9
okt
Seneste opdatering: 10/10-17 kl. 0854
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En kristen iraner, der flygtede fra islam i 1980’erne. “Jeg havnede i friheden, men nu skal jeg til at kæmpe samme kamp forfra her.”The Last Day Of Silence march, London, 23 september 2017. Se også André Rossmanns Det danske skvat og islam.

Svensk partilederdebat: Sådan kommer verden til at gå under

Jeg hørte noget af partilederdebatten i går, dvs. jeg så ikke billederne, jeg hørte bare lyden. Og på den måde gik det indlysende op for mig: Hver gang en politiker fik ordet, afleverede hen en indstuderet remse, der ikke havde alt for megen relation til emnet. Det var snakkeautomater, énarmede politiske tyveknægte. Hiv i dem, og de spytter, det levende folkestyre har begået selvmord, og det er genopstået som dilettantteater.

De diskuterede ikke, de reciterede. Deres eneste interesse var at aflevere partisvadaen. De gamle partier var værre end Jimmie Åkesson, men de har også øvet sig i 80 år.

Ikke særlig overraskende vågnede jeg i morges med computeren stadig på SVT Agenda. Skærmen var sort som en sarkofag, “debatten” var slut. Jeg var faldet i dyb søvn en halv time inde i elendigheden.

Således forestiller jeg mig verden går under: I en orkan af stendød politikersnak med et publikum i dyb narkose, omgivet af en verden i brand. Jeg håber, jeg sover den dag verden går under.

Las Vegas morderen Stephen Paddock, spillede poker på automater. Dels fordi chancen for gevinst med en minimal indsats er større, dels fordi der ikke er nogen menneskelig interaktion involveret. Ingen af delene er mærkbart til stede i svensk politik på TV.

I dag er svenske aviser fulde af ‘anmeldelser’,  hvem ‘vandt’ og ‘al den jazz.’ De kalder det journalistik, jeg kalder det makabert teater. Jeg håber inderligt, at valget næste år vil ryste disse formodede mennesker i deres grundvold. Bliver det ikke i 2018, kommer jeg næppe til at opleve, om Sverige beslutter sig for at redde det ud af flammerne, der endnu kan reddes. Se hele miseren her, 60 minutter.Så er du mere standhaftig, end jeg var.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?