17
maj
Seneste opdatering: 17/5-17 kl. 1731
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Gå hjem til, hvor I kommer fra. I har taget vores land, vi vil have det igen”

Møde mandag i Trykkefrihedsselskabet. Historikeren Torben Hansen forelæser om Andalusien-myten, den hårdnakkede myte om, at muslimer, jøder og kristne levede fredeligt sammen i Al Andaluz i 780 år. Ikke-troligt eftersom muslimer ikke engang holder fred med sig selv. “To muslimer, send en ambulance!”, som Hansen siger. Islam kan ikke skabe fungerende samfund, det er den enkle grund til, at den har sådan en appetit på at overtage vore, og når det lykkes dem, ophører disse også med at fungere – se Sverige.

Den anden oplægsholder, Lone Nørgaard, var blevet akut syg så præsten Kirsten Sarauw sprang til og fyldte hullet. Hun, Hansen og den efterfølgende debat er på dette link.

Søren Espersen om islam i 1992

Et lydspor fra Den Danske Forening, der for første gang er tilgængeligt nu. Espersen er på dette tidspunkt netop vendt hjem fra fire år i England, og er journalist i Aller-koncernen. England forklarer hvorfor hans kendskab til islam på dette tidlige tidspunkt er ret så avanceret sammenlignet med den almindelige dengang. Havde vidensniveauet i Folketinget været på højde med Espersens, ville vi have været skånet for meget. I den efterfølgende debat hører man blandt andre Mogens Glistrup og den norske modstandsmand Jan Høgh.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?