24
nov
Seneste opdatering: 25/11-16 kl. 0813
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Selvom jeg med lettelse har forladt det amerikanske valg, er talen her fremragede at den bare må med. Han er en langt bedre taler end Trump, uden teleprompter eller manus, så her for enhver en af de bedste chancer for at forstå, hvad der skete i U.S.A.. En fantastisk tale, måske lidt over the top for en europæer i anden halvdel om Israel og hans datter, men nu er han tidligere prædikant, og amerikansk retorik tenderer mod det (melo) dramatiske. Jeg kan fordøje det, fordi han er ægte, og så er han iøvrigt fra Hope, Arkansas, og har et interessant afsnit om Clintons. Hovedfortællingen handler om det temmelig store stykke USA, der befinder sig mellem Manhattan og Hollywood.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Breidablikk

Posted: 24 november 2016 - 17:30 - Svar

Særlig interessant fra ca. min 20, hvor han snakker om hvordan den typiske amerikanske kristne stemmer i masser på den mest “ukristelige” og “umoralske” kandidaten av dem alle, nemlig “grab-Pussy-Trump”. Og om amerikansk type protestantisk kristentro – og ikke noen “opplyst ateisme” – som synonymt for frihetstrang og øvrighetsskepsis.

  Tor Arne

  Posted: 25 november 2016 - 17:58 - Svar

  “Min mening er at det vil gå svært dårlig i Europa så lenge vi lar USA og Israel være premissleverandører for europeisk politikk og religion.”

  Jeg tror vi kan få uventet hjelp fra den nye amerikanske administrasjonen når det gjelder forsvaret av Europa. http://www.breitbart.com/big-journalism/2016/11/24/ap-criticizes-parad e-retired-generals-making-trump-militarized/
  Med andre ord, backing til en hardere linje for forsvaret av vår sivilisasjon.

  En annen toneangivende offiser for politikkutforming til Trumps kommende administrasjon er admiral James A. Lyons, tidligere kommandør av USAs Stillehavsflåte: http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/24/reloading-us-military- credibility/

  Verden er i så rask endring i disse dager at det er nesten vanskelig å henge med:-)

   Breidablikk

   Posted: 25 november 2016 - 18:07 - Svar

   Det vil i såfall være et helt nytt USA, som eks ikke støtter og legger grunnen for muslimsk innvandring og multikultur. Men jeg er skeptisk. særlig fordi Trump i embede ser ut til å bli en annen enn Trump i valgkampen.

    Tor Arne

    Posted: 25 november 2016 - 18:40 -

    Ja, du har helt rett, tiden vil vise. Men retorikken fra Trump og hans menn er iallfall så langt intet mindre enn en revolusjon sammenlignet med Obama & co

    http://www.washingtontimes.com/news/2016/nov/23/donald-trumps-team-put s-radical-islam-front-and-ce/

    Breidablikk

    Posted: 25 november 2016 - 20:50 -

    Det har du rett i. Men selv om Trump skulle gjøre en fabelaktig jobb, er uansett “den amerikanske modellen” en helt annen enn den tradisjonelt europeiske, med homogene folk og nasjonalstater. Jeg har egentlig ikke noen tro på andre “modeller” enn homogene folk som danner homogene stater. I mitt stille sinn – uten å komme med politiske forslag – tenker jeg at endog afroamerikanerne aldri vil bli lykkelige og harmoniske før de drar tilbake til det afrikanske kontinentet. Det beste Trump kan oppnå er å bortvise de latinos som allerede ikke har stått rot, og dermed sørge for at raseproblemene ikke forverrer seg. Men endog den Trump som skaper arbeidsplasser for alle, også negre og latinos, gjør ikke annet enn for en stakkars tid kjøpe landet fred fra den grunnleggende rasespenninger som alltid har preget WASP-USA, fra kampen mot indianerne, via forholdet til negrene til de senest ankomne latinos og muslimer. “Smeltedigelen” er et ideologisk uttryk, en drøm, kanskje i enkelte tilfeller og på enkelte steder og til enkelte tider realitet, men aldri noen generell, permanent og fredeleig tilstand.

    Norge ble et et enheltlig folk og land fordi Olav den hellige og de andre kongene var harde og grusomme, og faste i viljen. En siste rest som ikke konverterte til kristendommen måtte tåle “hard refsing”, om nødvendig tortur og henrettelse. Grusomme saker, men ser vi noe annet enn slik framgangsmåter i historien, for å skape enhetlige og fungerende riker? Og nå skal vi nordmenn gi bå båten det som tidligere generasjoner har vunnet fram til, med en pris i blod? Det er helt ufattelig, og en stor ulykke. Og “USAs smeltedigel som ideal” er nettopp en av de tankene som forviller oss til å kaste perler for svin., eller som min mormor sa: … “å gå til hundene”!

    Tor Arne

    Posted: 25 november 2016 - 21:23 -

    Jeg tror at at det du beskriver vil demre for oss i årene som kommer, og at denne bevisstheten vil bli skjerpet av de økonomiske nedgangstidene som ligger foran oss. Økonomiske nedgangstider gjør at vi blir nødt til å prioritere hardere, og ting vil bli tydeligere. Konfliktene som vil oppstå på grunn av økonomiske nedgangstider vil blåse vekk den postmoderne PK-tåka og tilhørende PK-etablissement, er min antakelse. Aldri så galt at det ikke er godt for noe, som det heter…

    Jeg tror at den anerkjente økonomen Harry Dents beskrivelse vil vise seg å slå til i de kommende år:

    “Countries and regions are going to have to realign around common ethnic, religious, political and financial roots before globalization can advance again.”

    http://economyandmarkets.com/economy/harry-dent-2016-two-biggest-event s/

    Det vi opplever er vel en slags renessanse for en slags nasjonalsosialisme, slik jeg ser det. Men en sunnere form for nasjonalsosialisme enn den vi kjenner fra historien. Synes Dick Erixon formulerer noen gode grunnideer her for den moderne nasjonalsosialismen som jeg mener vi bør strebe mot: http://samtiden.nu/28028/empati-men-inte-vara-egna/

    Vil forøvrig gjerne få anbefale en bok av Giilles Kepel, har skjønt at du har god innsikt i franske forhold: https://www.amazon.fr/Fracture-Chroniques-2015-2016-Kepel-Gilles/dp/20 72701295/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1480105083&sr=1-1&keywords=gil les+kepel

    Jeg har akkurat begynt å lese den, den virker meget interessant.

Nilsv

Posted: 24 november 2016 - 20:48 - Svar

OT: Nimis brændt, skriver de.

  snaphanen

  Posted: 25 november 2016 - 01:32 - Svar

  Jeg ser det, jeg var statsborger der og har været der flere gange. Vilks tager det med en ironi, der virker noget tilkæmpet.

Lazze

Posted: 24 november 2016 - 21:41 - Svar

Fantastik tale og hvilken boren ind i nervecentret af almindelige borgeres tanker, rammer durk ind hjertet af enhver national patriot. Warning: Forbudt for voksne med IQ lig eller under David Trads, Mads Fuglede og Henrik Arnstad + den svenske riksdag.!

Skåning

Posted: 25 november 2016 - 00:43 - Svar

Bara han inte utser Mitt Romney som Secretary of State/Utrikesminister. Det hade varit ett svek av rang. Mormon dessutom. Jag ska erkänna att jag föredrog honom framför Obama för fyra år sedan, men det var då och det var de dåvarande alternativen. Om Trump backar kring “Drain the Swamp”, så blir han bara en historisk parentes.

  snaphanen

  Posted: 25 november 2016 - 01:31 - Svar

  Det er vist ikke noget du skal frygte lige pt. Hans viden om det store Amerika mellem Hollywood og Manhattan, er hele talen værd.

Brandmand for Bidermeyer

Posted: 25 november 2016 - 18:13 - Svar

Og nu eksploderer PIZZAGATE – pædofilringen på magtens tinde – endelig 😀

https://www.youtube.com/watch?v=ggvQdZXMGLw

Leave a Comment