6
jun
Seneste opdatering: 7/6-17 kl. 1435
54 kommentarer - Tryk for at kommentere!

London attack: Football fan shouted ‘F*** you, I’m Millwall’ and took on knife-wielding terrorists with his bare fists og Kasper Støvring: Løven fra London Bridge

Tillykke med afskaffelsen, Birgitta Ohlsson

I dag er det Sveriges nationaldag. På denne dag for seksten år siden skrev Sveriges nuværende EU-minister Birgitta Ohlsson, der nu vil vil være formand for Liberalerna (tidl. Folkpartiet), denne klumme i Expressen. Den siger vel ikke andet end hvad Frederik Reinfeldt og dusinvis af andre svenske politikere mener inderst inde, men alligevel har Expressen slettet den, som svenske aviser jo har for vane, når de friserer fortiden.

Artiklen findes heldigvis stadig på Internet Archive Wayback Machine, så Ohlsson kan komme til fornyet ære og værdighed. Sverige er betydeligt mere afskaffet end i 2001, så den passende lykønskning må vel være: Tillykke med afskaffelsen, Birgitta Ohlsson, nu mangler vi kun ‘verdensregeringen.’ Det gjorde du og kompisarna virkelig hurtigt og effektivt.

Avskaffa Sverige!

Blågula fanor, rojalistiskt fjskeri och fosterlandsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.

De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen?

Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad häller mänskligheten krampaktigt fast i nationen.

Fenomenet har avigsidor. “Nationalism är en barnsjukdomen, mänsklighetens mässling, yttrade Albert Einstein 1924. Einstein var övertygad världsfederalist, en idé från antiken som förklarar att människor är medlemmar av en universell gemenskap.

Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick.

Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter läsas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.

Fredstanken är central inom världsfederalismen likas tron på internationell rätt och vårt gemensamma ansvar för att mänskliga rättigheter tillgodoses överallt.

Albert Einsteins liknelse mellan nationalism och barnsjukdomar är träffande. De är bägge svåra att kurera. Vi kan vara oense om vilka medel som ska användas i kampen. Men vi vet att i bägge fallen väntar något friskare i slutnändan. Världsfederation är inte en utopi – utan ett mål för praktisk politik. Kanske är jag en naiv världsförbättrare. Men den politiker som inte vågar tro på visioner, så även avlägsna sådana borde istället syssla med rörmokeri.

Birgitta Ohlsson,
frbundsordfrande Liberala Ungdomsfrbundet (LUF)

Avskaffa Sverige


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

 • Peter Zichau

  Jeg synes det er helt fint hvad de svenske politikere har gjort. Som Birgitta Ohlsson så rigtigt siger det, skal man ikke gå ind i politik hvis man ikke har nogen visioner. Og med alle deres floromvundne visioner om en verdensregering, kan Sverige jo passende fungerer som det sociale eksperiment vi så alle kan følge med stor spænding. De har jo allerede lukket hele verden ind. Eller i hvert fald den del af verden man måtte antage der vil være størst udfordringer med. Så thumps up til projektet – vi venter i spænding på fortsættelsen. Nogle af os har måske ikke de helt store forventninger til, at projektet vil få en lykkelig udgang – men skidt nu med. Vi er nok bare negative og visionsløse af sind. Og sådan noget har man gudskelov masser af ord for.

  • PK svada

   Verdensregjering, det høres ut som stormannsgalskap.

 • Marhabba2

  Tiden er moden for at det svenske politi og miltæret må ta aksjon for å beskytte landets borgere fra politikerne

  • Verden_er_gal.

   TIDEN er moden, men det er ikke politi og militæret. Det må bli MYE verre først, får håpe det da ikke er for sent.

  • S. Haugen

   Borgervern er eneste løsning sammen med en avrettelse av alle som ønsker dette kollektive selvmordet på egen befolkning!

 • Talibananas

  Gud bevare oss för denna sortens uppfordrande “visionärer”. I frånvaron av Gud får man sätta sitt hopp till folkmajoriteten att rösta rätt nästa gång. När demokratin är borta, får man hoppas det ändå finns några lojaliteter kvar, som förenar den trängda, lilla befolkningen svenskar på jorden, och då i synnerhet de som ännu refererar till Sverige som deras hemland. Med större anspråk, och naturrätt, på sitt land än allsköns “svenskar” (främlingar).

 • latmask

  Jag tror faktiskt att Birgitta Ohlsson skulle ha blivit en bättre politiker om hon arbetat några år med händerna, t ex som rörmokare. Jag föreslår därför 10 års omskolning, börja med att skaffa en uppsättning rörtänger.

 • Lawrence

  Afskaffa Birgitta Ohlsson.

 • Margrethe

  Braveheart – godt nok irer og ikke skotte. Men alligevel.

 • torstein

  I dag 7. juni er dagen da Norge tred/trådte ut av unionen med Sverige år 1905.
  Til lykke med dagen, som fremdeles er offisiell flaggdag i vårt land!

  • Verden_er_gal.

   Den dagen islam er kastet ut av Europa skal til og med JEG kjøpe flaggstang og flagge 24/7 i et år, strunta i flaggreglene.

 • selma

  Jeg vil kommentere Tommy Robinsons appell til britene om å følge med og si fra til hans org., om de vet om terrorister / islamister / personer med sympatier for voldelig og ekstrem jihad i deres nabolag.
  Det er ellers mye man kunne si om situasjonene i Sverige også, eller Norge og Danmark og Frankrike etc. for den saks skyld, men altså, nå Tommy Robinson:
  Det er ikke vanskelig å forstå hans fortvilelse og desperasjon. Han har stått på barrikadene for å vekke politikere og briter i mange år, fengslet for sin aktivisme har han også blitt. Jeg beundrer hans pågangsmot og uoppslitelige styrke og åndskraft. For det skal mot og styrke til å eksponere egen person og sine klare synspunkter slik han gjør. Jeg håper han har et godt støtteapparat rundt seg.
  Og jeg håper mange briter våkner, følger godt med og tar opp kampen mot islamistene og politikernes planer.
  England er i en særstilling mht terror som rammer, for britisk utenrikspolitikk har i en årrekke vært aktiv i sin støtte til ekstremist-grupper i MØ . Geopolitikk igjen. Gadaffi ønsket en tilnærming til Vesten, men ville likevel kjøre sitt eget løp uten å underlegge seg Vestens krav og ønsker. Både Gadaffi, Assad, Hussain var/er ledere for suverene nasjoner. Og Vesten tar seg til rette, støtter opprørsgrupper for å få en brysom statsleder vekk fra den politiske arena, for å fremme sin agenda.
  Dette er globalismens ansikt.
  Theresa May må klart ha visst at MI5 har beskyttet ekstremistgruppen Libyan Islamic Fighting Group. Hun var innenriksminister i flere år, og nå skal hun høste hva hennes samarbeidspartnere har sådd.
  LIFG har hatt gode kår i Manchester, og det er mange av dem i byen. MI5 har benyttet seg av dem i over 20 år. Gruppen motarbeidet Gadaffis sekulære styre, de er inspirert av Al Qaida. De ønsker en uforsonlig islamsk stat i Libya. (derimot.no)
  Det er å håpe at folk flest orienterer seg i jungelen av informasjon vedr. storpolitisk spill, at de evner å se sammenhenger, og hvem man bør feste lit til. Man må regne med å bruke tid og energi på å sette puslespillet sammen for å få oversikt.
  Tommy Robinson er etter min mening en god begynnelse. Han har britenes trygghet for øyet, og drives av et nesten bortglemt nasjonal tankesett; ta vare på eget land, eget folk, det er slik vi bevarer fred, trygge livsvilkår, fremgang for landet.
  Det er disse verdiene vi må finne tilbake til. All globalisme/internasjonalisme fører oss i en retning som vil oppløse heller enn å samle.
  Når det gjelder info om globalisme, er flg. nettsteder fine:
  http://www.anthropocene.live
  http://www.peterkrabbe.wordpress.com

 • Niels Henriksen

  Tja, man orker jo knapt nok at blive overrasket længere:

  http://www.friatider.se/svensk-terrorist-som-angrep-fransk-polis-med-h ammare-jobbade-som-journalist-p-sr

  “Svensk” terrorist som angrep fransk polis med hammare var känd SR-journalist

  Publicerad 7 juni 2017 kl 08.04

  MEDIA. Det var den prisbelönte SR-journalisten Farid Ikken, 40, som sköts av polis på tisdagen efter att ha attackerat en polisman med en hammare i Paris, kan Fria Tider avslöja idag. Som journalist i Sverige fick Ikken ta emot EU-kommissionens journalistpris för ett snyftreportage om illegala invandrare.

  • PK svada

   Ser man det, svensk media er infiltrert av islamister.

 • invernes

  »Get him off our streets, or we will« godt sagt men terroristene er under beskyttelse av myndighetene, så først må man hive ut alle politikere fra maktens tinder.

 • Niels Henriksen
  • Margrethe

   Hvor er lille Pjuske bedårende. Synd at sætte ham i akvarium med det andet monster.

 • Well done Tommy! God bless you. Robinson is a great resistant against the invasion of islamopithecus.
  This is a pithecantropus islamopithecus :

  http://ripostelaique.com/wp-content/uploads/2012/08/islamenfantterrori ste.jpeg

  • Observant55

   Utan invandringen så hade Sverige just nu befunnit sig i en demografisk kris av samma typ som just nu drabbar Finland.
   I Finland råder det just nu brist på arbetskraft och den arbetsföra befolkningen minskar snabbt vilket skadar exportindustrin samtidigt som gruppen ålderspensionärer ökar. Om Sverige valt att bedriva samma restriktiva invandringspolitik som vårt östra grannland så hade vi också brottats med samma problem.
   För att vara fortsatt välkomnande mot de som ska rädda vår ekonomi måste vi vara toleranta mot just sådana kulturyttringar som din bild visar.

   • Mjolner

    Sverige vil få mange Nobelprisene i mange tiår fremover med alle de høyt utdannede som er er kommet til Sverige. Ny bedrifter opprettes, og det er forsknimgs i verdensklasse.
    Det er fred og harmoni i landet, og det er nesten ikke kriminalitet lengre.
    Folk behøver ikke å tenke på å låse dører og kan gå fritt overalt når som helst.
    Kvinner og jenter kan nyte svømmehallene og får gå i fred overalt.

   • latmask

    Snyft, måste de höja lönerna nu?
    Mannen på bilden, söker han jobb som slaktare?

    • Lucy Lipinska

     Riktigt synd om de stackars djuren då.

   • Peter Zichau

    Ja, efter kvinderne fik medbestemmelse fik marxisterne for alvor vind i sejlene. Nu fik staten omsider omsluttet os alle sammen og gjort os tilpas uafhængige af hinanden til bl.a. ikke længere at gide at få børn. Den kunne jo betale for det hele, mens de realiserede sig selv. Det eneste problem var, at der pludselig manglede nogen til at spytte penge i kassen, når nu de både skulle aborterer og shoppe, samtidig med at mændenes produktivitet ikke længere kunne holde til både at ha’ et velfærdssystem og sig selv kørende. Så derfor stemte de på nogen som garanterede, at de ville importerer arbejdskraft fra lande med overskudsbefolkning, så de kunne aborterer og shoppe videre uden problemer.
    Nu er der bare een ting der ligger helt fast. Produktionen skal være helt i top, hvis manden skal betale for både velfærd, indvandring og sig selv. For indvandring og aborter gav jo ikke andet end ekstra udgifter. Men dette lille økonomiske aspekt kan kællingepartierne så passende ligge og rode med nu. Det være sig senere tilbagetrækning og højere skatter for dem der arbejder eller lavere ydelser for dem der ikke gør. Men det der virkelig batter er om kulturen ændres. Og det gør den. Der er kun to scenarier for vores fremtid. Enten kommer der flere muslimer og gør vores kultur mere muslimsk eller også gør der ikke. Hvis vi stopper nu, kan I godt vinke farvel til flere aborter og shoppingture i nær fremtid. Hvis vi ikke gør, kan I ligeså godt tage burkaen på nu. Det er så langt ud I har drevet det.

   • Niels Henriksen

    Hur fan går det egentligen att vara så där naiv, dum, ansvarslös och fullständigt okunnig i en person?

    Det är ju ganska enkelt helt otroligt imponerande 😂

    • ollipolli_2

     O55:an ger faktaresistensen ett ansikte. Trodde han försvann när Svenska Dagbladet stängde sitt kommentatorsfält för fyra år sen. Sveriges Bagdad-Bob.

    • BillyTheBritt

     LOL! Observant55 är inte dum, han är en mycket bra satiriker. Genom att framstå som en verklighetsfrånvänt PK tönt som rabblar upp de mest otroliga och idiotisika saker ger han människor med något begrepp om verkligheten ett gott skratt. Jag hoppas att han fortsätter med sina satirer, man behöver ett gott skratt nuförtiden.

    • Niels Henriksen

     Ja, han röster ju även på sina egna kommentarer – mycket bra gjort i så fall 😉

     Säkerligen två gånger skulla jag tro ( en gäströst LOL ).

    • Niels Henriksen

     Säkerligen två gånger skulla jag tro ( en gäströst LOL ).

    • ollipolli_2

     Har tänkt samma sak. Han vill få igång oss.

    • Verden_er_gal.

     Han tror nok at det påkrevet å skrive sin IQ etter brukernavnet. Jeg regner med det var det du er for høflig til å skrive? 🙂

    • Kungssten
    • Verden_er_gal.

     Nå synes jeg du er elak mot Bagdad Bob, jemføre han med O55.

   • Den demografiska krisen beror på minst 50 år av dåliga politiska beslut.

    Det är i dag uppenbart att ett icke ringa antal individer på nyckelpositioner inom bl a statsförvaltning, media och inom landets politiska etablissemang, driver en agenda för syftet att helt eller delvis utrota Sveriges ursprungsbefolkning – de etniska svenskarna.

    Ett av de tillämpliga lagrummen:

    För folkmord döms den som … påtvingar medlemmar av folkgruppen levnadsvillkor som är ägnade att medföra att folkgruppen helt eller delvis förintas.

    http://blueshift.nu/regeringen-anmald-pagaende-folkmord/

    Jag förväntar mig inte att Du skall skriva under men förhoppningsvis gör andra det.

   • Verden_er_gal.

    “Redde vår økonomi”??? Er det virkelig mulig å skrive noe sånt i 2017? Eller er det ment som et skjemt?

   • Verden_er_gal.

    Du mener at innvandrerne skal ta seg av de gamle svenskene? Mulig det er nytt for deg, dette, men innvandrere blir også gamle. Men da er det vel bare å ta inn flere som kan ta seg av DISSE gamle, osv osv. Observant? Ha ha ha. Du kan skifte til “Lever under en stein55”.

 • PK svada
 • Niels Henriksen

  Det uansvarlige svenske multi-kulti-projekt, som aldrig nogensinde for alvor har haft støtte blandt det svenske folk – og som man meget belejligt lige “glemte” at spørge / fråga om lov til dette sociale vanvidseksperiment i fuld skala! – , begynder nu at knirke gevaldigt i fugerne, efterhånden som PK-rotterne i panik skynder sig at forlade det synkende skib 😁

  Nu bliver “selveste” Jan Helin – Expressens tidligere chefredaktør og nuværende programdirektør på SVT (!) – hængt ud i Expressen (!) af en SVT-medarbejder for at bevidst at dække over de massive problemer med masseinvandringen af uintegrerbare personer med middelalderlige normer:

  http://www.expressen.se/kultur/jan-helin-har-ett-ansvar-for-misstron-o m-invandring/

  Jan Helin har ett ansvar för misstron om invandring

  Publicerad 7 jun 2017 14.27

  Många har lågt förtroende för mediernas rapportering om invandring.
  Anna Hedenmo, ordförande för Publicistklubben, tycker att SVT:s programdirektör Jan Helin borde erkänna sin egen del i skulden.
  Annons:

  Misstroendet mot svenska medier när det gäller invandring är stort. Över hälften av befolkningen anser att vi journalister inte säger sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring, det visar en undersökning som SOM-institutet gjort på uppdrag av Institutet för Mediestudier.
  SVT:s programdirektör Jan Helin skriver på DN:s kultursida att ”den sunda ivern till självkritik inte får gå över i naivitet i analysen”, och därefter undrar han vad det är som har förtigits om invandring.
  Det allt överskuggande svaret är: opinionen.

 • PK svada
 • invandrare1957

  Någon på Avpixlat svarade mig igår. Att vi borde hala flaggan på halvstång nationaldagen 2018. Tycker det är ett aldelles utmärkt sätt att protestera ett valår. Gäller bara att få ut det till alla.

 • Snowflinga

  Det är helt otroligt att tidigare homogena länder som Storbritannien och Sverige har låtit 68- vänsterns ideologi förstöra länderna med ett mulitkulturellt experiment som har ingen väg tillbaka. Politiker som Enoch Powell som hade erfarenheter om multikulturalismen varnande om vad som skulle hända när Storbritannien öppnade dörrarna för massimmigration. Men ingen lyssnade och Tony Blair öppnade istället dörrarna ännu mera för att gnugga högerns näsa i multikulturalism. Powell hade rätt och det ser man idag i vad som händer i London och Manchester. Sverige följde samma spår som Storbritannien och har också haft terrordåd och har fått utanförskapsområden, brinnande bilar och skolor och stigande brottslighet m.m. Det värsta av allt är att politiker låter jihadister återvända efter de har varit och krigat i Syrien och nu utför de terrordåd mot civilbefolkningen, precis som de hotade att göra. https://www.youtube.com/watch?v=xcQo8C8bwKw

 • PK svada
  • Niels Henriksen

   See upp! – stackarn riskerar ju att få en hjärnskakning … näh, kanske inte 😁

  • Felix Krull

   God video, men alt for kort.

   • Niels Henriksen

    😀

 • Niels Henriksen

  En fremragende sang om alle de helt almindelige uregerlige pub-briter som Løven fra London Bridge,
  der gang på gang må ofre sig og rydde op, når “eliten” igen-igen har lavet noget lort.

  Ralph McTell – Lost Boys

  https://www.youtube.com/watch?v=yAglPxFlQCE

  • Snowflinga

   Arbetarklassen i Storbritannien har faktiskt fått stå ut mycket om det inte var Labour som öppnade dörrarna för massinvandringen så var det MargaretThatcher som sålde bort den brittiska industrin. Nu måste de stå ut med jihadister.
   https://www.youtube.com/watch?v=DiWomXklfv8

   • Niels Henriksen

    Just precis! ;-(

 • Niels Henriksen

  Mere “kulturberigelse”/ motorvejsjihad? – det er jo ramadan trods alt 😉

  http://ekstrabladet.dk/112/efter-kast-fra-bro-bil-smadret-i-nyt-drama- paa-motorvej/6698886

  Efter kast fra bro: Bil smadret i nyt drama på motorvej

  En 26-årig bilist fik onsdag aften smadret sin forrude fuldstændigt, efter to personer kastede noget tungt ned på hans bil

 • Pingback: 1.13 mio. nye ’svenskere’ – siden år 2000! « Snaphanen.dk()