17
mar
Seneste opdatering: 17/3-17 kl. 1712
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Christopher Caldwell har jeg vist ikke haft fat i siden han udgav bogen Reflections on the Revolution in Europe. Det er otte år siden. Charmerende samtale om dystert emne.

Hver femte nyfødte har udenlandske rødder

Vi skriver og protesterer, Støjberg fejrer med lagkage, men vi og landet forsvinder alligevel af den enkle grund, at 4/5 dele af danskerne er komplet ligeglade. De vil ikke løfte en finger for Danmark. De er, som svenskerne har været, villige til at lade sig føde ud af deres tusindårige land af tilfældige fremmede. Støjberg kan bedrage og besnakke dem, de ville ikke gide opdage det. De har, som Torbjörn Nilsson skriver i dag, glemt hvorfor de lever, derfor kan de lige så godt holde op.

På landsplan er andelen af nyfødte med en mor med udenlandsk baggrund steget markant det seneste årti. Det får konsekvenser både økonomisk og kulturelt

De seneste års flygtningestrømme kan nu aflæses direkte i fødselstallet. Af de 61.614 børn, der blev født i Danmark i 2016, har flere end hver femte en mor, der er indvandrer eller efterkommer. Og ikke mindst de syriske flygtninge præger fødselsudviklingen.

Mens de fleste børn blev født af kvinder med dansk baggrund, udgjorde syriske kvinder den næststørste gruppe efterfulgt af kvinder med tyrkiske rødder.I alt blev 18,5 procent født af kvinder, der er indvandrere, og samlet blev hvert femte barn, 21,6 procent, født af kvinder, der er enten indvandrere eller efterkommere.[..]

Også Birte Siim , der er professor ved institut for kultur og globale studier på Aalborg Universitet, ser positive aspekter af udviklingen.

”Det handler meget om, hvordan vi ser på de børn, der fødes af indvandrere og efterkommere, hvad de bliver til, og om integrationen bliver vellykket eller ej. Men jeg mener, at det kan ses som et udtryk for en succes og som et udtryk for, at de indvandrere og flygtninge, der kommer hertil, føler sig veltilpasse, integrerede og ønsker at blive i Danmark og få børn, der vokser op her. Hvad der så bliver konsekvenserne af det, afhænger af det danske samfund og hvordan omgivelserne, medierne og politikerne ser på flygtninge, indvandrere og efterkommere,” siger Birte Siim. KrD log in

Se med grafik: Danmarks Statistik: 21,6 procent af alle børn fødes af indvandrere/efterkommere (Syrien, Tyrkiet…) og Mere end hver femte nyfødt i Danmark har en mor med indvandrerbaggrund – Danmarks befolkning ændrer sig


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?