21
sep
Seneste opdatering: 22/9-17 kl. 0707
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!
Del...

Richard Jomshof blev fyret flere gange som gymnasielærer for sit engagement i SD.  Et andet SD medlem, Sammy Augustsson, er lige blevet smidt ud af sit fagforbund for at være SD ér. Og nu Sjunnesson, der er tidligere redaktør for SD’s Samtiden. Om han er partimedlem, ved jeg ikke. Jeg er ikke jurist, men det kan næppe være lovligt. Teaterdemokrati!

Jan Sjunnesson hade fått lärarvikariat i svenska och samhällskunskap på en högstadieskola på Södermalm i Stockholm. Men den tog slut i tisdags – efter 7 dagar. Anledningen är hans politiska åsikter.

Sjunnessons elever hade googlat fram vad Expo, Expressen, Aftonbladet och andra hade skrivit om honom och sedan angivit honom för skolan. Eleverna googlade mig och protesterade hos rektorn. Denna hade inga invändningar mot min undervisning men vek sig, skriver han på Facebook. Får sparken som lärare – angiven av sina elever (Foto Snaphanen.dk)

Otte procent af anmeldte, svenske voldtægter opklares – otte (!)

Når kvinder bliver overfaldsvoldtaget på gaden i småsamfund som Kävlinge på 15 000 indbyggere., er det virkelig ilde.

Hittills har bara åtta procent av de våldtäkter som har handlagts av polis, åklagare och andra myndigheter under det första halvåret 2017, klarats upp. Det visar ny statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå)

Antalet personuppklarade brott, att en misstänkt kopplas till brottet, fortsätter minska, visar ny rapport av Brå. Vad gäller våldtäkter visar statistiken att bara åtta procent av anmälda våldtäktsfall har klarats upp. Under samma period förra året låg siffran på tolv procent.

En förklaring till nedgången i statistiken är att fler våldtäkter anmäls. Siffran över handlagda ärenden för de sex första månaderna i år är 4 004 våldtäkter. Motsvarande siffra för samma period förra året var 3 047. Polis söker tips efter brutal våldtäkt


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Maja Dacke

Posted: 21 september 2017 - 14:39 - Svar

Det är inte nödvändigt att man är SD-medlem för att bli av med jobbet. Det räcker med att svensk slaskmedia och likasinnade skriver fake news och ogillar dig. Särskilt om du är en populär PK-motståndare och förekommer i alternativmedia såsom swebbtv.se … …

  KnudMadsen

  Posted: 21 september 2017 - 15:42 - Svar

  Sverigstan er blevet et råddent samfund.
  Jeg kommer der ikke mere og har afleveret min brobiz til Sverigsbron.
  Jeg har bolig til rigtige svenske borgere, som vil søge asyl her i DK! 🙂

   achantus

   Posted: 21 september 2017 - 20:04 - Svar

   Da trenger du en hel by, for det kommer til å bli en folkevandring.

   Ferd Ed Sa

   Posted: 21 september 2017 - 21:13 - Svar

   Jeg har været på min sidste skiferie i Sverige. Jeg gider simpelthen ikke lægge penge i et land med så idiotiske politikere og medier. Sverigstan er fortabt!!

    steen

    Posted: 21 september 2017 - 21:21 -

    Jeg har kaldt det “et teaterdemokrati” – ikke så demokratisk, så det gør noget. Principper kan altid fraviges for en dårlig sag

   Maja Dacke

   Posted: 21 september 2017 - 23:41 - Svar

   Så bra, Knud! Jag sökte bostad i Dk för sju år sedan när jag ville bort från Malmö. Det blev inget då utan jag flyttade norrut. Men södern lockar och drar. Jag letade även i annat EU-land men det blev för omständligt – och dyrt.

finnaskov@mail.tele.dk

Posted: 21 september 2017 - 18:13 - Svar

Berufsverbot?
Det var ellers meget udskældt i Tyskland, da det var de røde det gik ud over.
Nu er der ikke protester fra de røde, de er jo politisk korrekte, og så er det kun en politisk ukorrekt det går ud over, så ingen panik.

mjolly

Posted: 21 september 2017 - 19:34 - Svar

Vi hadde en Sjunesson-sak i Norge og, og da fikk læreren 1.2 millioner for å ikke gå til rettssak. http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/max-hermansen-fikk-sparken- som-lrer—fikk-sluttavtale-pa-12-mill/3423241202.html

Talibananas

Posted: 22 september 2017 - 00:10 - Svar

Nu räknar vi med att skolbarnen får guldstjärnor i betyg och görs till lärare. Jan får kvarsittning och hemläxa i värdegrunden.

Niels Henriksen

Posted: 22 september 2017 - 02:41 - Svar

Den lalleliberale “konservative” (moderata) svenske Bilderberg- og EU-kontrollerede politiker / skabstossevCarl (In)Bildt fortæller helt åbent og skamløst om, hvad den egentlige hensigt med hele kulturberigelsesprojektet i virkeligheden er – vore nationalstater og nationale og kulturelle identiteter skal nedbrydes, så vi alle kan leve sammen i fryd og gammen, lige hvor det passer os. Den tidligere svenske statsminister Fredrik Reinfeldt har ved nogle lejligheder antydet den samme rablende vanvittige, dybt naive og helt usammenhængende argumentation.

https://www.project-syndicate.org/commentary/european-nation-states-id entity-crisis-by-carl-bildt-2017-09#comments

Redefining Europe, and Europeans

Sep 18, 2017 CARL BILDT

For Europe to find its place in a rapidly changing world, its citizens will have to look beyond the nation-state as their sole source of personal identity. There are few “first nations” left in the world today – and that is a welcome development.

ACCOUNT
Search

SECTIONS
Economics
Politics
Development
Sustainability
Culture
Innovation
CURRENT TOPICS
Trump
Brexit
France
Africa
Media
MORE
On Point
Latest
Most Popular
MULTIMEDIA
Videos
Podcasts
PROJECT SYNDICATE
Columnists
About Us
Syndication
TWITTER
FACEBOOK
GOOGLE+
LINKEDIN

Enter search term…
Search
✕ LOG IN/REGISTER
Please log in or register to continue. Registration is free and requires only your email address.
LOG IN
REGISTER
Email
required
Your email
Password
required
Your password
Remember me?
LOG IN
Forgot password?

or
FACEBOOK
TWITTER
A syrian refugee poses for a selfie photo with Angela MerkelJohn Macdougall/Getty Images
Comments 7 Add to Bookmarks english
Facebook Twitter Whatsapp
Redefining Europe, and Europeans

Sep 18, 2017 CARL BILDT

For Europe to find its place in a rapidly changing world, its citizens will have to look beyond the nation-state as their sole source of personal identity. There are few “first nations” left in the world today – and that is a welcome development. [ For hvem?!? ]

Although many Germans have come to terms with what happened two years ago, a small minority still feels betrayed. They have responded with anger and xenophobic nationalism [?!?!], and these sentiments will undoubtedly be reflected in how they vote. [ Ja, uha uha – det kan vi jo sandelig ikke have, vel? ? ]
But Germany’s trauma from the refugee crisis should be put in perspective. Far more refugees have sought and found protection in countries such as Lebanon and Turkey than in Germany. In relative terms, Germany would have had to take in 20 million refugees to match Lebanon in 2015. In Turkey, Istanbul alone is now hosting more refugees than all of Germany. [ Og hvad har det så lige med sagen at gøre, uvidende klaptorsk? ]

Of course, Germany is not the only European country that remains unsettled from the refugee crisis. In my own country, Sweden, a political party that wants to shut us off from the rest of the world will most likely make strong gains in next year’s general election. And in many Central European countries that only recently regained their sense of sovereignty, refugees are widely viewed as posing a threat to national identity.
One way or another, these issues will dominate European politics in the years ahead. Europe is slowly trying to build up resilience to the kind of trauma it experienced in 2015. It is a continent that once exported war and turmoil, but that now wants to protect itself from its neighbors’ problems.

… And it will not help Europe manage the dramatic shift now underway in Africa, which will be home to 40% of the world’s working-age population in a few decades.
Another lesson from 2015 is that European countries must learn to redefine their national identities. The United States, Australia, and Canada have all been built on immigration, and most of us are the progeny of people from somewhere else. Indeed, there is not much left of the “first nations” in these countries. It is now entirely possible for there to be more people of Swedish descent in Chicago than in Stockholm.

To be sure, Europe is different from its Western counterparts. Its tribes have been fighting one another for millennia. And for the past two centuries, Europeans have been building ever-stronger nation-states and national identities on the basis of long, complicated historical experiences. [ Og hvad er så egentlig lige problemet? De er jo faktisk det eneste, der har fungeret og fungerer i praksis ? ].

The EU itself was of course built by nation-states. But their citizens wanted to overcome their long legacy of tribalism [?!?!] and war. Judged by that objective, the EU’s first half-century has been a tremendous success. And yet the strains are there for anyone to see. Whether justified or not, when people perceive a threat to their national identity, their tribal instincts kick in. And for a truly frightened few, Brussels and Mecca [?!?!] have both come to be seen as mortal threats.
For Europe to find its place in a rapidly changing world, its citizens will have to learn to tap multiple identities. One can be a proud Swede and a proud European at the same time; one can also be both German and Turkish, and derive strength from that duality. It is not disloyal to see oneself as a citizen of the world. On the contrary, it is honorable.
Such a shift in attitudes would make for a very different Europe. We would have finally moved on from ancient tribal conflicts and fears, and embraced a networked, digital future. Merkel, who will likely be elected to another four-year term as chancellor on September 24, told Germans that they “can do it.” But whether Germany and the rest of Europe will do it remains to be seen. We have our work cut out for us.

Carl Bildt

CARL BILDT
Writing for PS since 2009

44 Commentaries

Carl Bildt was Sweden’s foreign minister from 2006 to October 2014 and Prime Minister from 1991 to 1994, when he negotiated Sweden’s EU accession. A renowned international diplomat, he served as EU Special Envoy to the Former Yugoslavia, High Representative for Bosnia and Herzegovina, UN Special Envoy to the Balkans, and Co-Chairman of the Dayton Peace Conference. He is Chair of the Global Commission on Internet Governance and a member of the World Economic Forum’s Global Agenda Council on Europe.

  steen

  Posted: 22 september 2017 - 05:48 - Svar

  Ikke mindst takket være hans parti (1992 og Reinfeldt) fører Sverige nu med at nedlægge sig selv. Hans utopiprojekt, ser de mest vakse nu, fører uvægerligt til krig. Desværre er Bildt formentlig død, når hans krig begynder

Marten Gantelius

Posted: 22 september 2017 - 03:17 - Svar

Vad lär sig barnen/ungdomarna av detta? Totalitära metoder vinner.

Martin Larsson

Posted: 22 september 2017 - 11:53 - Svar

Ärligt talat så är det väl ingen som tycker synd om Jan Sjunnesson? Alla som har ett minne minns hur han stack kniven i ryggen på Mats Dagerlind, Rolf Malm och Ingrid Carlqvist och anklagade dem för att vara antisemiter. Kniven i ryggen var att han kopierade judiska lobbyorganisationerna Stiftelsen EXPO och Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKAM) när han kvittrade om sveket på Twitter. Få förtjänar så mycket spott och spä som denne judas. För övrigt klär aldrig en man i offerkofta så Jan Sjunnesson borde ta sig i kragen och sluta beklaga sig över behandlingen. Som man sår får man skörda – eller i Sjunnessons tappning: Inget konsekvenstänk då blir det så här…

Rune Hansen

Posted: 22 september 2017 - 22:11 - Svar

Steen, der er to gange link til skd.se, men ikke til artiklen i Sveriges Radio. Brå: Få våldtäkter har klarats upp 2017

Leave a Comment