3
okt
Seneste opdatering: 3/10-16 kl. 1618
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

jvf. sidste del af Iben Thranholms video.

af Henrik M.Jensen

Verdensmesterskabet i skak for kvinder skal til næste år afholdes i Teheran. Det har skabt en del opmærksomhed, at et internationalt arrangement skal foregå i et land med så strikse tøjregler for kvinder, at de kan udløse bøder og fængsel også for udlændinge, der ikke følger dem.

Det vil i praksis sige, at samtlige 64 VM-deltagere, hvoraf langt størstedelen ikke er muslimer, skal tvinges til gennem mange dage i timevis at sidde ved et skakbræt iført uvante og upraktiske klude – noget der i sagens natur ikke er fremmende for den for skak så nødvendige koncentration.

En af de kvalificerede deltagere, USA-mesteren Nazi Paikidze, har truet med at boycotte VM, hvis den muslimske tøjkodeks skal påtvinges deltagerne, og hun har fået støtte fra den pan-amerikanske mester Carla Heredia fra Equador.

“Der er ikke tale om en simpel dress-code, for hvis kvinderne ikke følger den, kan de blive smidt i fængsel.”

Nogle kvindelige skakspillere fra Iran mener dog, at det ville støtte deres kamp, hvis udlændingene affandt sig tøjkodeksen og dukkede op.

Hertil svarer Carla Heredia: “Hvis skakspillerne lykkes med ikke at bære hijab, vil det få flere kvinder til at sige fra.”

Den kendte engelske stormester og tidligere VM-kandidat Nigel Short har støttet Paikidzes trussel om boycot:

“Når kvinder tvinges til at bære islamisk hijab, er det en hån mod sportsreglerne, der forbyder religions- og kønsdiskrimination. Hvorfor skal du som kristen tvinges til at bære et symbol på islamisk undertrykkelse af kvinder?”

Der har endnu ikke været nogen reaktion fra andre VM-deltagere.

Fra de nordiske lande er kun svenske Pia Cramling kvalificeret, og man kan befrygte, at hun vil ligge under for den officielle svenske holdning, som jo går ud på, at “tolerance er at underkaste sig den muslimske intolerance.”

Female chess players told they must play in hijabs at Iran world championships causing uproar


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Tafsa inte på yttrandefriheten

Posted: 3 oktober 2016 - 17:12 - Svar

Muslimer som kommer till väst borde klä sig som vi vill då!

Je Suis Deplorable

Posted: 3 oktober 2016 - 17:53 - Svar

Der er nok ingen chance for at den svenske deltager vil protestere mod tørklæde-tvangen. Se her Sveriges fanebærer ved OL, Therese Alshammer, der helt frivilligt iklæder sig slør i et kristent land: http://y.cdn-expressen.se/images/9b/66/9b664d8611a14705986ffc794e82889 2/16×9/680.jpg

Nilsv

Posted: 3 oktober 2016 - 18:22 - Svar

Send Magnus Carlsen derover i fuld klud, så kan han lære dem.

River

Posted: 3 oktober 2016 - 19:38 - Svar

Er det ikke nok at “kvinderne” siger at de ikke er kvinder?

danevillain

Posted: 3 oktober 2016 - 20:32 - Svar

Jeg synes, det er i orden, at de stiller krav vedrørende skikke og traditioner inden for landets grænser. Det skal naturligvis gælde begge veje, sådan at iranere her til lands følger dansk skik og brug 100% under opholdet.

RNE

Posted: 3 oktober 2016 - 22:51 - Svar

Vad är skak? Någon slags dans?

    torstein

    Posted: 4 oktober 2016 - 07:53 - Svar

    Det er magedans..

Leave a Comment