21
feb
Seneste opdatering: 23/2-17 kl. 0319
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

For dem der kender disse landes medier (jeg kender dog kun de svensksprogede finske), virker undersøgelsen bekræfte vores indtryk. Sådan ser det faktisk ud. Svenske medier er et politisk nichefænomen langt fra europæisk alfarvej.

Her har vi, hvad jeg mener er hovedårsagen til Sveriges vanvittige og irrationelle fremmedpolitik. Når det endelige opgør med endnu et “galent kvartsekel” kommer, bør man ikke glemme svenske journalister, selvom de allerede er ved at skifte ham i garderoben.

Man kunne i fire årtier ikke få så meget som fire kritiske linjer i en svensk avis om den førte fremmepolitik, det sørgede de for. Det skete dog i perifere publikationer som Ølandsposten og da Ulf Nilson skrev en anmeldelse i Sundsvalls Tidning af Exit Folkhemssverige. Enlige svaler. Ulf Nilson hører man ikke mere til efter at multikulturelle kolleger mobbede ham ud fra Dispatch International i 2013. Et sørgeligt endeligt på en ærefuld karriere.

Det gjorde det ikke bedre, han i 2010 skrev en kronik i Expressen, der var venlig overfor denne blogs svenske kronikør. Den er nu fjernet fra historien med tilbagevirkende kraft.

Nu er katten ude af sækken – takket være internettet og udenlandsk presse. Korpset af politiske kommissærer lod det ikke ske med deres gode vilje, og nu bruger de deres tid på at forfølge “hatsites.” De er med rette forhadte på hjemmefronten.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av YouGov är svensk media den mest vänstervridna i Europa. Medias skildring av olika frågor ligger alltså avsevärt till vänster om den allmänna politiska uppfattningen, medan det i Storbritannien är tvärt om. Det är ett grovt underkännande av svensk media, som om det vore objektivt och balanserat skulle uppfattas neutralt av allmänheten.

Medias politiska vinkling

Britternas media är det mest högervridna rapporterar alltså YouGov. Danmark har en ganska optimal neutral balans och rapporterar i stort sett i linje med den allmänna politiska uppfattningen. Svenskt media är tvärt om extremt vänstervridet. Cornucopia og  British press ‘most right-wing’ in Europe

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Anders Bo

Posted: 22 februar 2017 - 04:46 - Svar

Journalisterne fra svenske medier får vel deres “sag” for, når det “tipper”?

invandrare1957

Posted: 22 februar 2017 - 05:40 - Svar

Det är inte bara media som är mest vänstervridet i Sverige utan det är politiker också. För en tjugo år sedan jobbade jag ihop med en kille han var 25 då och hans flickvän höll på med så kallad politisk karriär i FP. Dom umgicks i sådana grupper och han berättade att väldigt många väljer parti som man snabbast kan göra karriär i så man kan nog säga att en moderat är inte moderat utan vänster i hjärtat. Det här har nog uppskattats av svenska partiledare som vill sitta som en diktator i toppen och ha en massa ja sägare under sig. Men så är svensk politik och en media som beskyddar dom.

Peter Buch

Posted: 22 februar 2017 - 06:49 - Svar

Nu afhænger en del. også her, af hvor rammerne, grænserne, er og virker- for individer, for nationer som for målinger.

Fin kommentar, i det mindste tolket sådan ved et første kik, til

http://www.b.dk/kommentarer/hoejre-og-venstrefloej-forenes-i-populisme n

Sofie V
en dag siden
Jeg bliver altid lidt forstemt, når jeg læser disse populisme-analyser. Det er en forsimplet måde at anskue politik på. Fx er det i analyserne altid et tegn på populisme, at man udpeger fjender.
Dvs. at de, der påpeger at islam er en trussel, per definition er populister. Uanset den eventuelle faktiske trussel. Den er ligesom slet ikke relevant. Men sjovt nok er de, der udpeger populisterne som farlige
og ekstreme, ikke populister.

Som om “på midten” altid er godt, uanset hvad det så indebærer. Men i virkeligheden kan “på midten” også
være en radikal holdning. Relativisme kan jo også anskues som en ekstrem holdning. Det afhænger blot af, hvad man sætter i den anden ende af skalaen. Og “på midten” bruger også dæmonisering og nemme løsninger.

Populismeanalysen giver derfor en forsimplet forståelse af tingene. Den fokuserer på, hvem der har sagt “folk” og hvem der har sagt “fjende” uden at forholde sig til situationen. Den lader som om den er akademisk og ikke politisk, men i virkeligheden sætter den “det plurale, liberale demokrati” over for “populismen”, som underforstået ikke er demokratisk.

Virkeligheden er langt mere nuanceret. Min oplevelse er, at mange af de, der kaldes populister, i virkeligheden er konservative og samfundsbevarende kræfter, mens mange plurale og liberale er samfundsomvæltende, hvis man ser på konsekvensen af deres politik. Og i deres iver efter at “bekæmpe”
populismen kan de faktisk også virke ret udemokratiske.

Det en fin ting, at det efterhånden er ved at være anerkendt, at der også findes venstrepopulisme. Så mangler vi bare erkendelsen af på-midten-populismen. Og måske kunne vi så komme videre – væk fra
populismeanalyser og frem til at betragte situationen.

  Britta Due Andersen

  Posted: 22 februar 2017 - 14:17 - Svar

  Skal vi ikke bare lade være med at bruge ordet populisme, det er kun egnet til at slå hinanden i hovedet med. Argumenter er den eneste farbare vej.

  snaphanen

  Posted: 23 februar 2017 - 04:23 - Svar

  Ordet “folk” er jo kontroversielt i Tyskland. Jeg mener ikke, det er i Danmark.
  En nation udgøres af et landområde med grænser, et sprog, en kultur, en religion – og et folk. Vi har stadig et dansk folk, selvom det er under afvikling

   Peter Buch

   Posted: 23 februar 2017 - 06:25 - Svar

   Sandt nok. Der forekommer mig dog kort og ikke for tydeligt formuleret- en sær overensstemmelse mellem tidligere talen om det tyske folk, som også omfattende Volga-tyskere, dem i Rumænien, Ungarn, Polen og måske selv i Danmark, samt alle andre lokaliteter, og ummaen. http://denstoredanske.dk/Sprog,_religion_og_filosofi/Religion_og_mysti k/Islam/umma

   Hvornår opstod mon betegnelsen: Dansksindede om nogle folk syd for grænsen?

   Er der ikke en definitionskamp eller forklaringsstrid om folket fandtes først eller nationen med definerede grænser er baggrunden og igen definerer folket?

   Peter Buch

   Posted: 25 februar 2017 - 09:24 - Svar

   Var ude for en fornøjelig episode.
   To unge piger, for unge til at være normale arkitekturstuderende, eller studerende overhovedet, den ene taler, den anden skriver, spurgte hvorfor Christians Kirke hvori jeg er kirketjener der holder et hvil i støvsugningen, noget ligner en synagoge. Jeg svarer at sådan tegnede Eigtved den, og Anthon bruger tegningerne, bortset fra spiret. Det sidste fik jeg ikke nævnt, men de virkede ret begavede, den ene selv uden at sige noget, så det kan de nok selv finde frem til. Hvor Eigtved har fået inspiration fra vides ikke med sikkerhed. Der er diverse bud som kunsthistoriker Sven Jørgensens opsatte tekst i forhallen fortæller om.
   http://denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Arkitektur/Norden/George_Davi d_Anthon

Steinadler

Posted: 22 februar 2017 - 11:22 - Svar

Svenske medier er et politisk nichefænomen langt fra europæisk alfarvej.

Jeg vil påstå at dette blir et altfor optimistisk syn på situasjonen. Ser man på tallene så er feks forskjellen mellom Sverige på den ene side og Tyskland og Norge på den annen snarere marginale:

Generally speaking, do you think the media in [COUNTRY] is too right wing or too left wing when
reporting on the following issues, or does it have the balance about right?

Refugees and immigration
Too left wing
Germany 35
France 32
Sweden 39
Norway 33

Great Britain 24
Denmark 22
Finland 20

https://d25d2506sfb94s.cloudfront.net/cumulus_uploads/document/n2brop7 n28/Eurotrack_January_MediaRepresentation_Website.pdf

Det er vel snarere de tre sist nevnte som avviker fra vesteuropeisk allfarvei. Og dette gjenspeiles jo feks også i at Norge, desverre, nok i løpet av ikke så mange år vill ende opp i en mye tilsvarende tilstand som Sverige. Tildels nettopp fordi det her strengt tatt i bare enda størrevgrad har lykkes å føre befolkningen bak lyset ved hjelp av “oljepenger” (som tross alt ikke varer evig) og en innvandringspolitikk som overfladisk sett kan synes mer “moderat” enn den svenske, men som i realiteten først og fremst gjør det mulig å fastholde en tilsvarende kurs uten at det utløser hverken folkelige protester eller forsøk på i det hele tatt å organisere en motstand av tilsvarende karakter som DF, FN, SD, AfD e.l. Om man også i Danmark må til alternative medier som herværende for å få sannheten om masseinnvandringen presentert sort på hvitt, så kan det likevel ikke være tvil om at det i Danmark finnes et ganske annet klima for frie ytringer enn i Norge. Kroneksemplet selvsagt den såkalte “karikaturkrise” hvor det i Norge endte med at så godt en samlet politiker- og medieklasse kravlet i støvet for islam.

  bitten

  Posted: 22 februar 2017 - 12:30 - Svar

  JA og når en kronikker Huningtons skriver .
  Når det gjelder mennesker i fra Midt – Østen , som emigrerer til hele de europeiske samfunnet ,
  som tar med seg enormt store konflikter og problemer , som tilføres hele Europa av negativ art .
  Der Samuel Hunington fikk helt rett, i sine dystre spådommer .
  Som der Europa er i ferd med å destabiliseres , med anarki tilstander , kriger , blodbad i vente,
  med et polarisering – ghetto samfunn på kjøpet i tillegg .
  Som der det er en krig mellom vesten og den islamske , muslimske verden , og der den ekstremt Politiske korrekte venstre media siden , feier disse enormt store problemene under teppet sitt .
  Hvilken enormt stort problem , som Europa står ovenfor så til det grader , når det gjelder Islam ,
  muslimsk arabisk innvandring .
  Som også fører med seg ,ekstreme radikale islamister av aller verste sort , som ikke tar 5 øre for å kutte av noen struper , eller annen grusom terrorhandlinger , mot den sivile befolkningen .
  Og som du ytrer her på slutten , så bøyer den PK venstrevridde media siden og svike – politikere
  seg fullstendig i støvet , med stor dyrkelse av islam sin ekstremt onde ideologi .

  JA så De nye Europa med Norge , blir bare mer og mer dyster for hver dag som går , på grunn av at landsviker – politikere , slapp inn den aller verste sorten , av det aller verste slaget i fra 3 verden .

  snaphanen

  Posted: 23 februar 2017 - 04:20 - Svar

  Det er rigtigt når man sammenligner svenske, norske og tyske. Der er kun gradsforskelle af politisk vinkling

invernes

Posted: 22 februar 2017 - 12:01 - Svar

Svenske medier er kyniske venstrevridde terrorister ! men idiot journalistene i Norge er faen ikke bedre, venstrevridde hjernevaskede zombier.

Leave a Comment