8
mar
Seneste opdatering: 9/3-17 kl. 0941
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De har fuldstændigt erbobret magten på alle sendeflader. På P2 hedder det i dag All Women are Divine. Det er som at se gerontopolitbureauet sidde og klappe af sig selv på den Røde Plads, at se noget svensk medie i dag. Apparatchikkerne fejrer sig selv, folket betaler og synger med.

Svenske kvinder tør rigtignok ikke gå alene ud i det nysvenske mørke, men “de kan slet ikke holde kæft.” I Pakistan bliver 93 procent af alle kvinder seksuelt mishandlede, men de vil have Pakistan til Sverige. Hvad er det de savner? Den svenske mand? Deres far?

Når sangen ved nærmere eftersyn viser sig at handle om depression og anorexi, bliver man eftertænksom. Her står svenske kvinder, der har vundet hele dagsordenen, og synger ud i deres nød. Er det i virkeligheden taberne og ofrene, der synger, eller hvad foregår der?

Sangen er et hashtag. Jeg kan bedre lide kvinder som enkeltpersoner end som bevægelser med et diffust budskab. Poesi og politik trives ikke godt sammen, eller også egner anoreksi sig måske kun som en folkrörelse i Sverige. Der er en længsel, men efter hvad?

Oh, pretty woman

Jeg har ikke hørt den siden 1969, og jeg var vind og skæv af hash, men den er stadig skøn og bedragerisk som en kvinde. Med John Mayall, Mick Taylor, John McVie og Keef Hartley


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?