1
apr
Seneste opdatering: 3/4-17 kl. 1830
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg er vokset op med billedet, at tyskertøserne fik en grov og uretfærdig behandling ved at få klippet håret af (300 blev dømt i retsopgøret for angiveri.) Men tænk dig nu tilbage til 1943. Danmark er besat, landet bliver plyndret, besættelsen kan vare i generationer og tusinder af landsmænd dør i kampen mod besættelsesmagten. Så ligger 60.000 danske kvinder og roder med fjendens soldater. Jeg forstår godt, de samtidige syntes, det var lige en tand for groft.

Jeg synes nu ved nøjere eftertanke, de fik en meget mild og civilliseret behandling ved ikke at blive skudt som landsforræddere. Det fik deres sagesløse børn til gengæld ikke. Jeg har kendt nogle, og de havde det ufortjent svært. Hvorfor kom jeg nu til at tænke på det? Jo, svenske kvinder på denne foruroligende video…….

“Europa er én flygtningesommer fra det største højreskred siden 1930’erne”

Venstreorienterede Information er interessantere end sine læsere (se kommentarerne) – og langt interessantere end Politiken. Forfatteren har nogle venstrefløjsbesværgelser, men lige efter foreslår han det samme som Morten Uhrskov. Når man bare er realitetsbetonet, må man have de psykologiske kvababbelser, man vil. Niels Jespersen skriver:

Fra den 1. januar til den 7. marts i år ankom 15.844 personer til Italien fra Middelhavet. Det er 70 procent flere end i samme periode sidste år. Når vejret bliver varmere, stiger det tal.

Inger Støjberg bager sine strammerkager og spiller behændigt på venstrefløjens forudsigelige forargelsesorgel, men marcipan fra Guldbageren kan ikke skjule, at regeringen reelt har udsolgt på alle hylder. EU-lovgivning, traktater og domsafsigelser umuliggør i praksis yderligere stramninger, så det er tomme kalorier, når regeringen tager æren for opbremsningen i antallet af asylansøgninger. [..]

Hvad er så løsningen? En del af den er at afskaffe retskravet på asylbehandling. Send alle, der kommer hertil tilbage til en sikker lejr i nærområdet. Uden undtagelse. Hvis vi vil modtage flygtninge, så gør det muligt at søge asyl i nærområderne.Danmark har brug for en periode, hvor vi får integreret dem, der allerede er her. Hvis det viser sig nemmere end først antaget, kan vi tage nogle flere – men jeg holder ikke vejret.

Tænk, hvis Merkel havde stået i en flygtningelejr i Jordan, da hun udtalte sit berømte »wir schaffen das«. Tænk, hvis hun havde sat hele sin autoritet og Tysklands magt bag et fælleseuropæisk initiativ til drift og udvikling af flygtninge- og migrantlejre i Mellemøsten.

Vi nordeuropæere var sikkert endt med at betale det sammen. Men frem for at hjælpe tusinder, var vores penge gået til at forbedre livskvaliteten for millioner. Og vi var sluppet for de økonomiske og politiske omkostninger ved en flygtningepolitik, der for længst har spillet fallit. Europa er én flygtningesommer fra det største højreskred siden 1930’erne


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?