5
feb
Seneste opdatering: 5/2-17 kl. 1417
46 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Der er dommere og jurister, der aldrig ser under 80 procent udenlandske kriminelle i deres dagligdag, men de viser ikke samfundssind nok til  at skrive om opløsningen, de får indsigt i. Politimanden Peter Springare, Örebro, der  står foran pensionering, er anderledes bekymret over sit land og politikernes ødelæggelse af det. Han går ud som ‘whistleblower’ og følger sin samvittighed, som man forventer af en sand borger. Overklassen tier, da den er habituelt svigefuld, men manden på gulvet taler ‘klarspråk’. Måtte vi få flere af dem.

Nu tiltales han for at have navngivet kriminelle indvandrere specifikt således: “Muhammed, Ali, Muhammed og Ali.”

Jag är så jävla trött

Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet.

Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ: s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten.

Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc. Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%.
Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.

Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan. Peter Springare, Facebook.

Express er hurtig, men ikke så hurtig som jeg: Migrants ARE to blame for most serious crimes in Sweden, police officer blasts in rant

I Norge skriver Thomas Utne Pettersen, politiinspektør i Sør-Vest politidistrikt: Uberettiget fremmedfrykt?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


ɱØяñιηg$ʇðя ©™

Posted: 5 februar 2017 - 07:56 - Svar

Man brukade tala om den proverbiala elefanten i rummet. Well, nu har den enda elefanten utökats till en hel hjord. Klart som fan att folkförrädarna börjar bli nervösa. Nästan så man önskar att det varit riktiga fysiska elefanter så att det hade kunnat stampa ner packet i asfalten.

Eva på Södermalm

Posted: 5 februar 2017 - 08:18 - Svar

Britta Due Andersen

Posted: 5 februar 2017 - 08:40 - Svar

Engang sagde man, at man skal høre sandheden af børn og fulde folk. Nu skal man høre sandheden af anonyme eller af folk, der er ved at gå på pension.

  snaphanen

  Posted: 5 februar 2017 - 09:15 - Svar

  Man kan egentlig ikke bebrejde Peter Springare, at han har måttet vælge at beholde sit job. Han er trods alt underordnet folk, der ville fyre ham på et sekund. Jeg synes, det er værre med folk som professor Uffe Østergaard, der har siddet i en betroet nøglestilling, at han har hyklet i så mange år for at bevare den position. Nu forsøger han som pensionist, at genoprette den. Jeg synes ikke, det lykkes.

  River

  Posted: 5 februar 2017 - 09:54 - Svar

  Sad også og overvejede det. Kunne ikke selv have et job hvor jeg skulle være vred hver dag. Men på den andre side, overvej hvor meget der lyttes til folk der var i jobbet, lad os sig 5 år? Svaret er ingenting, heller ikke undertegnet har taget notits af dem der har fravalgt politiet (og andre job). Men samlet set bliver der selvfølgelig en manifestation når man ikke længere kan rekrutterer folk eller når den sædvanlige politistyrke ikke længere er i nærheden af at opfylde deres opgave. Sverige er verdens sørgeligste land. De havde alt og pissede på det.

   Eva på Södermalm

   Posted: 5 februar 2017 - 14:51 - Svar

   Politikerna i Sverige (undantag SD) pissar på Sverige och förföljer de svenskar som protesterar.

    invandrare1957

    Posted: 5 februar 2017 - 18:54 -

    Man har bara det globala världssamhället i synfältet.

  Eva på Södermalm

  Posted: 5 februar 2017 - 12:27 - Svar

  Jag hoppas att inte den ondskefulla makten i Sverige drar in pensionerna för pensionerade sanningssägare. De är nämligen de enda som har möjlighet att framföra sanningen. Vi andra riskerar att förlora våra jobb och hamna på gatan i ett högkriminellt och livsfarligt Sverige.

Anders Bo

Posted: 5 februar 2017 - 08:47 - Svar

Folkhemmet Sverige => failed state Sverigstan => borgerkrig.

invandrare1957

Posted: 5 februar 2017 - 08:51 - Svar

Tack Peter Springare sådana som du behövs man har inte pressen längre. Tänker på när jag jobbade på det kommunala bolaget och vi satt på konferens med beteendevetare och tog fram värdegrunderna för bolaget som alla skulle följa. Sen var jag huvudskyddsombud och fick sitta i samtal med gamla gubbar och företaget som hade svårt att anpassa sig mot kränkta kvinnor i karriär som inte tålde skämt. Egentligen helt sjukt och det var utländska gubbar från andra kulturer. Där ska man anpassa sig till svenska fruntimmer men våldtäkter det är något annat där verkar svenska kvinnor tycka att det är kvinnorna som gör fel. När jag slutade så sa jag att jag ska börja skriva under eget namn och inte Invandrare1957. Men jag måste hora några år till och hålla mig lugn. Håller på att förhandla projekt jobb med ett bolag. Det är svårt när jag driver eget man måste förödmjuka sig i Sverige. Ser mer o mer en framtid framför mig utomlands. Sverige har ingen framtid men hus som jag inte kan få loss pengarn för gör att jag måste vara kvar. Sen SD som vill anpassa sig efter sjuklövern för att vara kvar i makten känns snuskigt när dom borde göra en Trump istället och prata med medelklassen och pensionärer och deras framtid. Hoppet försvinner mer o mer. När Mattias Karlsson är bättre än Trump argumenterar bättre och snabbare i hjärnan. Tack Peter att du orkar.

  sussebassa

  Posted: 5 februar 2017 - 19:11 - Svar

  ..og nå er han sjelv anmeldt til polisen…tv4….klart ventad…nå får vi samle i hop penger til rettsaken.

   invandrare1957

   Posted: 5 februar 2017 - 19:42 - Svar

   Är det sant då är det insamling till han.

    sussebassa

    Posted: 5 februar 2017 - 21:35 -

    Ja, redan foreslått på friatider facebook hvor dette diskuteras…

Marit

Posted: 5 februar 2017 - 09:49 - Svar

Peter Springare for president ! Jfr. : Keiserens nye klær.

ramonafransson

Posted: 5 februar 2017 - 09:59 - Svar

Jag
hoppas att det blir fler och fler poliser som vågar berätta, för det
går ALDRIG att lösa ett problem om man inte kallar det vid sitt rätta
namn. Alla med utländsk bakgrund, mig själv inkluderad, vet att det
finns mängder av människor från jordens alla hörn i Sverige, och de
sköter sig ypperligt. Men alla vet också att ett ruttet äpple i korgen
som inte avlägsnas kan förstöra hela skörden! Tack Peter för att du
orkade berätta och hoppas att dina kolleger gör detsamma.

  OlofdeGothia

  Posted: 5 februar 2017 - 10:11 - Svar

  Polisen Martin Melin har på sin FB-sida en intressant berättelse vad det gäller den vanlige polisens syn på sitt arbete chefer mm Själv tror jag att ett stort antal svenska poliser nu har fått nog av en alltmer försämrad arbetssituation, det jäser i leden.

   snaphanen

   Posted: 5 februar 2017 - 10:26 - Svar

   Der tales mere og mere om den svenske middelklasses kommende oprør. Hvis politiet er med i det, kommer der virkelig fart over tingerene i Sverige

    OlofdeGothia

    Posted: 5 februar 2017 - 10:44 -

    Donald Trump fick fart på medelklassen i USA så varför skulle det inte kunna hända i Sverige. Det inträffade i ett land där individen har mer frihet än i Sverige. Här är både individen och samhället i stort hämmat av ett extremt högt skattetryck som begränsar var och ens förmåga. Vad som behövs är en person som talar klarspråk och får folk att inse att det är de som individer som har rätt utvecklingspotential och inte nuvarande politiker som mest försvarar sina egna maktpositioner.

    sussebassa

    Posted: 5 februar 2017 - 11:30 -

    I Sverige har man bare en som taler klarspråk och det er Åkesson SD..selv om det nå spekuleres i at han inte vil ta fatt i innvandringsproblematikken fordi det er det M Batra vil forlange for et samarbeide….som inte als er sanning, bare ondsinnet jug..som klart nogon spinner på slik at SD skal tape velgere..men som inte stemmer…Så korkad er han ikke..disk på friatider i går beviser det…inte mange som trodde på det ryktet friatider satte ut…dom har jo sin agenda for det.

    Anders Bo

    Posted: 5 februar 2017 - 11:51 -

    Ét skridt i den rigtige retning, er bedre end stilstand.

    Muligheden er også, at få alt det gennemført, som SD kan, for så at fremprovokerer nyvalg, for at få vælgernes opbakning til mere?

    Britta Due Andersen

    Posted: 6 februar 2017 - 12:14 -

    Nyvalg? kan de ikke kun vælge hvert fjerde år – næste gang i 18

    Anders Bo

    Posted: 5 februar 2017 - 11:44 -

    Er en af teorierne ved Palme.mordet ikke, at politiet var med i det pga Palmes syn på – og kommende lovgivning om – politiet?

    sussebassa

    Posted: 5 februar 2017 - 19:21 -

    “Typ omorganisering” har også jag hørt…mange tror det.

    henrik

    Posted: 10 februar 2017 - 05:19 -

    Den type mennesker der søger job i politiet kommer ikke uden et bagland fra en kultur hvor man føler sig hævet op på visse etiske og moralske standarder man er parat til at forsvare. Politiet har altid og til enhver en tid været illoyal og meget lovgivning bærer præg af det med henvisning til “retsfølelsen” hvor folk altså skal dømmes og behandles jævnfør en moral hvor “nogen” med indflydelse gør sig til dommer over andre uden nogen faglig eller saglig begrundelse andet end “det syntes jeg”.
    Det er ekstremt synligt når der kører debatter (som politiet ofte selv har skabt) når denne eller hint strafferamme diskuteres, eller når dette eller hint menes skal forbydes.

    Et eksempel er hash. Det er patetisk at man i et moderne samfund søger at straffe folk for dette når et andet tilladt rusmiddel nemlig alkohol er meget meget værre og en langt større dræber og en langt værre social belastning af både de berørte familier og samfundet.

  invandrare1957

  Posted: 5 februar 2017 - 18:53 - Svar

  Min mor sa alltid åt mig som barn. Begår man brott i Sverige som finländare så förstör man för alla finländare. Det är något jag har burit med mig hela livet. Sen har jag bott i Södertälje hela livet och turkarna eller assyrierna o syrianerna har hela tiden gapat att vi begår inte mera brott än svenskarna som försvar. Så man kan lugnt säga att det är vissa kulturella skillnader mellan mena invandrarna o finländare. Stoltheten och hedern gör att man begår inga brott eller rättare sagt man är som dom mest förhärdade svenska brottslingar man bekänner aldrig inte ens om man blir överbevisad man är bäst. Och det skär sig totalt med den veka svenska kulturen.

selma

Posted: 5 februar 2017 - 10:18 - Svar

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, man når et metningspunkt en gang i blant og må ha “time out”.
Men samtidig kan man ikke vende ryggen til alle de destruktive konsekvensene for våre samfunn som uhemmet innvandring har vist seg å være. Det Peter Springare sier her, sikkert i stor fortvilelse og oppgitthet, kanskje også berettiget sinne, er jeg jo ikke overrasket over.
Men det gjør godt å høre det fra en politimann som sitter som sannhetsvitne til det hele. Man blir takknemlig for at han tør si fra, hans redning er selvsagt at han snart går ut i pensjon. Han risikerer ikke å miste inntekts-grunnlaget. Det gjør hvilken som helst annen person, om han sier i fra. Også i Norge.
Selv gjør jeg alt jeg kan for å orientere folk jeg kjenner om både globalisme og politisk hykleri og løgn, og medias svik som korreks til politikken.
Jeg tror det er mange vanlige borgere som ikke aner hva som foregår, og det er disse vi må få til å våkne.
Alle er jo ikke på nett, Men de leser lokal-aviser og MSM, som altså ikke informerer sannferdig og viser oss hele bildet.
I Norge er svært mange lokal-aviser oppkjøpt av A-pressen, dvs. venstre-politisk side. Man må ha dette i bakhodet når man leser. Og for å forstå, må man være godt orientert.
Håper snaphanen legger inn Springares ukentlige oppdateringer, og lar oss få vite.

Louis B Knockel

Posted: 5 februar 2017 - 10:33 - Svar

Bravo til de politifolk, der omsider fortæller om virkeligheden. Hvornår sker det i Danmark?

  Anders Bo

  Posted: 5 februar 2017 - 11:40 - Svar

  Det behøver politiet i Danmark ikke, for debatten er fri og åben. =>

  http://www.b.dk/kommentarer/nultolerance-kan-komme-banderne-til-livs

  Marit

  Posted: 5 februar 2017 - 13:41 - Svar

  Og når skjer det i Norge ?

   Verden_er_gal.

   Posted: 6 februar 2017 - 16:58 - Svar

   Ikke glem Utne Pettersen.

    Marit

    Posted: 6 februar 2017 - 17:07 -

    Det var flott. Men : “En svale gjør ingen sommer.” De må bli flere som tar bladet fra munnen…

    Verden_er_gal.

    Posted: 6 februar 2017 - 18:15 -

    Ja. Det er vel en del politifolk som snart skal pensjoneres, skulle man tro. Men det er kanskje ikke bare jobben man er redd for: “vi kan ikke la rasister som deg ha kontakt med barna våre, hilsen din sønn/datter”.

Eva på Södermalm

Posted: 5 februar 2017 - 10:56 - Svar

Stort tack, Peter Springare, för att du tar bladet från munnen och berättar sanningen om det nya mardrömslika Sverige! Hoppas att du får många efterföljare!

“Marcus Birro tar bladet från munnen om det nya Sverige”:
https://m.youtube.com/watch?v=Wlo3p6Z32eo

OlofdeGothia

Posted: 5 februar 2017 - 11:55 - Svar

Svensk media prioriterar inte det mer viktiga i sin nyhetsbevakning.
Det är mer “skitsaker” som tas upp för att inte nämna alla de problem som finns.
Rent elementära saker som var och en bör kunna tas upp i nationell television vilket är slöseri med dyrbar sändningstid..

Den stora elefanten trampar omkring i rummet men etablissemanget företrädda av Sjuk-klöver. håller både för ögon, öron och mun.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/02/05/lara-gamla-hundar-sitta/

Olav Ødegaard

Posted: 5 februar 2017 - 12:13 - Svar

Gledelig å høre (av intervjuet med media) at Sverige forbedres av innvandringen landet har hatt. Skole, sjukvård, pensjon, mordstatistik etc ville ikke vært hva det er, var det inte for innvandringen. Mange busser og taxier ville varit utan sjåfør. (Japan må ha et høyt antal busser og taxier utan sjåfører, med så å si null innvandring og negativ befolkningsvekst..)
Vi skal være glade, altså..

  Anders Bo

  Posted: 5 februar 2017 - 12:19 - Svar

  Jeg kan lide din ironi. 🙂

Peter Zichau

Posted: 5 februar 2017 - 12:35 - Svar

Når de offentligt ansatte ikke længer holder deres kæft, vælter korthuset sammen. Medierne og venstrefløjen er kommet på dybt vand nu. De daglige historier om Trump ender med et gigantisk selvmål, da Europa er meget længere ude.
Tænk lige over dette. Hver gang nogen pipper op om problemerne med indvandringen, skynder de sig straks lige at nævne, at de skam ikke er racister. Hvorfor gør de det..? Fordi det ikke er comme il faux at tale om den slags. De er altså styret af frygt – og ikke sund fornuft. Det er i sagens natur ikke holdbart i længden og vil naturligvis falde sammen på et tidspunkt. Og så forlader alle den synkende skude.

invernes

Posted: 5 februar 2017 - 15:23 - Svar

Bildet som representerer Sverige i dag, et land som ligner et hvilket som helst arabisk land.

http://www.friatider.se/sites/default/files/styles/large/public/bilbra nd-arkiv.jpg

  sussebassa

  Posted: 5 februar 2017 - 16:15 - Svar

  Helt naturlig det med så mange arabere her…hjemmekoslig liksom..for De.

mjolly

Posted: 5 februar 2017 - 15:45 - Svar

OlofdeGothia

Posted: 5 februar 2017 - 16:16 - Svar

De tre svenska musketörerna Lennart,Peter och Fredrik var och en expert inom sitt verksamhetsområde med stor erfarenhet tas inte på allvar av politiker eller journalister. Men i en snar framtid kommer det att visa sig vem som hade rätt.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2017/02/05/en-elefant-balanserade/

Lawrence

Posted: 5 februar 2017 - 21:21 - Svar

Alle åker hem!

jens

Posted: 6 februar 2017 - 21:08 - Svar

Svenska polisen är så tafatta av sig.

nomorereturn

Posted: 7 februar 2017 - 16:11 - Svar

Såg den här insändaren i Nordfront och i Avpixlat, den är väl värd att läsa!!

Apropå ”lojala” poliser.

Talade härom dagen med en nära väns son, som är polis, ca: 25 år.
Han arbetar i Sthlm, mitt i skiten så att säga.

På min fråga hur han för ca: 24000 kr/mån stod ut och riskerade
att:
Bli skjuten eller sprängd.
Få Hiv
Bli slagen och kanske få ett livslångt handikapp.
Bli biten och få andra åkommor
Bli knivskuren i t.ex. ansiktet och ögon.
Bli påkörd
Bli anmäld för vad man ogenomtänkt (dvs. sanningen) har sagt
Vara i underläge pga. ingen support.
Vistas i ”No Go zoner” med de risker som kan uppstå där
Familjen hotad.
osv. osv.

Ja, – svarade han, jag behöver inte svettas med tungt arbete och här
är emellanåt lugnt men det är endast tillfälligt, oftast är det storm.

Riskerna har jag funderat över. Även om min fru tagit upp detta många gånger med anledning av våra barn.

Men nu är det så att inom detta skrå blir det en stark sammanhållning.

Vi i polisgänget får med tiden en ”Vi och Dom” attityd. Dvs. att
poliserna tillhör ”Vi” och alla andra är ”Dom”. Det är just denna
psykologiska bindning som gör att man fortsätter.

Om jag skulle sluta, anses jag som svikare och räknas omedelbart att tillhöra ”Dom”.

Detta oberoende om vi varit kompisar och umgåtts med familjerna. Man blir på ett sätt utfryst ur vänskapskretsen.

I detta jobb umgås man mest med arbetskompisar, alternativet utanför
detta är tämligen magert. Det beror på att allmänheten känner sig
obekväm i umgänget med en polis, oberoende om han/hon skulle vara ledig
osv.

Och nu så känner man att förtroendet för ens person också minskat och det gör att f.d. civila vänner undviker vår familj.

Det är naturligt att vi sluter oss samman. Vi blir som grupp, ”en ”mafffia” i landet som ingen vill ha att göra med.

Du frågade om, vad som anses om dessa poliser som har hoppat av yrket.

Det finns två kategorier. Den ena kanske inte står så långt från sin
pension och anser det inte värt att riskera, i så här, ”sista stund” liv
och lem och av den anledningen slutar.

Dessa sägs det inte mycket om, det verkar vara ok.

Då är det värre med dem som är s.k. ”halvvägs” som hoppar av.

De döms direkt som svikare och blir ”Dom” med tyngre betydelse. De
anses på något sätt ungefär som desertörer, då de skulle ha varit på
plats och hjälpt till så vi inte skadar oss. D.v.s. tänker mest på sig
själva.

Så här har du anledningen av att jag fortsätter. Men det är klart att
familjen skall gå i första hand och nu, när jag fått både skrivna hot
och bilder på mina barn, så reagerar min fru, så jag funderar varje dag
på hur jag skall göra.

Men jag håller med, ca: 24000 kr kan man ju tjäna på annat arbete.

Med den ökande våldsattityden i staden och i övriga landet så kommer
vi alldeles säkert att bli tvungen att begära militär hjälp.

Men det finns inte någon tränad militär i här landet och vetskapen om det, gör ju den mentala pressen större för oss poliser.

Det är som att ligga i en bunker omgiven av fiender som tränger
närmare och ens ammunition börjar minska, inget svar och ingen
förstärkning pga. ingen kontakt med stridsledningen. Man vet inte ens om
de hört nödropen.

Visst snackas det bland kompisarna om hur situationen är, men man
skjuter alla problem framför sig och försöker muntra upp varandra så
gott det går.

Humorn lutar mest åt galjhumor och satirer. Den typen av humor
framträder ju hos alla som är i pressade eller hopplösa situationer.
Äkta humor är sällsynt.

Jag kunde inte annat än att lyfta på hatten för detta ärliga svar och
önskade honom och hans familj en annan och bättre situation.

Leave a Comment