10
maj
Seneste opdatering: 10/5-17 kl. 2344
43 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Så blev Nyhavn halal-certificeret

Overlader man grænsebevogtning til EU, får man barrikaderne i sine egne gader. Og vi har kun set begyndelsen. Udtrykket ‘koranklodser’ er via kunstneren Uwe Max Jensen. Klik fotos for helskærm.

Goodbye Sweden

Lars Carlsson skriver:

Jag lämnar i slutet av veckan in en ansökan om medborgarskap i Norge, och eftersom Norge inte tillåter dubbla medborgarskap lämnas samtidigt en ansökan om att bli befriad från svenskt medborgarkap till svensk myndighet. Tino Sanandaji skrev häromdagen; “Många längtar av nostalgiska skäl till en regeringsduglig socialdemokrati som värnar välfärden, men dagens socialdemokrati har upphöjt politiskt korrekthet och oreglerad invandring till en värdegrundsreligion som står över allt annat.” Men som bekant gäller ju inte detta bara socialdemokratin. I mina ögon är Sverige hopplöst förlorat.

Malmö är “ett svart hål” för bidragspengar

“Med Gaza* som samfundsmodel”

Svenske politikere vil i ramme alvor bilde befolkningen ind, at “indvandringen vil betale pensionerne og fremtidens velfærd,” men sandheden er, at de tidligst og mest indvandrede svenske byer, er dem der kører mest på pumperne. Svenske politikere ville have deres eget lille Gaza, og det blev Malmø.

Men de ville mere, de ville modellere hele Sverige med Gaza som forebillede, de har blot glemt at tænke på, hvem der skal financiere deres fantasier. Dette sker nu, og man forstår Lars Carlsson bare vil væk. Når hele Sverige er blevet som Malmø, Södertälje, Landskrona osv., gælder det om at have forladt landet i tide. Svenske kommuner regner med 40 mia i underskud de næste tre år. Jeg er glad for, at jeg forlod det for 14 år siden, selvom det var med tungt hjerte.

Malmö får in nästan 4,9 miljarder kronor medan miljarder flödar ut från Stockholmskommuner på grund av det kommunala utjämningssystemet. Fullständigt orimligt, säger Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby, som kallar Malmö för ett ”svart hål”.

På torsdagen publicerade SCB preliminära siffror för 2017 för det kommunala utjämningssystemet. Siffrorna visar att Malmö stad återigen är kommunen som får mest bidrag. För 2017 beräknas Malmö få nästan 4,9 miljarder kronor, en ökning med drygt 276 miljoner kronor jämfört med 2016. Den näst största bidragstagaren är Göteborgs stad som får 2,4 miljarder kronor. Staden “ett svart hål” för bidragspengar

*Med Gaza menes i korthed: At ved hjælp af egen offerstatus true sig til en hæderlig levestandard via andre menneskers penge. Tjek nogle nøgletal i Palestine problem hopeless, but not serious


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?