bjørling. Det hender jeg setter på en cd når jeg trenger en liten vitamininnsprøytning. Viktig i disse tider å unne seg noen skjønnhetsopplevelser, kanskje viktigere enn noensinne.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Tack för allt vackert man behöver det och alla historier. Det lättar upp.

snaphanen
Guest
snaphanen

Selv tak. Uden åndepauser går det ikke.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Så sant.

Peter Buch
Guest
Peter Buch