16
okt
Seneste opdatering: 16/10-17 kl. 0449
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Hvorfor skal min familie i helvede, bare fordi de ikke er muslimer?”

Morten Storm taler for Folkefest For Frihed, Jægerpris 2017. Fotos © Snaphanen.dk. Agent Storm – mit dobbeltliv i al-Qaida

Af Uwe Max Jensen

Så fik man læst Morten Storm ‘s biografi Agent Storm – mit dobbeltliv i al-Qaeda. Tre danske journalister har tidligere udgivet en bog om Morten Storm med titlen Storm – den danske agent i al-Qaeda.

Den ny bog har Morten Storm (kendt som Murad Storm, da han var muslim) skrevet i samarbejde med to tunge amerikanske journalister – Paul Cruickshank og Tim Lister – og her gøres der brug af en jegfortæller, hvilket gør historien om Morten Storms tumultariske liv mere intens. Et liv, der begyndte i en boligblok i Korsør, gik over boksetræning til arbejde som udsmider i byens natteliv og en tjans som cigaretsmugler for sin boksetræner Mark Hulstrøm og et prøvemedlemskab af Bandidos.

Herefter blev Storm (i et forsøg på at rette op på sit liv?) muslim, flyttede til London og blev salafist og endte på koranskole i Yemen, hvor han blev venner med imamen Anwar al-Awlaki, der siden blev en stor stjerne i jihadistkredse, fordi han talte fejlfrit engelsk. Endnu mere pludseligt, end Storm blev muslim, mister han sin tro og bliver agent for PET, MI5, MI6 og CIA, og som sådan deltager han i en operation, der har til formål at få slået sin mentor al-Awlaki ihjel.

Senere rager Morten Storm uklar med de efterretningstjenester, der i flere år har haft ham på lønningslisten, og han går til Jyllands-Posten med sin historie, hvilket selvsagt medfører, at han bliver mål for jihadister, og samtidig kniber det med PET’s lyst til at beskytte ham, da Storm har afsløret, at agenterne fra PET blandt andet bruger skatteydernes penge på dyre rejser, ophold på luksushoteller og besøg hos prostituerede.

I dag er Storm en slags selverklæret viking med thorshammer tatoveret på underarmen. I 2014 havde Trykkefrihedsselskabet inviteret ham til Folkemødet på Bornholm som gæst, og i sommers deltog han i Folkefest For Frihed.

Bogen om Morten Storm er blevet købt med henblik på filmatisering i Hollywood. På et tidspunkt var der planer om, at filmen skulle se dagens lys i 2017. Men det når man næppe. Personligt ser jeg frem til den scene fra bogen, hvor Morten Storm på bredden af Brabrand Sø nær Gellerupparken i Aarhus mister sin muslimske tro og smider sin fiskestang i vandet ledsaget af følgende råb:

“Fuck Allah, og fuck profeten Muhammed. Hvorfor skal min familie i helvede, bare fordi de ikke er muslimer?”

Morten Storm i Trykkefrihedsselskabet, marts 2014

2-March 29 2014 190


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?