28
okt
Seneste opdatering: 28/10-16 kl. 2227
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Statistiker: Trump har 17,8 pct. chance for at slå Hillary – Klart Trump-flertal blandt mandlige vælgere.

Gøteborg: Mere end hver 10 skoleelev støtter ISIS

Man så i BBC dokumentaren Exporting Islamic Extremism, at Gøteborg er den helt åbenlyse krumtap for kommende muslimsk aggression mod Sverige (og Norden). Se den!

Mer än var tionde tillfrågad elev i Göteborgs förorter sympatiserar med IS, jihadister eller liknande religiösa extremister. Det visar en undersökning som GP tagit del av. – Jag blev helt chockad när jag såg resultatet. Jag hade kanske tippat på någon procent. Det finns inga ord, säger Guluzar Tarhan Selvi, tillförordnad projektledare på Varken Hora eller Kuvad.

I undersökningen ställdes bland annat frågan om eleverna har sympatier för religiösa extremister så som Islamiska staten och jihadister. Över elva procent, mer än 130 ungdomar, svarade: “ja, jag har sympati”. 13 procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier.

Vissa ungdomar vi mött använder ord som “kafir” för icke-troende människor, och de säger att sådana kan “dra åt helvete” och att “IS gör egentligen rätt” och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar, säger Guluzar Tarhan Selvi.

Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan tycker att resultatet ska ses som ett varningstecken.Det är allvarligt. Det är väldigt problematiskt om en av tio unga yttrar positiva omdömen om sådana här grupper. Och det är särskilt viktigt att man vet hur man agerar ute i klassrummen när sådana här åsikter uttrycks, säger Magnus Ranstorp. Studie: Var tionde elev stöttar religiösa extremister


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?