9
sep
Seneste opdatering: 9/9-17 kl. 0450
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tatjana Festerling is a former leader of PEGIDA in Germany and one of the co-founders of Fortress Europe. The following speech by Ms. Festerling was recorded in Paris on September 2 for the tenth anniversary of Riposte Laïque, the largest anti-Islam movement in France. Tatjana Festerling via GoV

Svenske pensionister har ikke råd til mad

328 000 “fattigpensionärer” i Sverige lever under EU’s fattigdomsgrænse (= 8.400 DKK)

Andelen fattiga pensionärer i Stockholm blir allt fler. För många har det blivit så illa ställt att de inte ens har råd att köpa mat. Räddningen för många har blivit ideella hjälporganisationer.EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden.

Många pensionärer har bara några hundralappar kvar när räkningar och hyran betalats in. Nu upplever de ideella verksamheterna i Stockholm att läget blivit så allvarligt att många äldre inte ens har råd att äta.

På Stadsmissionens äldrecenter i Stockholm har antalet årliga besökare ökat från drygt 3.000 till över 11.000 pensionärer på bara tre år. Maten som vi bjuder på kan vara den enda tillagade måltiden som äldre får under dagen, säger Marika Hjelm Siegwald på Stockholms Stadsmission.Pensionärer har inte råd att köpa mat


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?