27
mar
Seneste opdatering: 27/3-17 kl. 2046
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Det plejer jeg at skrive i emnerubrikken til mine venner, når jeg sender noget musik til dem. Når det kommer til fanatikere, er Glenn Gould min absolutte favorit. Der sidder han på sin barndoms stol, han kunne ikke spille på nogen anden. Bindegal? Måske. Vi elsker ham alligevel eller måske derfor. Han er mere Bach end Bach, det er muligtvist lidt galt. Men vi  bærer over med det, fordi kærligheden har sine egne privilegier. Vi kan ikke komme Gould nærmere end “kærlighed.”

Måske Gould alene gjorde Bach til billedet på Vesten, dens svaghed og dens styrke: Troen og medfølelsen, der ellers er fremmed i verden, den findes ikke i andre kulturer. Man finder den ikke i Japan, Kina, Nigeria eller Afghanistan, men de udnytter os hellere end gerne indtil der ikke er noget tilbage at udnytte. Se Sverige.

Hvem vil “flygte” til Sverige? Kun de elendigste af de elendige. Svenskerne er gode kristne, de har ødelagt sig selv. Måske deres forhenværende Gud er tilfreds nu, landet ikke kan genoprettes efter endnu et “galent kvartsekel.” Ethvert skriveri om Sverige er en elegi, katastrofen er sket.

Nu er jeg hjemme hos Bach i Leipzig. Ellers er jeg ikke meget til fanatikere af en hvilken som helst observans. “Hør, hør,” som Kierkegaard skriver. En andagt, hvis der er nogen, der kender det ord nu for tiden.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Henning Jensen

Posted: 27 marts 2017 - 15:43 - Svar

Du bør udvide repertoiret 🙂 – Hvad med f.eks. Rachmaninoffs “Rødhætte og den store stygge ulv”:

https://www.youtube.com/watch?v=RFMNhx2-VDE

  snaphanen

  Posted: 27 marts 2017 - 17:02 - Svar

  Jeg tror ikke, repertoiret fejler noget

Ole Siggaard-Andersen

Posted: 27 marts 2017 - 16:47 - Svar

Jeg er helt enig. Jeg prøver selv af spille Inventionerne og sidder lige nu og lytter til Bach’s 4 orkester suiter med Freiburger Barokorkester.

PK svada

Posted: 27 marts 2017 - 23:03 - Svar

Finnes det i historien noen stor muslimsk komponist, dikter, poet eller hva som helst?

Jeg vet ikke om noen, selv om det i dag finnes 2 milliarder muslimer.

Tilfeldig? Neppe.

invernes

Posted: 28 marts 2017 - 18:48 - Svar

Pedofeten Muhammed likte å kle seg i dameklær, kan vi lese i hadith. Her i kniplinger og blonder. Noe for Hasic?

http://www.sian.no/sites/default/files/styles/inline_image/public/5780 .jpg?itok=ev1uoMCh

Lazze

Posted: 28 marts 2017 - 20:16 - Svar

Er lige vendt retur efter et par dage i England. Tag ikke fejl af englænderne, altså de hvide, historisk rigtige englændere. Var i Birmingham og oplandet omkring, besøgte nogle af deres største sværindustrier. De kan noget, de gæve britter! Gigantiske fabrikshaller, tusindvis af ansatte, fantastiske produkter og eksport til alle verdens lande. Fik mulighed for at besigtige deres produktion og én ting slog mig – det var hvide, britiske mænd i kedeldragter, som svejsede, kørte i truck, pakkede og fik det hele til at fungere. Ikke én ikke-europæisk så jeg i arbejde, der hvor der skulle knokles og svedes for at få tingene til at fungere. Okay, tænker I – var det et lille smedeværksted du smuttede forbi? Næe, såmænd. Begge virksomheder havde mere end 30.000 ansatte på globalt plan og er privat ejede med hovedparten af aktiviteterne i England. Tilbage på hotellet i Birmingham med udsigt til lufthavnen kom den multikulturelle hverdag tilbage! Indere, Parkistanere, Polakker, koloni-sorte afrikanere og østeuropæiske unge mennesker i reception, bar og restauration. (Rengøringspersonalet, nåede jeg ikke at møde). I lufthavnen på vej retur til København var vi hvide europæere i klart mindretal, der var et tydeligt overtal af muslimske forældre med deres børn (mange), som skulle ud af England og på vej til et eller andet sted hen. Dubai var en af destinationerne i formiddags og i boarding-køen til den gate stod der ikke mange hvide, fede, midaldrende mænd – de var på arbejde i deres blå kedeldragter for at tjene skatten hjem til underhold for de der nyder livet som udsatte indvandrere. Englænderne vandt 2. verdenskrig – de troede de havde vundet den evige verdensfred for deres efterkommere, men noget tyder på at vores generationer ikke kunne håndtere det guld de efterlod i arv til os. Jeg drak mange bajere i går aftes og nat med de fineste, hvideste, og mest hårdt arbejdende engelske mænd man kan tænke sig – og tro mig, de ved i dag at de svigtede deres forfædres sejr og satte til det hele overstyr ved at tro på, at alle mennesker i verden kun vil hinanden det bedste. Englænderne, mændende i hvert fald, er ved at være godt og grundig trætte at være degraderet til nyttige idioter. Og en “pissed” englænder er altså ikke lige at spøge med – han vinder sågu også næste verdenskrig!

  PBrad

  Posted: 28 marts 2017 - 22:23 - Svar

  Det lyder godt, håber at det også afspejler en del af virkeligheden, for klokken er altså ved at være over 12.

Andre´Kristian

Posted: 30 marts 2017 - 19:00 - Svar

Mycket smakfullt, äkta kulturberikande och rogivande inslag efter arbetsdagens slut.
Undertecknad ber att få tacka för dessa lika överraskande som angenäma toner framförda av den i alla avseenden oefterliknelige Gould på sin legendariska barnkammartaburett.
Andreas, hängiven tillbedjare av J. S. Bach – den femte evangelisten.

  snaphanen

  Posted: 30 marts 2017 - 19:47 - Svar

  Det glæder mig, A K.

Leave a Comment