24
apr
Seneste opdatering: 24/4-17 kl. 1630
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kasper Støvring skriver i dag i Den dårlige populismekritik og det franske valg

Nej, Le Pen bliver ikke fransk præsident efter dette valg. Men det gør hun efter det næste valg om nogle år. For Macron kan næppe ændre udviklingen i Frankrig og EU. Skulle en EU-begejstret bankmand uden substantielle politiske erfaringer, uden egentlig parti og ideologi, da kunne genoprette et dysfunktionelt EU og et Frankrig i undtagelsestilstand? Nej, vel?

I valget mellem Le Pen og Macron foretrækker jeg, når alt kommer til alt, Le Pen. Men det bliver uao. en ulykkelig situation, fordi det er en ulykkelig situation. Der er ikke meget at glæde sig over, heller ikke, hvis Le Pen bliver valgt. Men Front National er nok, når alt kommer til alt, det mindste onde, der kan ske, selv om det dog ikke vil ske – i denne omgang.

Le Pen er i øvrigt ikke højrepopulist, men venstrepopulist, økonomien taget i betragtning. Det er også et af hendes problemer.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?