25
sep
Seneste opdatering: 25/9-17 kl. 1648
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Merkel camouflerer én fejl ved at begå en ny…men jeg har en faible for autoritære personer”

Jeg fulgte valget igår lidt adspredt, resultatet var ventet. I tyske, svenske og danske medier faldt nazibeskyldningerne mod AfD tæt. Det svenske journalistiske pædagogkorps var som sædvanligt mest politiserende og moraliserende. Public service viste sig endnu engang som det mest magttro og samfundsbevarende, vi har. Dækningen var reprise af, hvad der skete med DF i 2001 og SD i 2010, ret trivielt efterhånden, personligt savnede jeg kun nogle grædende socialdemokrater.

Sammenlagt var valget en begmand til etablissementets partier, især socialdemokraterne. For lidt og for sent, men demokratier løser problemer det selv har skabt med tyve års parallelforskydning. Når de overhovedet kan løses. De problemer Merkel har skabt, vil overleve hende i mange, mange år. Henryk Broders fatalisme rammer min sindsstemning bedst.

Jeg tror stadig, at hvis Europa skal reddes, begynder og slutter det med Tyskland. Redningen er bare ikke begyndt endnu. for så vidt demokratiet overhovedet kan redde sig selv. Måske om tyve år, InshAllah, lige tilpas inden islam kommer i flertal i flere Vesteuropæiske lande. Vi tror stadig, vi har god tid. Det er teater for dem, der har illusioner tilovers. Se bare Viborgs bidrag til international politik: Søren Pape Poulsen hylder Merkel, Kristenhedens sorte enke: “Med hende ved roret skal det nok gå…”og Elefantenrunde 2017: Berliner Runde erstmals mit der AfD. Ordet “Elefantrunde” sætter lidt kulør på teaterforestillingen. (video, tysk utekstet)

Sveriges självförsörjningsgrad är 0

62 procent af Danmarks jord er opdyrket. Vi producerer 5-6 gange flere fødevarer, end vi konsumerer (citeret efter hukommelsen.) Sverige er helt anderledes sårbart. På kun en uge kan butikkerne være tomme. Så står den på fisk, bær, svampe og elgkød:

Politiker, journalister och tyckare har i många år använt sig av en siffra på 50 procent när det gäller Sveriges självförsörjningsgrad. Men ATL:s genomgång visar att den siffran är felaktig. En längre krissituation med avklippta importvägar är lika med katastrof.

I en krissituation måste vi använda mindre maskinkraft, mer arbetskraft, och byta ut spannmål mot rotfrukter, samt gris och kyckling mot naturbeteskött. Lantbruket kan inte ensamt fixa detta, de behöver extra arbetskraft. Om inte den omställningen lyckas kommer Sverige inte klara att försörja sin växande befolkning någon längre tid. Sveriges självförsörjningsgrad är 0

Efter en vecka står Sverige stilla och livsmedlen är slut i butikerna. En blockad skulle drabba landet hårt, menar analytiker. Den minskade livsmedelsproduktionen i kombination med politiska beslut av tidigare regeringar har skapat dagens situation. “Vi har gjort oss sårbara”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?