18
aug
Seneste opdatering: 22/8-17 kl. 1432
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Stærkt truet kvindemoske i Berlin

af Henrik M.Jensen

Hver gang der sker en ny terrorhandling, som er inspireret af Muhammeds bog Koranen, forsøger forskræmte vestlige politikere at italesætte Muhammeds lære som en “Fredens religion”, skønt den tydeligvis er det modsatte: “Krigens ideologi”.

Og dog findes der rent faktisk behjertede mennesker, som konkret og ikke bare med snak forsøger at reformere Muhammeds stivnede ideologi og give den et “menneskeligt ansigt” – nøjagtigt som det blev forsøgt med kommunismen mod slutningen af den kolde krig.

Problemet er bare, at Muhammeds traditionelle tilhængere kan slå reformisterne oven i hovedet med ægte korancitater. Og tilmed true med at hugge deres hoveder af, bogstaveligt talt, som det netop er sket i Tyskland.

Den også i Danmark kendte polsk-tyske forfatter og skribent ved Die Welt, Henryk Broder, har besøgt Ibn-Rush-Goethe moskeen i Berlin, hvor den tyrkiskfødte advokat og kvinderetsforkæmper Seyran Ates i praksis forsøger at skabe netop den fredelige og tolerante udgave af Muhammeds lære, som vestlige politikere med stigende desperation prøver at italesætte.

Men alene det opbud af sikkerhedsvagter (ca. 12), der må til for at beskytte Ates og hendes moské (og som anes i filmklippet), viser hvor svært for ikke at sige umuligt, projektet er.

Det 20 minutter lange interview med den modige kvinde, der har modtaget over hundrede mordtrusler, garneres blandt andet med had – og svovlprædikanten Eyad Hadrous, der citeres for følgende:

“Hvordan kan en kvinde komme og sige: Jeg vil være imaminde; jeg er kvinderetsforkæmper? Ja, kæmp for din ret, men ikke i religion, det går ikke. Allah siger: Manden står over kvinden.”

“Allah har skabt dem. Allah siger, de er ikke lige. Allah har bestemt, at en mand ikke kan ledes i bønnen af en kvinde. Punktum.”

Med henvisning til sin ophavsret til citatet (!) lykkedes det for Hadrous at få fjernet filmklippet fra Youtube. Det fik dog kun opsættende virkning, for efter en uges tid kom klippet tilbage.

Ca.16 minutter inde i interviewet beklager Seyran Ates og Broders ledsager i moskeen, politologen Hamel Abdel-Samad, sig over feministernes og venstrefløjens manglende solidaritet og opbakning til moskeen. De går iflg. Ates kun på gaden, hvis det drejer sig om burkini-klædte kvinders ret til at svømme!

Og vi får et klip med den østrigske præsident Alexander von der Bellens skandaløse udtalelser om at møde den omsiggribende islamofobi med at bede alle kvinder om at bære hovedbeklædning. Alle! I solidaritet med dem, der gør det af religiøse grunde.

Østrigs “grønne” præsident er således et skoleeksempel på den vestlige politiker, der solidariserer sig med forfølgerne frem for de forfulgte, med forbryderen frem for offeret.

Som vi kender det herhjemme fra De Radikale og omegn…


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?