4
mar
Seneste opdatering: 5/3-17 kl. 1649
44 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det er den mest interessante af de videoer, Tim Poole har lavet i Sverige. De andre er ikke noget videre i sammenligning. Den fokuserer på det mentale klima i landet, og det er der, det hele begynder. Det fysiske klima er endnu ikke så slemt, som det bliver.

Poole interviewer en svensk psykolog, der optræder helt formummet. “Det er,” siger han “første gang jeg interviewer en vestlig akademiker, der ikke tør stå frem som sig selv.” Dette er en psykolog, der også kan tage temperaturen på et samfund.

Antiintellektualismen kan man netop studere i disse dage, hvor Magnus Norell, Aje Carlbom og Pierre Durran har sluppet en rapport om Det Muslimske Broderskab i Sverige. Man skal studere kvalitetløsheden og moralismen i den kritik, der rettes mod de tre forskere. Hør f.eks. den lallende hjælpeløse og forargede religionshistoriker Frédéric Brusi. Han afskriver tre renommerede forskere, men har intet af substans at tilføje om Broderskabet.

Her har gemt sig en offentlig debat i mange, mange år, nu kommer den frem og den kører i rullestol og går på krykker. Kan man overhovedet i tide diskutere et Broderskab i Sverige, som trods alt drømmer om verdensdominans (The Project, 1982) omend med fredelige midler og infiltration, for hvorfor skulle de bruge vold når vestlige politikere indtil videre giver dem mere end de ønsker sig? Sverige fortsætter sit søvngængeri. “Whom the gods would destroy, they first make mad.”

Lördagsintervju – Pelle Neroth Taylor om synen på Sverige

Endnu et outsiderens perspektiv: Inspirerende interview med Neroth, der lavede filmen “Dying to be multicultural,” som det ikke er lykkedes mig at se endnu. Muligvis fordi den ikke er udkommet.

Når man lige har gennemlevet lørdagsinterviewet med den ufatteligt indskrænkede partisekretær Lena Rådström Baastad (S), fremstår Neroth som et intellektuelt fyrtårn af vid og lune. Med ledere som Rådström Baastad, måtte det gå helt galt. Søg trøst hos outsiderne, de siger sandheden og i et forståeligt sprog. Rådström Baastad taler i så nedtrådte klicheer,  at man tvivler på, om hun er mentalt til stede.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?