2
feb
Seneste opdatering: 4/2-17 kl. 0932
38 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Advarsel til Europa

“Om 20 til 30 år Europa vil være blevet en autoritær og imperial stat, efter en fase af borgerkrigslignende forfald” – det er et dystert billede af fremtiden, som historikeren David Engels nu tegner i et interview. Belgieren ser klare paralleller mellem den nuværende krise i Europa og den romerske republik i opløsning i de første århundreder efter Kristus.

Engels er historiker ved Det Frie Universitet i Bruxelles. Analogien mellem Romerriget og Den Europæiske Union gjorde belgieren, hvis fagområde giver ham et sjældent perspektiv, allerede opmærksom på i sin bog “Auf dem Weg ins Imperium: Die Krise der Europäischen Union und der Untergang der Römischen Republik. Historische Parallelen”(2011). I lyset af den nuværende flygtningekrise lyder hans advarende ord i dag ubestridelige og uopsættelige.

“Forvent en borgerkrig”

“Jeg forventer mig borgerkrigslignende tilstande, som vil fremtvinge en grundlæggende social og politisk reformation i Europa, uanset om vi kan lide det eller ej, i lighed med den disintegrerende romerske republik i det første århundrede e.Kr.,” siger Engels med overbevisning i en samtale med “Huffington Post”.

Lighederne er “så massive, så indlysende, og har været det i årtier, at man næsten må spørge, hvor forskellene findes,” siger historikeren. Han opregner parallellerne: arbejdsløshed, familieopløsning, individualisme, tilbagegang for religiøsitet, globalisering (dengang i form af ‘Romanisering’), befolkningstilbagegang, fundamentalisme, migration, fattigdom, “brød og skuespil”, kriminalitet, polarisering mellem en oligarkisk, politisk kaste på den ene side og utilfredse “populister” på den anden.

Europa sidder fast i en ond cirkel, advarer Engels: “kolonialisme, verdenskrige, afkolonisering, ulykkelig indgriben i de forkerte og ikke-intervention på det rigtige tidspunkt i konflikterne i Europas periferi har ført til en situation, hvor jeg holder en fuldstændig europæisk tilbagetrækning for ekstremt farlig . “

Fører indvandring til identitetskrise og opløsning?

Indvandring ser historikeren ikke som den eneste faktor, der ville føre til uundgåeligt forfald. “De nuværende befolkningsbevægelser er kun et af ​​mange symptomer på vores nuværende tankegang, som er karakteriseret ved en mærkelig blanding af kosmopolitisme, selvtillid, kalkule, materialisme og dårlig samvittighed. Nøjagtigt denne blanding finder vi også i slutningen af ​​den romerske republik,” siger Engels.

Men åbenheden i sig selv er ikke problemet. Tungtvejende er den sociale polarisering, manglen på langsigtet planlægning, den økonomiske forrang i politik og kultur, og tendensen til ideologisk arrogance. Det er under alle omstændigheder ikke underligt, at populisterne og nationalisterne i Vesten vinder indflydelse, ligesom de gjorde i Rom som “populares”. “Ligesom i den døende romerske republik sidder også Europa på en vulkan, der kan gå i udbrud når som helst,” siger Engels.

“Det ville være fejt at vende det blinde øje til”

Engels påpeger, at han er far til to, og er den sidste person, der ville ønske, borgerkrig eller diktatur. Men da han skrev sin bog “Auf dem Weg ins Imperium” er alle paralleller mødtes planmæssigt. “Det gør mig virkelig bange. Men det ville være fejt at vende det blinde øje til, blot fordi man ikke ønsker at se realiteterne i øjnene.”

De store partier ville indse den voksende fattigdom, de stigende kulturelle og politiske forstyrrelser og tabet af tillid til demokratiet. Dette fører uundgåeligt til mere vand på populisternes mølle – indtil staten omsider bliver uregerlig, som i slutningen af det ​​republikanske Rom: Donald Trump, Nigel Farage eller Marine Le Pen “er ikke andet end moderne variationer af Catilina eller Clodius,” sagde Engels.

Snaphanens oversættelse fra: “Bürgerkrieg ist nicht zu vermeiden” og  David Engels: “Wir haben keine Chance, einen Bürgerkrieg zu vermeiden”. Artiklen var ikke ude på engelsk, da jeg oversatte den, men det er den i dag lørdag.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Brandmand for Bidermeyer

Posted: 2 februar 2017 - 21:33 - Svar

Lige nu redder det tyske statsadvokatur og politiets aktionsstyrke os fra TERROR-DRUIDERNE, mens løgnmedierne beroliger os med fortællingens om opklaringens succes – og jeg er flad af grin 😀 😀 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=PGVB9UTxATg&t=99s

  Anna Svensson

  Posted: 2 februar 2017 - 22:23 - Svar

  Jag har också hört och sett detta – nu har ju tydligen alla problem i Europa lösts 😉

   Brandmand for Bidermeyer

   Posted: 4 februar 2017 - 08:12 - Svar

   De skyder ikke kun sig selv i foden, men også i hovedet 😀 😀 😀

PK svada

Posted: 2 februar 2017 - 23:52 - Svar

Ingen vet hva som vil utløse en borgerkrig i Europa, det skal ikke så mye til for mange er rasende på politikernes uansvarlighet.

KnudMadsen

Posted: 3 februar 2017 - 01:17 - Svar

Jeg vil da mene, at man skal være både blind og døv, for ikke at kunne se de soleklare tegn på, at vi med raske skridt bevæger os direkte mod en voldsom religionskrig, en borgerkrig mellem forskellige terrorgrupper, socialistiske og muhammedanske og så os ordentlige mennesker. Det bliver grufuldt.

Eva på Södermalm

Posted: 3 februar 2017 - 07:17 - Svar

De lands- och folkförrädare som kontrollerar Sverige arbetar mycket målmedvetet på att Sverige ska kollapsa som land och att det svenska folket ska bytas ut mot araber och afrikaner. Det är svårt att föreställa sig vilken djävulsk ondska som styr Sverige. Vi svenskar är 2000-talets indianer. Det vi är utsatta för är ingenting annat än ett folkmord.

“Gunnar Sandelin: Migrationsverket mörkar att asylinvandringen slår rekord”:

http://avpixlat.info/2017/02/02/gunnar-sandelin-migrationsverket-morka r-att-asylinvandringen-slar-rekord/

“HOPI OM 2017”:

“Det viktigaste är att världens ledare förändrar sina värderingar – från maktutövning till ansvarstagande. Det finns ‘en lag om rättigheter’ i Förenta Staternas konstitution. Jag tycker att det borde finnas ‘en lag om ansvar’ i stället. [- – – ] Utan moral kan inget samhälle existera.”

http://blueshift.nu/hopi/

bitten

Posted: 3 februar 2017 - 09:14 - Svar

Man må være kraftig blind , hvis man ikke skjønner at det blir, borgerkriger og blodbad i hele Europa ,
så lenge EU med Brussel , FN , og globalister, politikere, er den aller fremste fordriver av at dette her .
JA det er ikke et spørsmål om når det blir borgerkriger , blodbad og det vil smelle for fult i hele Europa ,
der Sverige er det aller første landet i Europa , som får opplevd borgerkriger , blodbad aller først .

  Anders Bo

  Posted: 3 februar 2017 - 10:02 - Svar

  Danmark er ikke så hårdt ramt endnu, at vi nok kan holde os udenfor borgerkrigen, hvis vi får bremset Folkevandringstsunamien NU!

   bitten

   Posted: 3 februar 2017 - 10:43 - Svar

   Alle europeiske land blir like hardt rammet før eller siden samme hva ,
   av både borgerkriger og blodbad , det er ikke til å unngå .
   Denne masseinnvandringen, vil fortsette å bare øke fremover uten noe stopp ,
   så lenge vi ikke har en Trump , som vil ha den gruppen der ryddet av veien .

    sussebassa

    Posted: 3 februar 2017 - 11:02 -

    Men Vi har Åkesson, SD som nå går ut og støtter forslaget til president Trump om stopp på innvandringen ifra 7 arabland…offentlig…så her er vi optimistiske..fordi han har tidligere hatt en lav profil om å uttale seg om president Trump som nye president i USA.

    bitten

    Posted: 3 februar 2017 - 12:09 -

    Dere har Åkesson , SD som kan rydde opp i ,disse galskap tilstandene i Sverige .
    Den tidligere SVT journalisten Elisabeth Høglund , mener at det finnes langt flere
    drap og drapsforsøk , utført av innvandre i fra den 3 verden .
    Det finnes langt flere drap og drapsforsøk , som myndighetene og mediene ,
    går offentlig ut med .
    Der den SVT – journalisten Høglund har sagt at det var, 163 drap og 435 drapsforsøk
    i Sverige i fjor , som ikke skal frem i lyset i Sverige , feies kraftig under teppet .
    JA SÅ SD har vist en del å rydde opp i , hvis SD får makt til neste valg i Sverige ,
    og det beste er vel stengte grenser , få kaster fargerike fantefolk ut av landet .

    sussebassa

    Posted: 3 februar 2017 - 13:23 -

    Ja gjett om det er flere…både mordere, voldtektsmenn, rånare och økoinnvandrare enn PKmedia/deras statistikker berettar om..det har vi faktisk forstått for lenge sen, men vi kjempar på vidare på friatiders facebook og avpixlat bla…och diskuterer dette.
    Det er derfor klart for dom som vil veta sanningen at PK politikerne gjør sitt ytterste for å skjule dette, men det duger inte lengre…Vi vet pk media/politikere bare juger.
    Så har vi fått in gjengen “jagerher”..organisertePkère som prover gjøra sitt ytterste for å tysta oss ned, men det klarer dom inte lengre…vi tar nå kraftig igjen.
    Ja, gjett om Åkesson får litt å bite i etter valet som SD med D Batra..vil vinne…
    Det jag er lite sensitiv for er ..tross av at LØfven taper, så vil han inte godkjenne valet, men kjempe på alle fronter ..demonstrasjoner osv…
    nesten som i USA imot president Trump..
    Åkesson har nå endelig gått ut offentlig och støttet president Trump`s forslag om innreiseforbudet ifra nogon arablender…så jeg ser for meg et nært samarbeide med dom i fremtiden..LePen også..hoppas hun vinner valet.

    Olav Ødegaard

    Posted: 3 februar 2017 - 11:34 -

    Hvorfor skal f.eks Portugal oppleve borgerkrig?
    Frigjorte øststater som Polen, Tsjekko, Ungarn etc likeså..

    bitten

    Posted: 3 februar 2017 - 11:58 -

    JA men nå tenkte ikke jeg på øst – europeiske land i dette regnestykket her ,
    når jeg skrev dette her , så kutter jeg ut Portugal da på listen min her .
    Så jeg gapte vel over litt for mye , når jeg sa alle europeiske land , jeg satte dette her
    bare litt på spissen , av disse borgerkrigene jeg siktet til i Europa .
    Så jeg mente ikke bokstavelig alle Europeiske land ,
    men ganske så mange europeiske land .
    Har jeg fått oppklart svaret til deg nå , så vet du hva jeg mener om denne saken her,
    når det gjelder borgerkriger i Europa jeg sikter til

    PK svada

    Posted: 3 februar 2017 - 15:54 -

    Hvorfor skal de ikke? Hvis millioner i Europa blir drevet på flukt så kan hva som helst skje.

    Olav Ødegaard

    Posted: 3 februar 2017 - 21:58 -

    Det blir litt for luftig å gå i detalj på noe så usikkert, selvfølgelig.
    Men den iberiske halvøy, da særlig Portugal, ser ut til være mer stabil befolkningsmessig, enn deler av nordvestlige Europa. Portugal har vel omtrent ingen innvandring, bortsett fra tidligere kolonier, der vel de fleste er assimilerte.
    Spanjolene er så proppfulle av tradisjoner og ritualer, som de kjører uten hensyn til ikkespanjoler, så det er lett å tro de står samlet når det gjelder. Det som bekymrer en del oppegående spanjoler, er graden av autonomi regionene imellom. Som de frykter kan skape splid, hvis noe.
    Spørsmålet er dermed hvem som skal sloss mot hverandre og hvorfor?

    Samme spørsmål kan man stille om mer splittede land, lengre nord, med større grunnlag for innbyrdes stridigheter. I lille Norge vil jeg tro den opprinnelige norske befolkningen er delt i to hva gjelder forholdet til masseinnvandringen. Skillet går ofte gjennom familier og vennekrets, når spørsmålet kommer opp.

    Millioner europeere drevet på flukt lar seg håndtere med adskillig større letthet, i Europa og i land dominert av europeisk sivilisasjon.

    PK svada

    Posted: 3 februar 2017 - 22:56 -

    Nå ser det ut til at konflikten mellom Serbia og Kosovo kan blusse opp igjen.
    Det viser at å splitte land i to ikke er en god løsning, da det vil gi en vedvarende konflikt.

    Olav Ødegaard

    Posted: 4 februar 2017 - 00:03 -

    Det er vel ingen som vet bedre enn skandinaver hvordan, og av hva man skaper trygge og harmoniske samfunn.
    Jeg har alltid trodd at det var menneskenes mål, om de stopper og tenker litt, også på mer enn seg selv.
    Rart å oppleve Europa, som ikke lenge etter to ødeleggende kriger såvidt er brakt tilbake i god utvikling, før noen igjen går løs på våre samfunn; denne gang innenfra..

    PK svada

    Posted: 4 februar 2017 - 00:13 -

    Det er demokratiet det er noe feil med, politikerne har ikke kompetanse på Islam og spørsmålet om innvandring er for viktig til at politikerne ene og alene skal bestemme hvilken innvandring et land skal ha.

    Olav Ødegaard

    Posted: 4 februar 2017 - 00:41 -

    Har politikerne kompetanse på samfunn, og hvordan opprettholde/forbedre kvaliteten på samfunn? (er ikke det det vi velger dem for?)
    Vi opplever i dag en rekke typer industri, som virkelig har forbedret kvalitetskontroll, og dermed kvalitet på varer og tjenester. Luftfart, bygging av transportmidler, etc..
    Mens det siste tiders politikere tar sin hand i; skole, samfunnstrygghet ikke ville hatt kunder, var det ikke for at vi var tvungen til å kjøpe deres produkt..

  Olav Ødegaard

  Posted: 3 februar 2017 - 11:31 - Svar

  Ikke i hele Europa, vel?
  Deler av Europa mangler det som skal til for at borgerkrig skal bli realitet.
  Jeg ser allerede for meg forklaringer på hvorfor borgerkrig, i land som var uvanlig harmoniske 30-40 år tilbake. Det er selvfølgelig “hatet” i befolkningen som forklarer det hele..

   bitten

   Posted: 3 februar 2017 - 12:19 - Svar

   Har du lest Brochmann utvalget, der det var en i panelet der , som var omtrent 100 % sikker,
   på at den norske befolkningen , var en stor minoritet frem i tid i Norge .
   Hvordan tror du det går med Norge da , den dagens Islam og muslimer skulle styre landet ,
   tror du det blir rolig og fredelig i samfunnet vårt .
   Så Norge er i hvert fall på langt nær , skånet for borgerkriger og blodbad i sitt fedreland .
   Tenker det blir både borgerkriger og kraftige blodbad – oppgjør da ,
   så Norge går i hvert fall mot borger – kriger innen noen 10 år .

    Olav Ødegaard

    Posted: 3 februar 2017 - 17:12 -

    Det er allerede stor mangel på den ro og fred vi hadde bare noen tiår tilbake, det kan mange av våre eldre skrive under på. Både det offentlige rom og våre hjem er utrygge. Som vi vet, behøvde man ikke engang låse dører i det meste av landet, da befolkningen var et mangfold av ensartede, som jo homogene samfunn i realiteten er.

    Det er åpenbart at våre politikere, samt mange av befolkningen forøvrig ikke bryr seg om vold som ikke rammer de selv. Og venstresiden mener, som vi vet, at vi må ofre noen av våre egne, for at deres drømmesamfunn skal oppstå.

    Jeg tror vår nordlige landsdel, samt en god del periferi kan slippe unna borgerkrig. Velferdsmigrantene søker seg til sentrale strøk av flere egennyttige grunner.

    Er vi “heldige”, blir borgerkrigene regulerte av de som skapte grunnlaget for dem. Det er lettere å ha makt over oss, med regulert splid i form av opptøyer og konflikter, samt et velsmurt maktapparat godt rustet med våpen.

   PK svada

   Posted: 3 februar 2017 - 15:51 - Svar

   Borgerkriger vil spre seg til flere land, og jihadister fra hele verden vil strømme på for å hjelpe sine “muslimbrødre” en borgerkrig kan i verste fall spre seg over hele Europa.

    Mjolner

    Posted: 3 februar 2017 - 18:07 -

    Jeg tror nok at det gjelder største delen Vest-Europa. De tidligere østblokk landene tror jeg vil gjøre kort prosess med islams fanebærere hvis de prøver seg der.

River

Posted: 3 februar 2017 - 09:37 - Svar

Det er ikke spørgsmål om man kan se, men om man vil.
Det væsentligste jeg ikke så komme var den uhellige alliance mellem kollektivismen og islam. I dag hælder jeg til forklaringen er at netop islam selv er ekstremt religiøst kollektivistisk projekt. Det individuelle menneske over for kollektivismen giver uværgelig krig. Det lyder ikke lovende.

Morten - - -

Posted: 3 februar 2017 - 11:47 - Svar

Vist har historien et cirkulært aspekt, så ja til, at den “gentager” sig i en vis forstand. Men den har også et lineært aspekt: Bevidsthedens evolution. Derfor er reaktionsmønstrene ikke identiske fra epoke til epoke.

Hvordan konflikten vil forme sig, beror mere på Øjet Der Ser, end på Det Sete. Vi kan p. t. ikke kæmpe, udover i professionelle operationer hist og her. Så der må ske noget andet end heroisk kamp. Faren er i mine øjne en fredelig indslumren af vores fortrængte kultur. Og håbet er, at vi vender tilbage til vore nationale livskilder. Jeg tror på, at begge dele vil ske, og at vi til at begynde med vil dele os i to, som alle tegn i tiden også stærkt indikerer. Polariseringen tager til. Så meget er sikkert.

– – –

PK svada

Posted: 3 februar 2017 - 16:27 - Svar

mjolly

Posted: 3 februar 2017 - 17:17 - Svar

Borgerkrig blir det selvsagt ikke, 15 mill nordboere klarer jo ikke engang stoppe 20 politiker i Sverige, 20 i Danmark og 20 i Norge fra å islamisere landet.

Peter Zichau

Posted: 3 februar 2017 - 18:13 - Svar

Jeg tror man skal læse det lidt som, at hvis ingenting bliver gjort, og alt fortsætter som i de sidste 30-40 år, så vil borger eller civilisationskrige blive en uundgåelig del af vores fremtid.
Men tingene kan jo hurtig ændre sig, hvis flertallet får øjnene op for realiteterne og, tvunget af omstændighederne, begynder at reagerer. Her ser jeg til gengæld et snarligt opgør, ovenpå års fornægtelse og vedtagne sandheder. Men det bliver nok ikke så slemt igen, da hovedparten af abonnenterne blot har været ikke-politiske, godtroende eller uvidende medløbere. Så her vil retsstaten og almindeligt begavede borgere hurtigt lukke eventuelle aggressorer ned, og sende outrerede meningsdannere i flyverskjul.
Det jeg tror der uundgåeligt vil ske er, at islam vil blive grundigt analyseret og til sidst dømt ude. Så må dem der har abonneret på det tage det til efterretning. Og det skal der nok komme et kraftigt oprør ud af. Det skal bare ikke foregå i vores del af verden.

Charles Nielsen

Posted: 3 februar 2017 - 22:53 - Svar

“Borgerkrig er i Europa er uundgåelig”
Det er meget gammel viden. 🙂 🙂

De politisk korrekte og Demokraterne i USA, Samt alle Anti-Trump tilhængere satser på en nedsmeltning.
———————-
Fra Jydepotten
Trump, Putin og terror kan ikke knække Europa: Politiske ledere kigger indad for at klare udfordringer udefra.
Jo stærkere vi definerer vores rolle i verden, des bedre kan vi pleje vores transatlantiske interesser, siger Merkel
———————
Nedsmeltning vil også ske i Europa.

  Anders Bo

  Posted: 3 februar 2017 - 23:55 - Svar

  Det EKSPLODERER lige pludselig som Libanon gjorde.

   Charles Nielsen

   Posted: 4 februar 2017 - 00:50 - Svar

   Hvis Merkel vinder valget ender det således.

   Sådan kan det gå magthaverne, når de vil føre den uansvarlig indvandrings politik.
   https://youtu.be/sT9Hvc4Sy1k

    Anders Bo

    Posted: 4 februar 2017 - 01:42 -

    Jeg kan umiddelbart ikke se Frau Mærklig i business- enden af en standret, men i fængsel ender hun måske.

    Men Danmark skal nok have oprettet et grænsegendarmeri, og tage grænsekontrollen ved Tyrkland OG Sverigstan MEGET mere seriøst?

Skallagrim

Posted: 3 februar 2017 - 23:33 - Svar

Selvsagt vil det ende med borgerkrigslignende tilsstander i første omgang. Sivilisasjonskampen er igang. Ressurskampen vil etter hvert utløse storskalakrig. På samme måte som at et lands finanser ikke er ubegrensede er heller ikke ressursene på denne kloden det. Jo flere vi blir, jo mer kamp om ressurser vil det bli, og dette burde være logisk for et hvert tenkende individ. Jordens befolkning har dobblet seg på 40-50 år og økningen fortsetter i eksplosivt tempo. Noen drømmer om at vi flater ut på 11-12 milliarder men vi vet jo ikke. Økningen er i den 3 verden og uansett hvor mye vi hjelper dem blir det ikke nok. Om noe hjelper vi kanskje til ytterligere økning. Noe forskning tilsier at om vi blir kvitt fattigdommen så stopper befolkningseksplosjonen opp. Ja mulig det, men er det i det hele tatt ressurser nok til å få bort all fattigdom? Eller skal vi ha et verdensomspennende sosialistisk paradis der alle er like fattige med unntak av eliten? Sosialismen tar ikke hensyn til menneskets iboende grådighet. Dette blir bare en reprise på de sosialistiske paradisene vi har hatt før og som går til helvete. FN har sviktet kapitalt. Samme med politikere og tenkere som ikke har sett galskapen i forhold til den eksplosive befolkningsveksten. Til slutt ender meneskeheten med å bekrefte Darwins teorier og det er da for jævlig dumt da vi har hatt alle muligheter til fikse disse problemene for lenge siden.

Leave a Comment