12
feb
Seneste opdatering: 12/2-17 kl. 1124
72 kommentarer - Tryk for at kommentere!

EU er i fare, og EU har bragt faren over sig selv og over Europa. Én af grundene er en stadig dybere union, som europæerne ikke ønsker, en anden er dets uvilje gennem flere år til at forsvare de ydre grænser. Det kaos vi nu risikerer, er i høj grad selvforskyldt, men selv vi, der ønsker mindre EU, ønsker ikke kaos og ønsker ikke, bare at sige “nej.” Vi må også formulere, hvad vi vil, og i den retning er ikke alle “populisterne” lige betryggende. Beppe Grillo er f.eks. en foruroligende operettefigur. Der er mere substans i Wilders, Orban, Farage og Le Pen.

Facit er, at det nuværende eurokrati er på nippet til at have spillet fallit, og EU har selv en stor andel i det. Kan EU rulles tilbage som union og politisk projekt, eller vil det brase helt sammen? Skal Danmark redde sig ud som englænderne, for ikke at blive revet med i faldet? Symptomatisk for det hele, farer programværten Katya Adler vild i EU parlamentsbygningen.

Eurokratiet er repræsenteret af Martin Schulz, Guy Verhofstadt, og Federica Mogherini. Deres kur for miseren er mere EU og mere union. Vi er på sikker kurs mod konfrontation. BBC Four, sendt 7 februar 2017. Da det er BBC: ‘BBC WAKES UP’ Twitter EXPLODES over ‘shocking’ After Brexit documentary on EU collapse

Lone Nørgaard: Derfor falder Europa

Generelt har alt for få borgere begrebet, hvilken katastrofe de europæiske nationalstater står overfor, fordi deres (vores) politikere har tilladt en masseindvandring af mennesker med en helt anden kulturbaggrund end den vestlige. På overfladen ser det stadigvæk ikke så slemt ud, men depecherne fra bl.a. Sverige taler deres tydelige sprog om et samfund, der er på vej mod kollaps. Og får Danmark ikke sat helt stop for indvandring meget snart, ser det sort ud for vores tidligere tillidsfyldte smørhul. Resultatet af århundreders politiske kampe.

Europa / de europæiske nationalstater falder, fordi magthaverne ikke vil sætte foden ned for massetilvandringen – og det vil de bl.a. ikke, fordi så stor en del af den samfundsvidenskabelige og pædagogiske forskning har bidraget til at vildlede frem for vejlede.

Dér, hvor politikerne skulle hente gode råd til at løse problemerne, får de i stedet alt for ofte en skønsang fra de varme lande. En skønsang, fordi den hidtidige integrationsindsats og offertænkning så tydeligt har spillet fallit.

I øvrigt er det ikke det danske samfunds – eller andre europæiske nationers – opgave at integrere. Den opgave påhviler først og fremmest de mennesker, som Danmark – og europæiske lande – har været så venlige at være værtsnationer for. Se det hele: Derfor falder Europa


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?