21
feb
Seneste opdatering: 23/2-17 kl. 0319
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

For dem der kender disse landes medier (jeg kender dog kun de svensksprogede finske), virker undersøgelsen bekræfte vores indtryk. Sådan ser det faktisk ud. Svenske medier er et politisk nichefænomen langt fra europæisk alfarvej.

Her har vi, hvad jeg mener er hovedårsagen til Sveriges vanvittige og irrationelle fremmedpolitik. Når det endelige opgør med endnu et “galent kvartsekel” kommer, bør man ikke glemme svenske journalister, selvom de allerede er ved at skifte ham i garderoben.

Man kunne i fire årtier ikke få så meget som fire kritiske linjer i en svensk avis om den førte fremmepolitik, det sørgede de for. Det skete dog i perifere publikationer som Ølandsposten og da Ulf Nilson skrev en anmeldelse i Sundsvalls Tidning af Exit Folkhemssverige. Enlige svaler. Ulf Nilson hører man ikke mere til efter at multikulturelle kolleger mobbede ham ud fra Dispatch International i 2013. Et sørgeligt endeligt på en ærefuld karriere.

Det gjorde det ikke bedre, han i 2010 skrev en kronik i Expressen, der var venlig overfor denne blogs svenske kronikør. Den er nu fjernet fra historien med tilbagevirkende kraft.

Nu er katten ude af sækken – takket være internettet og udenlandsk presse. Korpset af politiske kommissærer lod det ikke ske med deres gode vilje, og nu bruger de deres tid på at forfølge “hatsites.” De er med rette forhadte på hjemmefronten.

Enligt en opinionsundersökning genomförd av YouGov är svensk media den mest vänstervridna i Europa. Medias skildring av olika frågor ligger alltså avsevärt till vänster om den allmänna politiska uppfattningen, medan det i Storbritannien är tvärt om. Det är ett grovt underkännande av svensk media, som om det vore objektivt och balanserat skulle uppfattas neutralt av allmänheten.

Medias politiska vinkling

Britternas media är det mest högervridna rapporterar alltså YouGov. Danmark har en ganska optimal neutral balans och rapporterar i stort sett i linje med den allmänna politiska uppfattningen. Svenskt media är tvärt om extremt vänstervridet. Cornucopia og  British press ‘most right-wing’ in Europe

 


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?