18
okt
Seneste opdatering: 18/10-17 kl. 2201
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politistationen i Helsingborg i dag. Måske bygningskollaps haster mere at undgå

Der er gået hul på den svenske debat. Ikke alle intellektuelle er så bange for at deltage mere, men de ankommer til et tog, der er kørt for mange år siden. Det fosser igennem dæmningen, og ingen ved, hvad der er tilbage af den om bare et år eller tilbage af landet og etablissementet af de inkompetente fantaster, de kalder ‘politikere.’

Professor Stephan Hedlund kunne have skrevet det mest af dette for tyve år siden, som den hæderlige Jan Milld gjorde, men så havde han næppe været professor i dag jvf. en vis professor-Uffe. “Man tager sit parti.” Den Uffe, der er fhv. udenrigsminister, er udenfor pædagogisk rækkevidde. Se hvad han skriver idag. Hedlund skriver “Sveriges moraliska hybris har ett alltför högt pris”

Flyktingkrisen är på väg att i grunden förändra Sverige. Det mest oroväckande är att vi ännu bara befinner oss i början, och att ingen kan överblicka de fulla konsekvenserna på längre sikt. Bortom bördan på statens finanser, och den akuta krisen på bostadsmarknaden, har vi att se fram emot en ökande belastning på sjukvård och tandvård, som samtliga flyktingar har rätt till och kommer att behöva mycket av, på skolor som kommer att få ta emot stora skaror ensamkommande barn, på tolkar och lärare i svenska för invandrare, och på olika delar av vital infrastruktur.

Samtidigt är det nu Stefan Löfven som är statsminister, och som mest aktivt har bidragit till att locka mångfalt fler flyktingar till Sverige än till exempelvis Danmark. Han har visat stor förkärlek för att likt sin företrädare tala varmt om att ta ansvar. Kanske det nu är dags för den svenska valmanskåren att utkräva detta ansvar. Är statsministern redo att erkänna sitt ansvar för flyktingkatastrofen, och att ta konsekvenserna i form av att avgå? Eller skall han fortsätta att skylla på alla andra länder (utom Tyskland)?

Sverige – en fordobling af pensionsudgifterne

Johan Westerholm debunker en 33 sider lang rapport fra Pensionsmyndigheden, så alle vi ikke økonomer også kan forstå den på ti minutter. Det stabile Sverige er blevet et land, hvor hvad som helst kan ske. Hvad når pensioner og sociale ydelser ikke længere flyder i den kendte, linde strøm? De nulevende svenskere er rigmandens dumme børn, der formøbler familieformuen allerede i deres eget korte liv. Finansminister Magdalena Andersson vil forhøje pensionsalderen, men det er at pisse i trusserne, hvis hun stadig har nogen på.

I nat eksploderede en kraftig bombe af kilovis af sprængstof ved Polishuset i Helsingborg. Det ligger lige ved Zoegas kafferisteri, hvor der altid dufter så kraftigt af kaffe helt ud på vejen. Magnus Ranstorp kalder det ‘terror.’ Braget rapporteredes højt 7.2 kilometer væk, altså et pænt stykke udenfor byen. (video). Den kunne høres i Landskrona 25 kilometer borte. Kun fantasien sætter grænsen for de ulykker, svenske politikere har arbejdet på i 40 år. Pensionerna: Migrationens kostnader tydliggjorda

Pensionsmyndigheten fick i regleringsbrevet för 2017 regeringens uppdrag analyserat hur dagens migration, och den förväntade framtida migrationen, påverkar grundskyddet i pensionssystemet. Myndigheten har nu redovisat uppdraget till regeringen och de analyser som Pensionsmyndighetten redovisar ligger i helt linje med vad nationalekonomen Tino Sanandaji samt Ledarsidorna.se tidigare redovisat. Den migration som enligt såväl Alliansen som regeringsunderlaget skulle rädda pensionssystemet ser idag ut att tvärtom nästan fördubbla statens utgifter för garantipensionerna.

Den tidigare retorik som skulle motivera en hög migration och ett högt mottagande av utrikesfödda motiverades främst med att det skulle rädda såväl arbetsmarknad som framtida pensioner. Utfallet, och Pensionsmyndighetens prognos som bygger på data från SCB, tyder på motsatsen. Kompetensgapet för utrikesfödda att ta de jobb som finns är stort och de hamnar i arbetslöshet. Utan förmåga att bygga upp sitt pensionskapital leder detta till fördubblade kostnader för staten i framtiden.

Pensionsbomben briserar och såväl migrationens kostnader som överrullningseffekterna blir nu tydliga. Inledningsvis rullade staten över kostnaderna för migrationen på kommunerna. Nu rullar de tillbaka och fördubblar statens åtaganden i garantipensionssystemet.

Mere om bomben: Journalist: Er det ikke ret alvorligt?

Bombesprængningen er en magtdemonstration, af de alternative magter, der nu er plantet solidt i Sverige. Dette er for grundlæggende en analyse, til at nogen svensk journalist tør gøre den.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?